5 manieren om de kwaliteitsscore te verbeteren

De kwaliteitsscore kan een waardevolle tool zijn om te bepalen op welke manieren u uw advertenties, zoekwoorden en landingspagina's kunt verbeteren. U kunt de kwaliteitsscore zien als een algemene indicatie van de gebieden waarop u zich moet richten om de advertentiekwaliteit te verbeteren, in plaats van een score die u moet optimaliseren.

In dit artikel wordt uitgelegd op welke manieren u de kwaliteitsscore kunt gebruiken om de prestaties te verbeteren.

1. Bekijk de componenten die uw kwaliteitsscore bepalen

Neem de 3 componenten van de kwaliteitsscore onder de loep om specifieke inzichten te krijgen in waar u verbeteringen kunt aanbrengen:

• Verwachte klikfrequentie: De kans dat er op uw advertentie wordt geklikt als deze wordt weergegeven.
  • Advertentierelevantie: Hoe goed uw advertentie overeenkomt met de intentie achter de zoekopdracht van een gebruiker.
  • Ervaring op landingspagina: Hoe relevant en nuttig uw landingspagina is voor mensen die op uw advertentie klikken.

Deze componenten kunnen u helpen uw advertentietekst, zoekwoordselectie of content op de landingspagina te updaten. Voor elke component wordt de status 'Lager dan gemiddeld', Gemiddeld en 'Hoger dan gemiddeld' weergegeven om u een idee te geven van de gebieden die voor verbetering vatbaar zijn.

Het belangrijkste is om uw gebruikers te bieden waar ze naar zoeken. Dan volgen goede prestaties vanzelf. Focus op uw prestatiedoelen op de lange termijn en zoek manieren om deze te bereiken door de gebruikerservaring te verbeteren. Gebruik hiervoor de kwaliteitsscore als diagnostische tool.

2. Maak advertenties relevanter voor zoekwoorden

Advertentierelevantie geeft aan hoe relevant uw advertenties zijn voor de zoekwoorden die ze targeten.

Als de advertentierelevantie de status 'Lager dan gemiddeld' of Gemiddeld heeft, kunt u de volgende praktische tips gebruiken:

• Laat de taal van uw advertentietekst beter aansluiten op de zoektermen van gebruikers.
  • Zoek naar advertentiegroepen met veel verschillende zoekwoorden die niet makkelijk kunnen worden getarget met één advertentie. Splits deze advertentiegroepen in meerdere advertentiegroepen die beter matchen met de zoekopdrachten van gebruikers.
  • Groepeer uw zoekwoorden in thema's om de relevantie te verbeteren. Deze thema's kunnen gebaseerd zijn op uw producten, services en andere categorieën. Als u bijvoorbeeld ringen verkoopt, kunt u een groep zoekwoorden maken voor verlovingsringen en een groep voor trouwringen.
Als u een advertentiegroep met dezelfde advertenties en zoekwoorden verplaatst naar een andere campagne of een ander account, heeft dat geen impact op de advertentiekwaliteit.

3. Probeer de klikfrequentie (CTR) te verbeteren

De verwachte klikfrequentie geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat mensen op uw advertentie klikken.

Probeer deze praktische tips als uw 'Verw. CTR' de status 'Lager dan gemiddeld' of Gemiddeld heeft:

• Bewerk de advertentietekst om uw aanbieding aantrekkelijker te maken voor uw doelgroep.
  • Zorg ervoor dat de gegevens in de advertentie overeenkomen met de intentie van uw zoekwoorden.
  • Benadruk een uniek voordeel van uw product of service, zoals gratis verzending.
  • Experimenteer met verschillende call-to-actions die goed aansluiten bij uw landingspagina.
  • Maak aantrekkelijke call-to-actions met woorden als Koop, Verkoop, Bestel, Bekijk, Zoek, Meld u aan, Gratis offerte.
  • Probeer zo specifiek mogelijk te zijn in uw advertentietekst.

Het kan voorkomen dat een specifiekere advertentie tot lagere CTR's leidt, maar hogere conversiepercentages. Zoek naar een balans die de beste prestaties oplevert voor uw doelen.

Stel dat u modieuze schoenen verkoopt.

Door een woordgroep als 'gratis stropdas bij bestelling' aan uw advertentie toe te voegen, kunt u kopers aantrekken die op zoek zijn naar aanbiedingen. Aan de andere kant kunnen woordgroepen zoals 'verfijnd vakmanschap' of 'authentiek Italiaans design' mensen aanspreken die op zoek zijn naar een kwaliteitsmerk.

Het koopbericht kan u meer klikken opleveren, maar levert op de lange termijn mogelijk niet evenveel trouwe klanten op.

4. Overweeg uw landingspagina te updaten

Mensen naar uw site halen is slechts een deel van online marketing. Het is belangrijk om bezoekers een uitstekende beleving te bieden op uw website.

Als uw 'Erv. op landingspagina' de status 'Lager dan gemiddeld' of Gemiddeld heeft, kunt u deze praktische tips proberen:

• Geef mensen wat ze zoeken. Als iemand zoekt naar 'flanellen overhemden' en op uw advertentie klikt op 'tweedehands overhemden', moet de landingspagina die de klant te zien krijgt, uw voorraad flanel bevatten.
  • Houd de boodschap op de advertentie en de landingspagina consistent. Zorg ervoor dat de pagina wordt gevolgd door de aanbieding of call-to-action van de advertentie. Zelfs als u geen beheer heeft over uw site, kunt u nog steeds experimenteren om de meest geschikte bestaande pagina's te vinden.
  • Gebruik het conversiepercentage als graadmeter voor een goede ervaring op de landingspagina. Het conversiepercentage heeft geen effect op de status van uw landingspagina, maar kan een goede manier zijn om te meten en te optimaliseren.
  • Maak uw website geschikt voor mobiele apparaten. Voor gebruikers van mobiele websites is eenvoudige navigatie extra belangrijk. U kunt de test voor mobielvriendelijkheid gebruiken om te zien hoe goed uw landingspagina werkt op mobiele apparaten.
  • Verbeter de laadsnelheid. De snelheid waarmee uw pagina wordt geladen, kan het verschil uitmaken of iemand afhaakt of een aankoop doet.

Houd er rekening mee dat de letterlijke tekst van een zoekterm niet op uw landingspagina hoeft te staan.

Een zoekopdracht naar 'Chihuahua-vriendelijke budgethotels in zuid-Chicago' hoeft niet te leiden naar een landingspagina met de kop 'Chihuahua-vriendelijke budgethotels in zuid-Chicago'. Richt u zich er in plaats daarvan op om geweldige belevingen te bieden waar de gebruiker naar op zoek is.

5. Gebruik de kwaliteitsscore in combinatie met andere statistieken

Bekijk andere statistieken in uw account, zoals klikfrequentie, conversiepercentage en site-engagement. Ze zijn gekoppeld aan uw prestaties en kunnen helpen om specifieke verbeterpunten te vinden.

Als u de prestaties evalueert, kunt u de kwaliteitsscore gebruiken als filter om te zien waarop u uw inspanningen moet richten.

• Bekijk de goed presterende zoekwoorden en gebruik de kwaliteitsscore om te bepalen welke zoekwoorden nog beter zouden presteren met wijzigingen in uw advertenties en landingspagina's.
  • Gebruik kwaliteitsscores en componentstatussen die laag zijn om mogelijk zwakkere trends te vinden voor de advertentierelevantie, klikfrequentie en ervaring op de landingspagina in uw account, en maak langetermijnplannen voor verbeteringen.