Een app-campagne maken

Met een app-campagne kunt u uw app promoten via Google Zoeken, Google Play, YouTube en Gmail, evenals in andere apps en op andere mobiele websites in het Display Netwerk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een dergelijke campagne maakt in uw Google Ads-account.

Voordat u begint

Voor meer informatie over hoe deze campagnes werken, leest u Over app-campagnes en de praktische tips voor de promotie van apps op Google

Klaar om te adverteren voor uw app? Klik hier.

Instructies

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes
  3. Klik op de plusknop en selecteer vervolgens App
  4. Selecteer het platform van uw app.
  5. Geef de naam van de app, de naam van het pakket of de uitgever op en selecteer de app vervolgens in de lijst die wordt weergegeven.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Voer in het veld 'Campagnenaam' een naam in voor uw campagne. U kunt de campagne later makkelijker vinden als u in de naam aangeeft dat het een app-campagne is.
  8. In het gedeelte 'Uw tekstsuggesties':
    1. Geef vier afzonderlijke tekstregels op die afwisselend en in willekeurige volgorde in uw advertentie kunnen worden gebruikt.
    2. Elk idee mag maximaal 25 tekens lang zijn.
    3. Geef één idee op dat maximaal twintig tekens lang is, voor gebruik in kleinere ruimten.
    4. Meer informatie over hoe u de beste advertentie voor uw doel kunt weergeven.
  9. U kunt maximaal twintig van elk van de volgende items toevoegen:
    • Video
      • Video's moeten op YouTube worden gehost.
      • De stand kan liggend of staand zijn.
      • Als u geen video's heeft om toe te voegen, maakt Google Ads mogelijk een videoadvertentie voor u met de items uit de winkelvermelding van uw app.
    • Afbeelding
      • Upload afbeeldingen als een jpg-, gif- of png-bestand met een maximale grootte van 150 KB.
      • Voor native-advertenties zijn liggende afbeeldingen het waardevolst.
      • Voor interstitial-advertenties zijn staande afbeeldingen het waardevolst.
      • Andere waardevolle formaten zijn: 320x50 px, 320x480 px en 300x250 px.
      • Meer informatie over hoe u verschillende formaten beeldadvertenties kunt uploaden.
    • Html5
      • Upload html5 als een zip-bestand met een maximale grootte van 1 MB. Upload maximaal veertig bestanden.
      • Als u uw html5-items wilt valideren voordat u ze uploadt, controleert u het zip-bestand met de tool Html5-validatietool.
      • De volgende html5-formaten worden momenteel geaccepteerd:
        • 300x250 (vast formaat)
        • 320x50 (vast formaat)
        • 480x320 (liggende interstitial, variabel formaat)
        • 320x480 (staande interstitial, variabel formaat)
      • Meer informatie over html5 voor universele app-campagnes
  10. Update indien nodig de locatie- of taalinstellingen. Houd er rekening mee dat Google Ads uw advertenties niet vertaalt. Target daarom alleen talen die overeenkomen met uw advertenties.
  11. Kies onder 'Optimalisatie van campagnes' de campagne voor een van de volgende opties:
    • Installatievolume
    • In-app-acties (U kunt deze optie alleen selecteren als u het bijhouden van specifieke acties in de app al heeft ingesteld.)
    • Doel-ROAS (U kunt deze optie alleen selecteren als u al tracking heeft ingesteld voor specifieke in-app-acties, Google Analytics voor Firebase heeft geïnstalleerd en kunt bieden op een Firebase-gebeurtenis.)

Opmerking: Doel-ROAS bevindt zich momenteel in de bètafase voor app-campagnes.
  12. Stel uw doelbiedingen in. Als u uw Google Play en Google Ads-accounts heeft gekoppeld, ziet u voor app-installaties op Android mogelijk een prognose van het installatievolume voor verschillende bodwaarden. Meer informatie over biedingen in app-campagnes
  13. Klik op Opslaan en doorgaan. Google Ads kan installaties automatisch als conversies tellen voor Android-apps in de Google Play Store. Als u alle andere installaties wilt bijhouden, stelt u conversies bijhouden voor mobiele apps in.
Opmerking: Afhankelijk van waar uw advertentie wordt weergegeven, worden de items van uw app-campagne mogelijk aangepast om de prestaties en de gebruikerservaring te optimaliseren. Tekst kan bijvoorbeeld worden ingekort en afbeeldingen of video's kunnen worden bijgesneden, zodat ze op het scherm van de gebruiker passen.