Tilien välisen kehityksen valvominen hallinnoijan tililtä

Google Adsin hallinnoijan tililtä voit helposti seurata hallinnoitujen tiliesi kehitystä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, millä eri tavoilla voit tarkastella tiliesi kehitystä hallinnoijan tilin eri sivuilta. Lisätietoja hallinnoijan tilien raporteista on artikkelissa Kehitysraporttien luominen ja ajoittaminen hallinnoijan tilin avulla.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

*Muistettavaa

Jos valitset erityisen suuren tilin tai useita tilejä, kaikki tiedot tai ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä. Tällaisissa tapauksissa pyydämme sinua tarkentamaan valintaasi.

Tärkeitä tietoja tileistä, joissa on useita hallinnoitavia valuuttoja

Jos hallinnoit tilejä, joissa käytetään useita valuuttoja, muista seuraavat asiat:

• Kaikki valuuttoihin liittyvät sarakkeet (kuten Hinta ja Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta) lajitellaan ensin valuutan tyypin ja sitten summan mukaan.
  • Kun useiden tilien tietoja näytetään useammalla kuin yhdellä valuutalla, summia ei näytetä hintasarakkeissa, kuten Budjetti, Hinta tai Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta, eikä konversioarvoihin liittyvissä sarakkeissa.
  • Alitilivastaavien tilien hintasarakkeet muunnetaan alitilivastaavien tilien valuutan mukaisiksi. Pitkiltä ajanjaksoilta koottuja tilastotietoja ei voida muuntaa.

Tietojen katselu Kehitys-välilehdellä

Hallinnoijan tilin Kehitys-välilehti sisältää monia samoja tilastosarakkeita kuin yksittäinen tili. Osa sarakkeista näkyy oletuksena, kun taas osa on lisättävä klikkaamalla kohtaa Sarakkeet ja sitten Muokkaa sarakkeita.

Näet myös Suora hallinnoija- ja Tili-sarakkeet, jotka auttavat tunnistamaan nopeasti, kuka hallinnoi lueteltuja tilejä. Jos hallinnoijan tilillesi on linkitetty alitili, näet Kehitys-välilehdellä kaikki tilit tai vain suoraan linkitetyt tilit käyttämällä avattavaa Tilit-valikkoa. Voit myös sulkea pois alitilejä.  Tilin tunnisteet ‑sarakkeessa voit tarkastella tilejä ja lajitella ne luomiesi muokattujen tilin tunnisteiden perusteella.

Ajanjaksovalitsimella voit rajata tai laajentaa tilisi tilastotietojen näkymän haluamasi ajanjakson mukaiseksi niin kuin asiakastileilläsi.

Hallinnoijan tilisi Kehitys-välilehdeltä löydät myös hallinnoitujen tiliesi kokonaiskulutukset. Huomaa, että näytämme kokonaiskulutukset vain silloin, kun kaikilla hallinnoiduilla tileilläsi on käytössä sama valuutta.

Tilitason tietojen katselu Tilit-välilehdellä

Hallinnoijan tilisi Tilit-välilehdellä on tilitason tietoja hallinnoimistasi tileistä ja alitilivastaavien tilien kautta hallinnoiduista tileistä. Näissä tiedoissa kerrotaan hallinnoitujen tiliesi kokonaiskulutukset. Huomaa, että näytämme kokonaiskulutukset vain silloin, kun kaikilla hallinnoiduilla tileilläsi on käytössä sama valuutta.

Osa sarakkeista näkyy oletuksena, kun taas osa on lisättävä klikkaamalla Sarakkeet ja sitten Muokkaa sarakkeita. Ajanjakson valitsimen avulla voit rajoittaa tilisi tilastotietojen näkymän tietyn ajanjakson mukaiseksi samalla tavalla kuin hallinnoiduissa tileissäsikin.

Tilien välisen kampanjan kehityksen katselu Kampanjat-välilehdellä

Hallinnoijan tilin Kampanjat-välilehdellä voit seurata kaikkia kampanjoitasi. Hallinnoijan tilin Kampanjat-välilehden avulla voit tehdä seuraavaa:

• Voit tarkastella hallinnoitujen tilien kampanjoiden kaikkia AdWords-kehitystietoja valitsemaltasi ajanjaksolta.
  • Voit helposti muuttaa näkymää siten, että näet vain sinua kiinnostavat tilit.
  • Voit ladata kampanjatason raportteja samaan tapaan kuin yksittäisissä AdWords-tileissä.
  • Voit muokata budjetteja.
  • Voit ottaa käyttöön ja keskeyttää useita kampanjoita kerralla.
  • Voit luoda uusia kampanjoita.

Kun avaat hallinnoijan tilisi Kampanjat-välilehden ensimmäistä kertaa, näet kaikkien hallinnoimiesi tilien kehitystiedot. Tämän lisäksi näet myös kehitystiedot tileiltä, joita hallitaan linkitettyjen hallinnoijan tilien kautta. Tämä on usein erinomainen tapa tarkastella kaikkien tilien kampanjoita, mutta näkymää kannattaa todennäköisesti muokata niin, että vain tiettyjen tilien tiedot ovat näkyvissä. Lue lisätietoja Kampanjat-välilehdellä näkyvien tilien muuttamisesta.

