Opprett appkampanjer

Med appkampanjer kan du markedsføre appen din på Google Søk, Google Play, YouTube og i Gmail samt i andre apper og på mobilnettsteder i Displaynettverket. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette slike kampanjer i Google Ads-kontoen din.

Før du begynner

Hvis du vil finne ut hvordan disse kampanjene fungerer, kan du lese om appkampanjer og gjennomgå de anbefalte fremgangsmåtene for å markedsføre apper på Google

Er du klar til å markedsføre appen din? Klikk her.

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Veiledning

Viktig: Kampanjer som er basert på appinstalleringer, kan opprettes i den forrige utgaven av Google Ads, men appkampanjer for handlinger i appen kan bare opprettes i den nye utgaven av Google Ads. Finn ut mer om hvordan du bytter mellom den nye og den forrige utgaven av Google Ads.

1. Logg på Google Ads.
  2. På «Kampanjer»-fanen klikker du på +Kampanje-rullegardinmenyen og velger Appkampanje.
  3. Skriv inn et navn på kampanjen. For at det skal være enkelt å finne kampanjen senere, kan det være lurt å angi i navnet at dette er en appkampanje.
  4. Velg appen du ønsker å markedsføre, på rullegardinmenyen, eller klikk på Legg til en ny app hvis du ønsker å markedsføre for en ny app.
  5. I «Annonser»-delen skriver du inn opptil fire frittstående tekstlinjer som kan roteres i en hvilken som helst rekkefølge i annonsene dine. Avhengig av annonseformatet kan det hende at teksten din ikke blir brukt. Finn ut mer om hvordan disse annonsene fungerer
  6. Last opp bilderessurser for annonsene dine.
    • Du kan legge til opptil 20 bildefiler i formatene JPG, GIF eller PNG, med en maksimal størrelse på 150 kB.
    • Bilder i liggende format er ofte nyttigst for integrerte annonser, mens bilder i stående format kan være nyttigst for interstitial-innhold.
    • Eksempler på andre gode formater: 320 x 50 piksler, 320 x 480 piksler og 300 x 250 piksler.
  7. Du kan også legge til opptil 20 YouTube-videoer (inkludert videoer i stående format) som kan brukes i videoannonser.
    • I tillegg kan AdWords lage en videoannonse for deg ved hjelp av ressurser fra butikkoppføringen for appen din.
  8. Oppdater steds- og språkinnstillingene etter behov. Husk at annonsene dine ikke oversettes i AdWords, så du bør derfor bare målrette dem mot språket du bruker i annonsene.
  9. Under «Kampanjeoptimalisering» velger du hva du vil optimalisere kampanjen din for:
    • Installasjoner. Skaff nye brukere for appen din.
    • Handlinger i appen. Skaff nye brukere som sannsynligvis kommer til å fullføre de valgte handlingene i appen.
  10. Angi målbudene dine. For appinstallasjoner på Android kan det hende du ser installasjonsvolumet for et utvalg budverdier hvis du har knyttet sammen Play- og AdWords-kontoen din. Finn ut mer om budgivning i appkampanjer.
  11. Angi et budsjett.
  12. Klikk på Lagre og fortsett.
  13. Installeringer av Android-apper i Google Play-butikken kan automatisk telles som konverteringer i AdWords. For å spore alle andre typer installasjoner og viktige hendelser må du konfigurere konverteringssporing for mobilapper.

Prøv nå

Merk: Vi kan komme til å endre elementer i appkampanjene dine av hensyn til resultater og selve brukeropplevelsen, men dette avhenger av hvor de aktuelle annonsene vises. Det kan for eksempel hende at tekst blir avkortet og bilder eller videoer blir beskåret, slik at innholdet passer inn på den aktuelle brukerens skjerm.

Tips: