Velg den rette kampanjetypen

I Google Ads må du først sette deg et mål og opprette en kampanje.

Du velger en kampanjetype basert på målene du har satt deg med markedsføringen, merkevarestrategien du har utarbeidet, og hvor mye tid du har til rådighet.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan velge den kampanjetypen som passer best til annonseringsbehovene dine.

Søkekampanjer: tekstannonser i søkeresultater

Søkekampanjer er tekstannonser i søkeresultater. Med disse søkekampanjene kan du nå ut til folk mens de søker på Google etter produktene og tjenestene du tilbyr.

Denne kampanjetypen er et godt valg hvis du vil generere flere salg eller potensielle salg eller økt trafikk til nettstedet ditt, fordi du får vist annonsene dine til folk som aktivt søker etter produktene og tjenestene du tilbyr.

Gode grunner til å bruke søkekampanjer

• Salg og potensielle salg:
    • Oppnå flere nettsalg og registreringer.
    • Vurder å bruke potensielle salg hvis du har en mer omfattende salgssyklus.
  • Enkel konfigurering:
    • Skriv tekstannonser og velg søkeord.
    • Du trenger verken spesialfiler eller -elementer.
    • Prøv Smart-kampanjer for å kunne konfigurere kampanjer på en enda enklere måte.
  • Svært spesifikk målretting: Nå ut til folk som aktivt søker etter det du tilbyr.

OPPRETT EN SØKEKAMPANJE

Bannerkampanjer: bildeannonser på nettsteder

Bannerkampanjer er bildeannonser på nettsteder. Med disse kampanjene kan du kommunisere med folk gjennom visuelt engasjerende annonser når de bruker millioner av apper og nettsteder. Med Displaynettverket kan du utvide rekkevidden for søkekampanjene dine til også å omfatte andre deler av nettet.

I Displaynettverket kan du også følge opp potensielle og eksisterende kunder ved å vise dem remarketingannonser.

Gode grunner til å bruke bannerkampanjer

• Salg og potensielle salg: Bruk visuelt engasjerende handlingsfremmende oppfordringer til å generere flere salg og registreringer.
  • Vurdering og bevissthet: Skriv minneverdige annonser for å skape økt oppmerksomhet om merkevaren din og påse at folk vurderer produktet ditt når en kjøpsbeslutning skal tas.
  • Oppnå større rekkevidde: Sørg for at rekkevidden omfatter mer enn bare søkeresultatene, ved å målrette annonser mot folk som bruker apper og nettsteder.
  • Remarketing: Følg opp personer som allerede har sett annonsene dine eller besøkt nettstedet ditt.

Ulike typer bannerkampanjer

Velg mellom tre typer bannerkampanjer:

• Smart-kampanjer for Displaynettverket: Med et enklere kampanjeoppsett kan du spare tid og optimalisere for konverteringer.
  • Standard bannerkampanjer: Få større kontroll over målretting, budsjetter og selve utformingen av annonsene.
  • Gmail-kampanjer: Skap engasjement hos brukerne ved å vise annonser på Kampanjer- og Sosialt-fanen i Gmail-innboksen deres.

Tips:

Du kan gjøre lurt i å bruke et bilderedigeringsverktøy til å opprette kvadratiske og liggende versjoner av bannerannonser med de rette dimensjonene og den rette filstørrelsen.

OPPRETT EN BANNERKAMPANJE

Videokampanjer: videoannonser på YouTube

Med videokampanjer kan du vise videoannonser på YouTube og andre nettsteder.

Med noen typer videokampanjer kan du øke den generelle bevisstheten rundt merkevaren din. Hensikten med andre kampanjetyper er at du skal oppnå flere konverteringer eller få folk til å handle på nettstedet ditt.

Gode grunner til å bruke videokampanjer

• Vurdering og bevissthet: Bruk videoannonser for å øke folks bevissthet om merkevaren din eller få dem til å vurdere å kjøpe produktet ditt.
  • Salg og potensielle salg: Bruk «Generer konverteringer»-kampanjeundertypen for å konfigurere handlingsrettede videoannonser.
  • Oppnå større rekkevidde: Sørg for at rekkevidden omfatter mer enn bare søkeresultatene, ved å målrette annonser mot folk som bruker YouTube.
  • Remarketing: Følg opp personer som allerede har sett annonsene dine eller besøkt nettstedet ditt.

Ulike typer videokampanjer

Du kan velge blant ni typer videokampanjer:

• Generer konverteringer: Generer flere salg og potensielle salg med annonser og målretting med fokus på handlinger.
  • Egendefinert videokampanje: Tilpass innstillingene dine med ulike annonsetyper.
  • In-stream-annonser som kan hoppes over: Skap økt bevissthet om produktet ditt eller merkevaren din ved å vise annonser som kan hoppes over.
  • In-stream-annonser som ikke kan hoppes over: Skap økt bevissthet om produktet ditt eller merkevaren din ved å vise annonser på 15 sekunder som ikke kan hoppes over.
  • Bumperannonser: Skap økt bevissthet om produktet ditt eller merkevaren din ved å vise annonser på seks sekunder som ikke kan hoppes over.
  • Out-stream-annonser: Skreddersy annonsene etter visning på telefon og nettbrett.
  • Påvirk vurderingen: Få folk til å vurdere produktet ditt ved å vise Discovery-annonser eller annonser som kan hoppes over.
  • Annonsesekvens: Fortell en historie gjennom flere videoannonser vist i en sekvens.

Tips:

Du må først opprette videoannonsen og laste den opp til YouTube.

OPPRETT EN VIDEOKAMPANJE

Shopping-kampanjer: produktoppføringer på Google

Shopping-kampanjer er produktoppføringer som er ideelle å bruke for selgere som ønsker å selge produkter de har på lager. Shopping-annonser vises i søkeresultater og på Google Shopping-fanen.

Butikkeiere kan også bruke annonser for varer i butikk til å markedsføre produkter som selges i fysiske butikker.

Gode grunner til å bruke Shopping-kampanjer

• Markedsføring for forhandlere: Bruk visuelt engasjerende produktoppføringer til å markedsføre produktene du selger.
  • Salg og potensielle salg: Få folk til å handle i nettbutikken din eller registrere seg for å få mer informasjon.
  • Økt oppmerksomhet om en lokal butikkfront: Selg produkter du har på lager i den lokale butikken din, til lokale kunder.

Tips:

Før du kan opprette en Shopping-kampanje, må du ha en Merchant Center-konto, hvor du kan laste opp produktlageret ditt.

OPPRETT EN SHOPPING-KAMPANJE

Appkampanjer: markedsfør appen din i mange kanaler

Med appkampanjer kan du finne nye appbrukere og oppnå høyere salgstall i appen din.

I denne kampanjetypen blir det brukt informasjon fra appen din til automatisk å optimalisere annonser på Google Søk og Play, YouTube, Discover og over tre millioner apper og nettsteder.

Gode grunner til å bruke appkampanjer

• Markedsføring av apper: Oppnå flere installasjoner, interaksjoner og registreringer for appen din på mobilenheter.
  • Multikanal-markedsføring: Med én og samme kampanje kan du markedsføre appen din på YouTube, Google Søk og Play samt i Displaynettverket.
  • Enkel konfigurering og administrering: Målretting, budgivning og opprettelsen av annonser automatiseres for at du skal få optimale resultater.

Ulike typer appkampanjer

To undertyper av appkampanjer kan være oppført hvis kontoen din er kvalifisert for disse undertypene:

• Appinstallasjoner: Målrett annonser mot folk som laster ned appen din.
  • Appengasjement: Få eksisterende brukere til å utføre handlinger i appen din.

OPPRETT EN APPKAMPANJE

Lokale kampanjer: markedsfør beliggenheter i mange kanaler

Med lokale kampanjer kan du oppmuntre folk til å besøke de fysiske butikkene og lokalene dine.

Annonsene dine blir automatisk optimalisert på YouTube, Google Søk og Maps samt i Displaynettverket.

Gode grunner til å bruke lokale kampanjer

• Fysiske butikksalg: Bruk nettannonser til å markedsføre produktlageret ditt og få kunder til å besøke de fysiske butikkene dine.
  • Markedsfør tilbud og arrangementer: Markedsfør arrangementer i butikken og lokale kampanjer.
  • Detaljert stedsinformasjon: Gjør det enkelt for folk å finne bedriftens adresse og åpningstider.
  • Multikanal-markedsføring: Med én og samme kampanje blir annonsene dine vist på Søk, Maps og YouTube samt i Displaynettverket.

Tips:

For at du skal kunne bruke lokale kampanjer, må du ha aktive adressetillegg eller adressetillegg for samarbeidspartnere i kontoen din. Alternativt kan du ha en Google Min bedrift-konto knyttet sammen med Google Ads.

OPPRETT EN LOKALE KAMPANJE

Smart-kampanjer: automatiser kampanjene dine

Med Smart-kampanjer kan du enkelt automatisere kampanjene dine og få vist annonsene dine.

Oppgi bedriftsinformasjonen din og opprett noen annonser. Google finner så ut hvilken målretting som er mest hensiktsmessig for at du skal få mest mulig ut av tiden din og pengene du investerer.

Gode grunner til å bruke Smart-kampanjer

• Salg og potensielle salg: Oppnå flere salg og registreringer for produktene og tjenestene dine.
  • Enkelt oppsett: Oppgi bedriftsinformasjonen din og opprett noen annonser. Google automatiserer så kampanjen din.
  • Avansert optimalisering: Google optimaliserer annonsene dine og målrettingen din for deg.

Tips:

Hvis du nylig har opprettet en ny Google Ads-konto, bruker du sannsynligvis Smartmodus-versjonen av Google Ads, og alle kampanjene er da Smart-kampanjer.

OPPRETT EN SMART-KAMPANJE

Link til beslektet innhold