Produkttilknytning: Knytt YouTube-kanaler eller -videoer sammen med Google Ads-kontoer

Når du knytter en YouTube-kanal sammen med en Google Ads-konto, kan det kjøres annonser fra den tilknyttede Google Ads-kontoen basert på interaksjoner med videoene i den aktuelle kanalen. Den tilknyttede Google Ads-kontoen kan få tilgang til videoannonsenes beregninger for organiske visninger, tillatelse til å vise annonser til folk som besøker og samhandler med kanalen, og tilgang til statistikk om hvordan folk har samhandlet med kanalen etter at de har sett annonsene dine.

Når du knytter en Google Ads-konto sammen med en video på YouTube-kanalen til en annen bruker, kan du se statistikk for videoresultater, for eksempel antallet organiske visninger, i den tilknyttede Google Ads-kontoen. Bruk denne funksjonen når du samarbeider med YouTube-skapere og tilknytter videoer fra kanalene deres.

Merk: Funksjonen for å knytte Google Ads-kontoer til YouTube-videoer lanseres nå og er ennå ikke tilgjengelig for alle Google Ads-kontoer.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du knytter en Google Ads-konto sammen med en YouTube-kanal eller YouTube-video, og hvordan du fjerner tilknytningen mellom disse.

Merk: YouTube lanserte nylig en funksjon som gir YouTube-kanaleiere muligheten til å kontrollere om Google Ads-kontoer kan bruke videoene som ligger på den aktuelle kanalen, som annonser. Tilknyttede Google Ads-kontoer kan kjøre annonser med videoer fra kanaler så lenge kanaleieren har gitt tillatelse til dette.

Før du begynner

For å kunne knytte en YouTube-kanal eller -video sammen med Google Ads-kontoen din må du ha administratortilgang til denne kontoen. På «Kontotilgang»-siden i Google Ads kan du kontrollere tilgangsnivået ditt eller se hvem som har administratortilgang til kontoen. Finn ut mer om tilgangsnivåer i Google Ads-kontoer.

Hvis du tilknytter kontoen din til en YouTube-kanal eller -video som administreres av noen andre, anbefaler vi at du kontakter kanaleieren før du sender forespørselen om tilknytning, så du er sikker på at forespørselen godkjennes.

Fordeler

Når du knytter Google Ads-kontoen din sammen med en YouTube-kanal eller -video, kan du dra nytte av funksjonene nedenfor.

Knytt YouTube-kanaler sammen med Google Ads-kontoer

Når du knytter en YouTube-kanal sammen med en Google Ads-konto, kan eieren av YouTube-kanalen velge å gjøre følgende funksjoner tilgjengelige i den tilknyttede Google Ads-kontoen:

• Antall avspillinger: Se organiske (ikke-betalte) beregninger for videoene dine.

• Datasegmenter: Opprett datasegmenter (tidligere kalt «remarketinglister») basert på seernes tidligere interaksjoner på tilknyttede kanaler.
  • Engasjement: Se beregninger for opptjente handlinger fra videoannonser i tilknyttede kanaler, og bruk engasjementer (f.eks. abonnementer) i kanalen som konverteringshandlinger i Google Ads.

Du kan knytte opptil 10 000 YouTube-kanaler sammen med én Google Ads-konto og opptil 300 Google Ads-kontoer sammen med én YouTube-kanal.

Vær oppmerksom på følgende:

• At kontoer knyttes sammen med en YouTube-kanal, gir ikke eieren av kanalen kontroll over Google Ads-kontoen. Det fører heller ikke til at annonsører kan legge til eller endre videoer i – eller slette videoer fra – den tilknyttede YouTube-kanalen. Nå kan du begrense innholdet på YouTube-kanalen din slik at det bare kan brukes i tilknyttede Google Ads-kontoer. Du kan finne ut mer om denne funksjonen nedenfor.
  • Hvis Google Ads-kontoen din administreres av en Google Ads-managerkonto, får managerkontoen tilgang til beregningene for YouTube-kanalen din når kanalen tilknyttes. Hvis du har slått på deling av datasegmenter i Google Ads-kontoen, kan en managerkonto dele datasegmenter med andre administrerte kontoer.
  • Hvis personlig tilpassede annonser er slått av i en YouTube-kanal, er ikke datasegmenter og rapporter for opptjente handlinger tilgjengelige for videoer som ligger på denne YouTube-kanalen.

