Implementeringsguide

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Image depicting a local inventory onboarding guide

För att visa information om dina lokala produkter på Google anger du information om ditt företag, dina butiker och produkter. Använd denna implementeringsguide för att skapa antingen annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser.

Tips! Genomsökning av automatiserat flöde är nu tillgängligt för annonser för lokala butikslager. Det gör att du automatiskt kan generera ett lokalt lagerflöde med hjälp av information om produkttillgänglighet på din webbplats. Läs mer om genomsökning av automatiserat flöde för annonser för lokala butikslager.
  • Är du intresserad av onboarding via API? Läs mer.
  • Är du återförsäljare och intresserad av att låta din kassa-/lagerdataleverantör skicka din lagerdata till Google åt dig? Eller är du kassa-/lagerdataleverantör och vill skicka in dina kunders data till Google? Läs mer om hur du kommer igång.
Tips! Kvalificerade återförsäljare i USA, Kanada, Förenade kungariket och Irland kan använda produktläsaren eller appen för lokala butikslager för att automatiskt lägga till sina produkter i butik på Google utan kostnad. Kom igång.
Step 1 of showing your local products on Google is setting up your accounts

Steg 1: Skapa konton

Step 2 of showing your local products on Google is enabling local inventory ads or free local product listings

Steg 2: Aktivera annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser

Step 3 of showing your local products on Google is adding your business information

Steg 3: Lägg till företagsinformation

Step 4 of showing your local products on Google is linking your Google My Business account and selecting your location groups

Steg 4: Länka dina företagsprofiler med din Hanterare för Företagsprofil och välj din verksamhetsgrupp

Step 5 of showing your local products on Google is creating, registering and submitting your feeds

Steg 5: Skapa, registrera och skicka in flöden

1. Skapa ett primärt flöde
  2. Skapa ett lagerflöde för lokala produkter
  3. Registrera och skicka in lokala flöden
Step 2 of showing your local products on Google is enabling local inventory ads or free local product listings

Steg 6: Välj onboardingalternativ:

Har du aktuell lagerinformation?

1. Om svaret är Ja, jag vet vad som finns i lager i mina butiker
    1. Välj målsidestyp för annonser för lokala butikslager
Obs! Detta steg är bara tillgängligt för annonser för lokala butikslager. Fortsätt till steg 7 om du konfigurerar lokala gratisannonser.
  1. Om svaret är Nej, jag vet inte vad som finns i lager i mina butiker, men jag kan skicka produkter till butik
    1. Välj Om en produkt inte finns i lager kan du erbjuda butiksleverans i avsnittet Upphämtning senare. Skicka sedan in ett exempel på en produktsida.
Step 6 of showing your local products on Google is verifying your About page Steg 7: Verifiera sidan Om (endast Schweiz, Tyskland och Österrike)
Step 7 of showing your local products on Google is requesting inventory verification

Steg 8: Begär lagerverifiering

Obs!: Lagerverifiering krävs inte om du har godkänts för lokalt skyltfönster hos säljaren.

Läs mer om lagerverifieringsprocessen.

Step 8 of showing your local products on Google is setting up Google Ads for local inventory ads

Steg 9: Konfigurera Google Ads för annonser för lokala butikslager (valfritt)

1. Länka dina Merchant Center- och Google Ads-konton
  2. Aktivera lokala produkter i kampanjen

Tips! Om det uppstår problem kan du fylla i vårt kontaktformulär.