Muistettavaa

Jos tilit ovat erittäin suuria, kaikkia tilitietoja ei välttämättä voida näyttää oletusnäkymässä. Näin saattaa käydä myös tarkasteltaessa suodatettuja tilitietoja, jos valittuja tilejä on paljon. Jos näin tapahtuu, pyydämme sinua valitsemaan pienemmän joukon tilejä.

Tiettyjen tietojen etsiminen suodatinten avulla

Yksittäisten AdWords-tilien tapaan voit hakea kaikkien hallinnoitujen tilien ja kampanjoiden kiinnostavia tietoja suodattimien ja segmenttien avulla. Näin voit tehdä myös kaikilla tileillä ja kaikissa kampanjoissa, joita hallinnoivat alitilivastaavien tilit.

Voit käyttää hallinnoijan tilisi Tilit- ja Kampanjat-välilehdillä samoja suodattimia, jotka ovat käytettävissä yksittäisten AdWords-tilien Kampanjat-välilehdellä.

Muistettavaa

Yksittäisten AdWords-tilien tapaan voit luoda suodattimia näyttökertojen osuudelle, hakusuppiloille ja huutokauppatilastoille hallinnoijan tilin Kampanjat-välilehdeltä. Jos suodatettuihin tuloksiin sisältyy useita tilejä, sarakkeiden summia ei näytetä.

Suodattimen luominen

Voit luoda suodattimen seuraavasti:

1. Klikkaa Tilit- tai Kampanjat-välilehdeltä avattavaa Suodatin-valikkoa ja valitse Luo suodatin.
  2. Klikkaa näyttöön tulevassa paneelissa avattavia valikoita ja valitse ehtoja suodattimellesi. Käytettävissä olevat valinnat määräytyvät tarkasteltavan tietotaulukon mukaan. Huomioitavaa:
    • Valitse hintaan liittyvissä suodattimissa suodatettavien tilien valuutta. Näet näistä tileistä vain suodatetut tulokset.
    • Voit määrittää useita rajoituksia samassa suodattimessa. Lisää rajoitus klikkaamalla Lisää toinen ‑vaihtoehtoa. Voit poistaa rajoituksen klikkaamalla sen vieressä näkyvää X-merkkiä.
    • Voit tallentaa luomasi suodattimen myöhempää käyttöä varten valitsemalla Tallenna suodatin ‑valintaruudun. Suodatin näkyy tämän jälkeen Suodatin-painikkeen vaihtoehtojen joukossa. Se pysyy tallennettuna hallinnoijan tilissä, vaikka tilien laajuutta muutettaisiin.
  3. Valitse Lisää toinen, jos haluat lisätä toisen suodattimen.
  4. Kun olet valmis, valitse Käytä.

Suodatinten käyttäminen useita valuuttoja käyttävillä tileillä

Valuuttaa koskevien sarakkeiden, kuten Hinta ja Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta, suodattimia voi luoda ainoastaan samaa valuuttaa käyttävien tilien välille. Kun luot suodatinta, sinun on valittava ensin valuutta käytettävissä olevien valuuttojen luettelosta (tämä luettelo perustuu hallinnoijan tiliin linkitettyihin tileihin). Suodatetut tulokset sisältävät ainoastaan asiakastilit, jotka käyttävät valittua valuuttaa. Minkään muiden tilien tuloksia ei oteta huomioon.

Esimerkki

Oletetaan, että hallinnoijan tilillä on kolme hallinnoitua tiliä, joiden hinnat ovat seuraavat:

• Tili A: Hinta = 500 $
  • Tili B: Hinta = 300 $
  • Tili C: Hinta = 1 200 €

Luot suodattimen yli 100 $:n summille. Suodatetut tulokset ovat seuraavat:

• Tili A: Hinta = 500 $
  • Tili B: Hinta = 300 $

Jos luot suodattimen yli 100 €:n summille, suodatetut tulokset ovat seuraavat:

• Tili C: 1 200 €

Voit luoda suodattimen seuraavasti:

1. Klikkaa Kehitys-välilehdeltä Suodatin-painikkeen nuoliosaa ja valitse Luo suodatin.
  2. Klikkaa avattavaa Asiakas-valikkoa ja vie hiiri haluamasi suodatinluokan päälle: Konversiot, Kehitys tai Tilitiedot. Valitse sitten suodatintyyppi.
  3. Valitse kustannuksiin liittyvissä suodattimissa suodatettavien tilien valuutta. Näet näistä tileistä vain suodatetut tulokset.
  4. Valitse Lisää toinen, jos haluat lisätä toisen suodattimen.
  5. Kun olet valmis, valitse Käytä.

Hallinnoijan tilin tietojen järjesteleminen segmenttien avulla

Yksittäisten AdWords-tilien tapaan voit ryhmitellä kaikkien hallinnoitujen tiliesi ja kampanjoidesi kehitystietoja segmenttien avulla. Näin voit tehdä myös kaikilla tileillä ja kaikissa kampanjoissa, joita hallinnoivat alitilivastaavien tilit.

Voit käyttää segmenttejä hallinnoijan tilin Kampanjat-välilehdeltä. Klikkaa avattavaa Ryhmittely-valikkoa ja valitse vaihtoehto, jonka mukaan haluat ryhmitellä tietoja segmenteiksi (esimerkiksi Verkosto, Klikkaustyyppi tai Laite).