Knytt YouTube-videoer sammen med Google Ads-kontoer

Tilknytt en video fra en YouTube-skaper for å se hvordan folk samhandler med innhold du har sponset, eller der merkevaren din omtales organisk. Når du knytter en YouTube-video sammen med en Google Ads-konto, får eieren av YouTube-kanalen tilgang til disse funksjonene i den tilknyttede Google Ads-kontoen:

• Antall avspillinger: Se beregninger for organiske (ikke-betalte) visninger av videoen.

Vær oppmerksom på følgende:

• At kontoer knyttes sammen med en YouTube-kanal, gir ikke eieren av kanalen kontroll over Google Ads-kontoen. Når annonsører knytter sammen kontoer, kan de heller ikke slette eller endre tilknyttede videoer på YouTube-kanalen. Nå kan du begrense innholdet på YouTube-kanalen din slik at det bare kan brukes i tilknyttede Google Ads-kontoer. Du kan finne ut mer om denne funksjonen nedenfor.

• Når du tilknytter YouTube-videoer til Google Ads-kontoen din, betyr ikke dette nødvendigvis at bare Google Ads-kontoen din har tilgang til disse videoene. En YouTube-video kan være tilknyttet flere Google Ads-kontoer, deriblant kontoene til andre annonsører.

Tillat bare at tilknyttede Google Ads-kontoer bruker videoer som annonser

Denne innstillingen er tilgjengelig for kanaler i YouTubes partnerprogram. Med denne funksjonen kan du forhindre at videoer i kanalen brukes som annonser i Google Ads-kontoer som ikke er tilknyttet.

Du finner funksjonen i Studio under Innstillinger > Kanal > Avanserte innstillinger.

Hvis du vil kjøre annonser i innholdet i kanalen din, må du sjekke at kanalen eller en bestemt video er knyttet sammen med Google Ads-kontoen.

• Advarsel: Når kontrollen for videoannonser er slått på, stoppes kjøringen av annonser fra Google Ads-kontoer som ikke er tilknyttet.

Veiledning

Tilknytt eller fjern tilknytningen til Google Ads-kontoer på YouTube (anbefalt fremgangsmåte)

Knytt Google Ads-kontoer sammen med YouTube-kanaler

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Innstillinger og deretter på Kanal.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger-fanen.
  4. Klikk på Opprett en tilknytning til kontoen.
  5. Gi tilknytningen et navn og en kunde-ID for Google Ads, og velg hvilke tillatelser du vil innvilge.
  6. Klikk på Ferdig.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Når eieren av Google Ads-kontoen godkjenner forespørselen, blir YouTube-kanalen din knyttet sammen med den aktuelle Google Ads-kontoen.

Fjern tilknytningen mellom Google Ads-kontoer og YouTube-kanaler

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Innstillinger og deretter på Kanal.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger-fanen.
  4. Klikk Fjern tilknytningen ved siden av kontoen du vil fjerne tilknytningen til.
  5. Klikk på Fjern tilknytningen i vinduet.
  6. Klikk på Lagre.
Merk: Du kan foreløpig ikke knytte YouTube-videoer til Google Ads-kontoer via YouTube Studio.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Tilknytt eller fjern tilknytningen til YouTube-kanaler i Google Ads

For at du skal kunne knytte en YouTube-kanal sammen med Google Ads-kontoen din, må Google Ads-kontoen ha administratortilgang. Hvis den ikke har administratortilgang, kan du ikke knytte den sammen med YouTube-kanalen. På «Kontotilgang»-siden i Google Ads kan du kontrollere tilgangsnivået ditt eller se hvem som har administratortilgang til kontoen din. Finn ut mer om tilgangsnivåer i Google Ads-kontoer.

Knytt YouTube-kanaler sammen med Google Ads-kontoer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Klikk på Tilknytt et produkt.
  4. Finn «YouTube».
  5. Slik legger du til kanaler:
    • Første kanal: Klikk på Legg til en kanal.
    • Flere kanaler: Klikk på plussknappen .
    • Velg «Tilknytt kanalen».
  6. Søk etter en kanal – eller skriv inn nettadressen til videoen – i «Tilknytt en YouTube-kanal»-dialogboksen, og klikk på «Neste».
    Hvis YouTube-kanalen tilhører deg og du bruker den samme e-postadressen som legitimasjon for kanalen og Google Ads-kontoen, kan du logge på YouTube-kanalen i en egen fane for å identifisere deg som eier.
  7. Nå kan du velge blant disse alternativene:
    1. Hvis du blir identifisert som kanaleieren basert på e-postadressen du bruker, blir du bedt om å legge til et tilknytningsnavn og avgjøre hvilke data fra YouTube-kanalen som kan deles med Google Ads-kontoen.
      1. Klikk på Neste for å gå videre til sammendragsskjermen.
      2. Klikk på Tilknytt for å knytte YouTube-kanalen til Google Ads-kontoen. Tilknytningen etableres automatisk.
      3. Deretter vises en bekreftelsesskjerm. Klikk på Ferdig for å lukke dialogboksen og gå tilbake til oversiktssiden.
    2. Hvis YouTube-kanalen ikke tilhører deg, blir du bedt om å oppgi e-postadressen til kanaleieren:
      1. Skriv inn e-postadressen til kanaleieren.
      2. Klikk på Neste for å gjennomgå sammendraget av forespørselen om tilknytning.
      3. Klikk på Tilknytt for å sende forespørselen om tilknytning. Når eieren av YouTube-kanalen godkjenner forespørselen, knyttes kanalen til Google Ads-kontoen din.

Fjern tilknytningen mellom YouTube-kanaler og Google Ads-kontoer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Finn YouTube, og klikk på Administrer og tilknytt.
  4. Finn kanalen under «Koblet», og klikk på Fjern tilknytningen i Handlinger-kolonnen.

Avbryt forespørsler om tilknytning du har sendt

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Finn YouTube, og klikk på Administrer og tilknytt.
  4. Finn kanalen i «Handlinger»-kolonnen under «Sendt», og klikk på Avbryt forespørselen.

Godta forespørsler du har mottatt om tilknytning

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Finn YouTube, og klikk på Administrer og tilknytt.
  4. Finn kanalen i «Handlinger»-kolonnen under «Mottatt», og klikk på Se forespørselen.
  5. For å godkjenne tilknytningen klikker du på Godkjenn.
    1. For å avvise tilknytningen, klikk på Avvis.

Tilknytt eller fjern tilknytningen til YouTube-videoer i Google Ads

Hvis du vil knytte en YouTube-video sammen med en Google Ads-konto, anbefaler vi at du kontakter eieren av YouTube-kanalen før du sender inn forespørselen om tilknytning. Du bruker denne funksjonen hvis YouTube-kanalen som er vert for videoen, tilhører noen andre. Du kan lese mer om forskjellene mellom tilknytninger til YouTube-kanaler og YouTube-videoer under Fordeler.

Knytt YouTube-videoer sammen med Google Ads-kontoer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Finn «YouTube».
  4. Slik legger du til en video:
    1. Klikk på plussknappen .
    2. Velg «Tilknytt video».
  5. Søk etter en video – eller skriv inn nettadressen til videoen – i «Tilknytt en YouTube-video»-dialogboksen.
  6. Skriv inn e-postadressen til kanaleieren. Forespørselen om tilknytning sendes deretter til e-postadressen som er angitt i dette feltet.
  7. Klikk på Send inn for å sende forespørselen om tilknytning. Når du har sendt inn forespørselen, vises et sammendrag på skjermen. Klikk på Ferdig for å gå tilbake til «Tilknyttede kontoer»-siden.
  8. Frem til forespørselen blir godtatt, vises forespørselen om tilknytning under «Sendt».
Merk: Eieren av YouTube-kanalen mottar et e-postvarsel med forespørselen om å knytte videoen sammen med en Google Ads-konto. E-posten har Google Ads som avsender. For å godta forespørselen om tilknytning må eieren av YouTube-kanalen
  1. klikke på «Gjennomgå forespørselen» i e-postvarselet
  2. bli viderekoblet til YouTube Studio
  3. klikke på Tilknytt for å godta forespørselen om tilknytning

Fjern tilknytningen mellom YouTube-videoer og Google Ads-kontoer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Finn YouTube, og klikk på Administrer og tilknytt.
  4. Finn videoen, og klikk på Fjern tilknytning i «Handling»-kolonnen.

Avbryt forespørsler om tilknytning du har sendt

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Finn YouTube, og klikk på Administrer og tilknytt.
  4. Finn videoen under «Sendt», og klikk på Trekk tilbake forespørselen.

Merk: Du kan foreløpig ikke knytte YouTube-videoer til Google Ads-kontoer via YouTube Studio.

Linker til relatert innhold

Linker til relatert innhold om YouTube og videoannonser

Om produkttilknytning

Google-produkter

Google Partners