Tuotteiden esitteleminen tuotesyötteen avulla Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa

Kaikki Discovery-kampanjasi päivittyvät Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiksi tammikuun 2024 loppuun mennessä. Päivityksen yhteydessä Discovery-kampanjoiden asetukset, budjetti ja aiemmat tulostilastot siirtyvät automaattisesti uusiin Kysynnän kasvatus ‑kampanjoihin ja toimivat täysin tai lähes samalla tavalla kuin aiemminkin. Päivityksen jälkeen Discovery-kampanjat eivät enää ole käytettävissä Google Adsissa.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjat tarjoavat samat hyödyt kuin Discovery-kampanjat, minkä lisäksi niissä on uusia ominaisuuksia ja vinkkejä sekä lisäinventaaria. Myös mainosten luominen käy entistä kätevämmin, mikä auttaa sinua lisäämään kysyntää ja ostoharkintaa. Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑kampanjoista.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoille kertyy aktivoitumisia ja tapahtumia YouTubessa, Discoverissa ja Gmailissa. Tästä syystä ne sopivat erityisesti mainostajille, jotka haluavat käyttää visuaalisesti vaikuttavia ja useaa mainosmuotoa hyödyntäviä mainoksia Googlen tehokkaimmissa palveluissa. Kysynnän kasvatus ‑kampanjat auttavat mainostajia löytämään asiakkaita ja saamaan heidät konvertoitumaan mukaansatempaavilla, osuvilla ja visuaalisilla mainosaineistoilla, jotka kiinnittävät huomion ja kannustavat toimimaan oikeaan aikaan. Tuotesyötteiden avulla voit tehdä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoista virtuaalisen julkisivun, joka lisää harkintaa ja kasvattaa myyntiä.

Jos olet jälleenmyyjä, sinulla voi olla tuotekuvasto, jota hyödynnät mainonnassa. Kuvastoa on hyvä säilyttää Google Kauppiaskeskus ‑tuotesyötteessä, joka auttaa miljoonia ihmisiä löytämään, tutkimaan ja ostamaan tuotteita.

Käyttämällä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa tuotesyötteitä voit tehdä kuva‑ tai videomainoksistasi virtuaalisen julkisivun. Tämän mainostyypin avulla voit esitellä selattavia tuotekuvia, jotka innostavat asiakkaita siirtymään sivustollesi lukemaan lisää yrityksestäsi tai tekemään ostoksia.

Hyödyt

• Tulokset: Mainosta oikeita tuotteita oikealle yleisölle oikealla hetkellä. Googlen koneoppimisteknologia ennakoi käyttäjien kiinnostuksen kohteita ja aikeita sekä näyttää osuvia tuotteita automaattisesti, mikä auttaa konversiomäärä-, CPA- ja ROAS-tavoitteiden saavuttamisessa.
  • Yksinkertaisuus: Yhdistä Google Kauppiaskeskus ‑syötteesi uuteen Kysynnän kasvatus ‑kampanjaan sen sijaan, että loisit mainoksen jokaiselle tuotteelle. Tuoteyötteen sisältämät kuvat ja tuotetiedot muodostavat laajan mainosaineiston, josta valitaan automaattisesti potentiaalisille asiakkaille sopivat elementit.
  • Joustavuus: Yhdistä räätälöidyt tuotteesi tiettyihin yleisösegmentteihin ja hyödynnä tuotteidesi mainonnassa kuva‑ ja videomuotoja (lyhyt + pitkä muoto).

Edellytykset

1. Luo tili Google Kauppiaskeskukseen. Lue lisää Google Kauppiaskeskukseen rekisteröitymisestä.
  2. Luo syöte Google Kauppiaskeskus ‐tilillesi. Lue lisää syötteistä ja tuotetietosäännöistä. Ota kampanjoita suunnitellessasi huomioon, että uusien tuotesyötteiden hyväksymiseen voi mennä kolme päivää.
  3. Katso, miten voit linkittää Kauppiaskeskus-tilin Google Ads ‐tileihisi.
  4. Valitse Google Kauppiaskeskuksen kohteeksi "Shopping-mainokset".
  5. Suosittelemme esittelemään tuotteita neliön muotoisilla kuvilla (1:1), jotta tuotemainoksesi saavat mahdollisimman hyvän kattavuuden. Kuvat, joiden kuvasuhde on 0,6–1,4, saavat riittävän kattavuuden.
  6. Tutustu Google Ads ‑käytäntöihin, Shopping-mainoskäytäntöihin, Shopping-mainoksia koskeviin käytäntöihin ja Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden tuotesyötteitä koskeviin käytäntöihin.
  7. Lue lisää tuotesyötteiden ongelmatilanteista.

