Opprett dynamiske remarketingkampanjer

Med dynamiske remarketingkampanjer kan du vise tidligere besøkende annonser med produktene eller tjenestene de tidligere har vurdert på nettstedet ditt. Disse kampanjene inneholder ekstra innstillinger og rapporter som er laget spesielt for at det skal bli enklere å nå ut til tidligere besøkende.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du konfigurerer dynamiske remarketingkampanjer.

Før du begynner

Du kan bare bruke dynamisk remarketing i kampanjer i Displaynettverket. Hvis du er interessert i å kjøre dynamiske søkeannonser, kan du lese gjennom artikkelen om dynamiske søkeannonser.

Vær oppmerksom på at remarketing-taggen din ikke skal være tilknyttet personlig identifiserende eller sensitiv informasjon. Remarketing kan ikke benyttes på nettsteder og apper der innholdet faller inn under sensitive kategorier. Hvis du setter opp en remarketingkampanje og plasserer remarketing-taggen i mobilappen din eller på nettstedet ditt, må du overholde retningslinjene for annonsering basert på sted og interesser.

Merk: Det tilbys ikke rapportering for kampanjer med dynamisk remarketing på varenivå i Google Ads. Hvis du ønsker å se rapportering på et så detaljert nivå, må du spore disse beregningene i ditt eget sporingssystem.

Veiledning

Slik oppretter du en dynamisk remarketingkampanje

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen.
  3. Klikk på plussikonet , og velg deretter Ny kampanje
  4. Velg Displaynettverket
  5. Velg Salg
  6. Velg Standard bannerkampanje, og klikk deretter på Fortsett
  7. Velg kampanjenavn, budstrategi og budsjett.
  8. I Målgrupper-delen velger du Remarketing, og deretter velger du en remarketingliste.
  9. Merk: Hvis du ikke har konfigurert noen remarketinglister, anbefaler vi at du velger den optimaliserte AdWords-listen, ettersom denne inneholder brukere fra alle kilder fra apper og målgrupper på nettet. Det er fort gjort å konfigurere, og for mange brukere gir dette alternativet bedre resultater enn manuell segmentering, ettersom automatisk budgivning kan brukes for å optimalisere dataene for alle brukere. Følg fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere:
    1. Velg en bestemt målgruppe.
    2. Klikk på Egendefinerte kombinasjoner i rullegardinmenyen, og velg deretter AdWords-optimalisert liste
  10. Velg Ferdig
  11. Velg Bruk en datafeed for personlig tilpassede annonser
  12. Velg bedriftstypen som representerer produktene og tjenestene dine. Hvis bedriftstypen din er detaljhandel, velger du Detaljhandel, og tilknytter Google Merchant Center-kontoen din. Hvis bedriftstypen din ikke er oppført, velger du Annet (tilpasset alternativ)
  13. Klikk på plussknappen NY ANNONSE, og opprett annonsen din.
  14. Velg OPPRETT EN KAMPANJE

Merk: Du blir påminnet om å laste opp feeden når kampanjen er klar.

Krav til bruk av HTML5-annonser

Du bør kunne få tilgang til HTML5-annonser i Google Ads-kontoen din når kontoen din har generert nok historikk på plattformen vår og oppfylt følgende krav:

• Kontoen har vært åpen i mer enn 90 dager.
  • Kontoen har over 9000 USD i samlet forbruk.
  • Kontoen har overholdt retningslinjene våre over tid.

Du må være oppmerksom på at selv om du oppfyller kravene ovenfor, så garanterer ikke det alltid tilgang til HTML5-annonser.

Hvis HTML5-annonser ikke er tilgjengelige i kontoen din, kan du søke om tilgang via dette skjemaet. Før du sender inn søknaden din, må du forsikre deg om at kontoen din oppfyller kvalifiseringskriteriene nedenfor. Du kommer til å motta et e-postvarsel med en statusoppdatering innen 7 virkedager etter at søknaden ble sendt inn.

• Kontoen har overholdt retningslinjene våre over tid.
  • Kontoen har en god betalingshistorikk.
  • Kontoen har over 1000 USD i samlet forbruk.

For å opprettholde fortsatt tilgang til HTML5-annonser må du sørge for at du ikke bryter retningslinjene våre og at du overholder retningslinjene våre over tid.

I mellomtiden kan du bruke andre alternativer, som for eksempel opplastede AMPHTML-annonser eller responsive bannerannonser.

Sørg for at du følger de riktige spesifikasjonene for bannerannonser.

Dynamisk prospektering og dynamisk remarketing

Dynamisk prospektering kombinerer brukerinformasjon og produktinformasjon for å vise det beste produktet ditt på riktig tidspunkt til brukerne som kan ha størst interesse av det. I motsetning til dynamisk remarketing, der det fokuseres på å få mest mulig ut av de eksisterende kundene, brukes dynamisk prospektering til å skaffe nye brukere. Denne forskjellen gjør dynamisk prospektering til en bedre metode hvis du er ny annonsør, eller hvis du målretter mot en målgruppe som skiller seg fra dine egne førstepartsdata (inkludert remarketinglistene dine).

Sånn fungerer det

Med dynamisk prospektering brukes maskinlæring for å få et inntrykk av hva potensielle kjøpere ser etter. Når systemet vet hva brukeren ser etter, settes den mulige intensjonen sammen med demografibasert informasjon som aldersgruppe, kjønn og husstandsinntekt for å matche brukeren med et produkt i feeden din. Produktene i feeden evalueres basert på resultater, relevans og andre faktorer for å avgjøre hvilke av dem som med størst sannsynlighet fanger brukerens oppmerksomhet og fører til konverteringer.

Legg til dynamisk prospektering i en dynamisk remarketingkampanje

1. Logg på Google Ads, og gå til kampanjeinnstillingene dine.
  2. Klikk på Flere innstillinger.
  3. Klikk på rullegardinmenyen under «Dynamiske annonser».
    • «Ingen datafeed» velges som standard i denne rullegardinmenyen.
  4. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Bruk en datafeed for personlig tilpassede annonser».
  5. Velg den relevante datafeeden fra rullegardinmenyen.
  6. Klikk på Lagre.

Merk: Hvis du vil legge til målretting i en kampanje, kan du se konfigurasjonsveiledningen for dynamisk remarketing på nettet.