Parhaat käytännöt

Parhaita käytäntöjä hyödyntämällä voit saada asiakashankinta- tai uudelleenmarkkinointikampanjoillesi optimaalisia tuloksia tuotesyötteiden avulla. Asiakashankintakampanjoita käyttämällä voit saavuttaa useita erilaisia tavoitteita, jotka voivat liittyä esimerkiksi sivustoliikenteen saamiseen, aktivoitumisiin tai myyntiin. Uudelleenmarkkinointikampanjat keskittyvät yleensä tiettyihin tavoitteisiin.

Aluekohdistus

Jos Google Kauppiaskeskus ‑syötteellesi on määritetty useita kohdistusalueita, mutta haluat kohdistaa kampanjasi vain osaan niistä, valitse haluamasi kohdistusalueet kampanjan luonnin aikana tai kampanja-asetuksista. Mainosten näyttöhetkellä Kysynnän kasvatus ‑kampanja yhdistää tuotteita kohdistusmaassa oleviin käyttäjiin. Varmista, että kampanjasi aluekohdistus vastaa sijainteja, jotka olet asettanut tuotteille Google Kauppiaskeskus ‑tililläsi.

Tuoteryhmät

Lisää mahdollisimman monta tuotetta, jotka ovat relevantteja ja muutenkin sopivia valitsemiesi yleisöjen ja muiden kampanjaan lisäämiesi elementtien kannalta. Hyväksyttäviä tuotteita tulisi olla vähintään neljä, jotta kampanja toimii oikein. Parhaiden tulosten saamiseksi suosittelemme lisäämään vähintään 50 tuotetta.

Vinkki: Jos tuotevalikoimasi on liian suppea, se saattaa heikentää mahdollisuuksiasi mainostaa kullekin käyttäjälle kaikkein osuvinta tuotetta.

Hintatarjoukset ja budjetit

• Jos raportoit konversioarvoja, käytä hintatarjousstrategiana tavoiteltua mainostuottoa (ROAS-tavoite). Se tekee automaattisia ja reaaliaikaisia hintatarjouksia, joiden avulla voit saavuttaa ROAS-tavoitteesi. Tätä varten strategia analysoi konversioarvojasi ja ennustaa niiden pohjalta tulevia konversioita ja niihin liittyviä arvoja.
  • Vertaa KPI-arvojasi somekanaviisi, kun Kysynnän kasvatus ‑mainokset näkyvät syötteisiin perustuvissa mainossijoitteluissa sometyyppisissä mainosmuodoissa.
  • Suositeltu päiväbudjetti on 10 x CPA-tavoite tai odotettu CPA tai vähintään 100–500 USD päivässä sen mukaan, kumpi on suurempi.
Vinkki: Anna vakiotyyppisten Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden tapaan kampanjalle 1–2 viikkoa aikaa päästä kunnolla käyntiin, ennen kuin teet siihen hintatarjous- tai budjettimuutoksia.

Mainosaineistot

Tuotesyötemainosten elementit muodostetaan pääasiassa Google Kauppiaskeskuksen tuotevalikoimastasi. Sinun täytyy kuitenkin lisätä seuraavat mainostiedot:
  • (Suositus) Kuva‑ ja tuotemainokset: Lisää kuvia tuotemainoksiisi. Kuvat voivat näkyä varavaihtoehtona, jos tuotetietoja ei voida käyttää, minkä ansiosta mainoksesi voivat näkyä useammille käyttäjille.
  • (Suositus) Video‑ ja tuotemainokset: Lisää videoita tuotemainoksiin laajentaaksesi tavoittavuutesi YouTube‑sijoitteluihin, joissa voi näkyä monipuolisia ostosmainosmuotoja. Lataa videot kolmessa eri kuvasuhteessa (vaaka, neliö ja pysty) optimoidaksesi niiden näkymisen. Pystysuuntainen videomainos voi näkyä YouTube Shortsissa, jossa keskimääräinen päivittäisten katselukertojen määrä on yli 50 miljardia.
  • Mainoksen otsikko ja kuvaus: Esittele mainostason otsikossa ja kuvauksessa tuotteitasi ja kokonaistarjontaasi. Huom. Voit käyttää vain yhtä otsikkoa ja kuvausta.
    • Esimerkki: "Kaikille tuotteille maksuton toimitus" tai "–10 % koko valikoimasta".

Vinkki: Suosittelemme, että luot sekä kuva‑ ja tuotemainoksen että video‑ ja tuotemainoksen. Näin voit saavuttaa parhaat tulokset ja kaikkien mainosmuotojen/sijoitteluiden kattavuuden.

Google Kauppiaskeskus

• Tarkista, että syötteessä on oikeat tuotetiedot.
  • Varmista, että tuotesyötteen tuotteet ovat saatavilla maissa, joihin kohdistat mainonnan. Kampanjan tuotteiden saatavuus perustuu tuotesyötteen asetuksiin.
  • (Suositus) Käytä Google Kauppiaskeskuksen määritettä lyhytnimi [short_title] tehostaaksesi huomiota herättäviä tuotemainoksiasi.
    • Käytä lyhyitä ja kekseliäitä otsikoita (yleensä alle 65 merkkiä) kiinnittämään verkkoa selailevan käyttäjän huomio.
    • Vältä tuotemuunnelmakohtaisia attribuutteja, kuten koko tai sukupuoli.
  • Käytä item_group_id-määritettä laajoissa syötteissä, jotka sisältävät samoja tai samankaltaisia tuotteita. Määritteen avulla voit ryhmitellä tuoteversiot syötteessäsi, jotta mainoksessasi ei näy useita samanlaisia tuotekuvia.
  • Ota kampanjoita suunnitellessasi huomioon, että uusien tuotesyötteiden hyväksymiseen voi mennä kolme päivää.

Suosittelemme esittelemään tuotteita neliön muotoisilla kuvilla (1:1), jotta tuotemainoksesi saavat mahdollisimman hyvän kattavuuden. Kuvat, joiden kuvasuhde on 0,6–1,4, saavat riittävän kattavuuden.

Lue lisää kuluttajien aktivoinnista Googlen personoiduissa fiideissä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoilla.

Ohjeet

Kampanjan asetusten valitseminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat uutta Google Adsia, joka tulee kaikkien mainostajien saataville vuonna 2024. Jos käytät vielä Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Vaihe 1/5: Luo uusi kampanja tai lisää tuotesyötteesi aiemmin luotuun kampanjaan

Uuden kampanjan luominen

Voit kopioida, poistaa tai luoda uuden kampanjan (tai mainosryhmän) vasemmalla olevasta navigointivalikosta.

1. Klikkaa navigointivalikon Kampanja-kohdan vierestä kolmen pisteen valikkoa ja valitse Lisää uusi kampanja.
  2. Lisää kampanjan nimi.
  3. Klikkaa Käynnistä tuotesyötekampanja ‑valitsinta ja valitse Google Kauppiaskeskus ‑tilisi.
    • Huom. Jos et näe Google Kauppiaskeskus ‑tiliäsi, varmista, että yllä mainitut edellytykset täyttyvät.

Tuotesyötteen lisääminen aiemmin luotuun kampanjaan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä aiemmin luotua Kysynnän kasvatus ‑kampanjaa.
  2. Klikkaa kynäkuvaketta Icon representing edit ja sitten Muokkaa kampanjaa.
  3. Jos sinulla on Kauppiaskeskus‑syöte, kampanjan nimen alla pitäisi olla Tuotesyötteet‑välilehti.
    • Jos et näe Tuotesyötteet‑välilehteä, varmista, että yllä mainitut edellytykset täyttyvät.
  4. Voit valita kampanjaasi tiettyjä tuotteita tai koko tuotesyötteesi.
  5. Klikkaa Tallenna kaikki muutokset.
  6. Suorita vaiheet 4 ja 5 valitaksesi tuotesuodattimet ja luodaksesi mainokset.

Vaihe 2/5: Valitse mainontatavoite

Kun luot Kysynnän kasvatus ‑kampanjaa Google Ads ‑tililläsi, valitse jokin näistä mainontatavoitteista: "Myynti", "Liikenne verkkosivustolle" tai "Tuotteen ja brändin harkinta". Voit myös valita "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta".

Valitse tavoite sen mukaan, mitä haluat saavuttaa kampanjallasi. Jos haluat esimerkiksi saada ihmiset käymään sivustollasi, valitse "Liikenne verkkosivustolle".

Seuraavaksi valitset kyseisen mainontatavoitteen perusteella konversiotavoitteet.

Vaihe 3/5: Valitse hintatarjoukset, budjetti ja muut asetukset

Budjetti vaikuttaa siihen, miten usein ja kuinka näkyvällä paikalla mainoksesi näkyvät. Hintatarjoukset määrittävät, millä tavalla budjettisi käytetään. Lue lisää kampanjabudjeteista ja hintatarjouksista.

1. Valitse aluekohdistus ja kielet.
    1. Huom. Jos syötteellesi on määritetty useita kohdistusalueita mutta haluat kohdistaa kampanjasi vain osaan niistä, valitse haluamasi kohdistusalueet kampanjan luonnin aikana tai kampanja-asetuksista. Mainosten näyttöhetkellä Kysynnän kasvatus ‑kampanja yhdistää tuotteita kohdistusmaassa oleviin käyttäjiin.
  2. Valitse hintatarjousstrategia. Hintatarjousstrategian avulla voit optimoida hintatarjoukset mainontatavoitteidesi mukaan. Voit valita jonkin seuraavista:
    1. Toimintakohtainen hintatavoite (CPA-tavoite)
    2. Konversiomäärän maksimointi
  3. Lisää kampanjan budjetti. Voit valita päiväbudjetin eli keskimääräisen summan, jonka haluat käyttää päivittäin (suosittelemme päiväbudjettia, joka on 15-kertainen odotettuun päivittäiseen keskimääräiseen CPA-hintaan nähden).
  4. Lisää kampanjalle alkamis- ja päättymispäivä (pakollinen, jos käytät kampanjan kokonaisbudjettia).
  5. (Valinnainen) Tee laitteisiin, kampanjan URL-osoitteisiin ja muihin lisäasetuksiin liittyvät valinnat.
Jos kampanjasi budjetti kuluu säännöllisesti loppuun eli kampanjassa saavutetaan joko päivittäinen raja (käytettäessä päiväbudjettia) tai keskimääräinen päiväkohtainen budjetti (käytettäessä kampanjan kokonaisbudjettia), harkitse budjetin korottamista, jotta voit saada parempia tuloksia. Jos budjettia jää käyttämättä, muokkaa kohdistusta, hintatarjouksia ja mainoksia ja seuraa, paranevatko kampanjan tulokset.

Vaihe 4/5: Tee mainosryhmään muutoksia, jotta voit tavoittaa brändiäsi tai yritystäsi hakevat

Yleisökohdistuksen avulla voit tavoittaa uusia ja osuvia yleisöjä, jotka todennäköisesti konvertoituvat. Voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat tietyssä sijainnissa, puhuvat tiettyä kieltä, ovat kiinnostuneita tietystä asiasta tai muistuttavat tuotteitasi tai palveluitasi ostaneita asiakkaita. Voit myös sulkea pois sisältöä kampanjoista varmistaaksesi, etteivät mainoksesi näy esimerkiksi arkaluontoisen sisällön yhteydessä. Lue lisää kohdistamisesta.

1. Tuotesuodattimet: Halutessasi voit valita joukon valmiiksi määritettyjä tuoteryhmäsuodattimia, jotka sisältyvät Kauppiaskeskus-tuotesyötteeseesi. Kaikki Kauppiaskeskus‑syötteesi tuotteet näkyvät oletuksena videomainoksissasi. Jos haluat valita tietyt tuotteet, klikkaa "Tietyt tuotteet" ja hae sitten haluamasi tuotteet. Voit suodattaa tuotteita brändin, tuotetunnuksen, kunnon tai tuotetyypin mukaan tai voit luoda oman suodattimen valitaksesi räätälöidyn tuotejoukon. Pidä mielessä, että voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin Google Kauppiaskeskuksessa ja Google Adsin käyttöliittymässä tekemäsi muutokset näkyvät kampanjassa.
    • Huom. Lisää mahdollisimman monta tuotetta, jotka ovat relevantteja ja muutenkin sopivia valitsemiesi yleisöjen ja muiden kampanjaan lisäämiesi elementtien kannalta. Tuotteita tulisi olla vähintään neljä, jotta kampanja toimii oikein. Parhaiden tulosten saamiseksi suosittelemme lisäämään vähintään 50 tuotetta. Jos tuotevalikoimasi on liian suppea, se saattaa heikentää mahdollisuuksiasi mainostaa kullekin käyttäjälle kaikkein osuvinta tuotetta.
  2. Valitse mainosryhmän aluekohdistus ja kielet.
  3. Valitse yleisö hakemalla mitä tahansa aiemmin luotuja omia segmenttejä, omia datasegmenttejä tai samankaltaisia segmenttejä ja/tai valitse tiettyjä kiinnostuksen kohteita tai yksityiskohtaisia demografisia tietoja. Voit myös luoda uuden yleisön mainosryhmätason yleisötyökalulla.
  4. Pidä optimoitu kohdistus valittuna tai poista sen valinta. Suosittelemme käyttämään sitä, jotta voit saada optimaalisia kampanjatuloksia.
  5. Sulje pois haluamasi yleisöt ja sijoittelut.
  6. Tee demografisia valintoja, jos haluat keskittyä vain tiettyihin demografisiin segmentteihin.

Vaihe 5/5: Luo mainoksia

Mainokset luodaan mainosryhmätasolla. Valitse haluamasi mainosryhmän avattavasta valikosta Uusi mainos, niin pääset luomaan kyseiseen mainosryhmään lisättävän mainoksen.

Huom. Kysynnän kasvatus ‑tuotesyötekampanjoissa käytetään dynaamisesti Google Kauppiaskeskuksessa olevia tuotemainoksiasi. Mainokset näkyvät automaattisesti karusellimuodossa.

Suosittelemme, että luot sekä kuva‑ ja tuotemainoksen että video‑ ja tuotemainoksen. Näin voit saavuttaa parhaat tulokset ja kaikkien mainosmuotojen/sijoitteluiden kattavuuden.

1. Valitse, minkätyyppisen mainoksen haluat luoda:
    • Kuva‑ ja tuotemainos (suositus): Lisää kuvia tuotemainoksiisi. Kuvat voivat näkyä varavaihtoehtona, jos tuotetietoja ei voida käyttää, minkä ansiosta mainoksesi voivat näkyä useammille käyttäjille.
    • Video‑ ja tuotemainos (suositus): Lisää videoita tuotemainoksiin laajentaaksesi tavoittavuutesi arvokkaisiin YouTube‑sijoitteluihin, joissa voi näkyä monipuolisia ostosmainosmuotoja. Lataa videot kolmessa eri kuvasuhteessa (vaaka, neliö ja pysty) optimoidaksesi niiden näkymisen. Pystysuuntainen videomainos voi näkyä YouTube Shortsissa ja tavoittaa laajemman yleisön.
    • Vain tuote ‑mainos: Käytä mainoksia, joissa esitellään vain tuotteitasi.
  2. Lisää mainoksen nimi.
  3. Kuva‑ ja tuotemainos: Lisää kuvia tuotemainoksiisi. Kuvat voivat näkyä varavaihtoehtona, jos tuotetietoja ei voida käyttää, minkä ansiosta mainoksesi voivat näkyä useammille käyttäjille. Muista noudattaa seuraavia kuvasuhdevaatimuksia:
    • Neliön muotoinen logo (1:1)
      1. Suositeltu koko: 1 200 x 1 200
      2. Vähimmäiskoko: 128 x 128
      3. Tiedoston enimmäiskoko: 5 120 kt
    • Huom. Valittuja kuvia saatetaan rajata automaattisesti. Voit aina muokata niitä myöhemmin.
  4. Video‑ ja tuotemainos: Lisää enintään viisi videota. Videot laajentavat tavoittavuutesi arvokkaisiin YouTube‑sijoitteluihin, joissa voi näkyä monipuolisia ostosmainosmuotoja. Lataa videot kolmessa eri kuvasuhteessa (vaaka, neliö ja pysty) optimoidaksesi niiden näkymisen. Pystysuuntainen videomainos voi näkyä YouTube Shortsissa ja tavoittaa laajemman yleisön.
  5. Lisää enintään yksi logo.
  6. Lisää tekstielementtejä. Jos olet valinnut Vain tuote ‑mainoksen, voit lisätä vain yhden otsikon, kuvauksen ja yrityksen nimen.
  7. Lisää URL‑osoite‑ ja Polku‑kentät. Polku-kentät ovat osa näkyvää URL-osoitetta, ja ne auttavat käyttäjää ymmärtämään, mitä laskeutumissivulla on odotettavissa. Kukin polku voi sisältää enintään 15 merkkiä.
  8. Tarkista kampanjasi klikkaamalla Siirry tarkistukseen.

Tuotesyötteen keskeyttäminen

Huom.: Tuotesyötteen keskeyttäminen voi heikentää kampanjasi tuloksia.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä aiemmin luotua Kysynnän kasvatus ‑kampanjaa.
  2. Klikkaa kynäkuvaketta Icon representing edit ja sitten Muokkaa kampanjaa.
  3. Jos kampanjaasi on liitetty Kauppiaskeskus‑syöte, kampanjan nimen alla pitäisi näkyä Tuotesyötteet‑valitsin. Keskeytä tuotesyöte klikkaamalla valitsinta.