Om Google Ads-kampanjetyper

Før du kan annonsere med Google Ads, må du opprette en kampanje. Når du velger kampanjetype, bør du tenke på hvilke mål du har med annonsen din. Hvis du for eksempel ønsker å vise annonser på Google.com for å trekke flere besøkende til nettstedet ditt, bør du opprette en kampanje for Søkenettverket.

Det finnes ulike kampanjetyper for hvert annonseringsnettverk, slik at du kan tilpasse kampanjer til de målene du har satt deg. I denne artikkelen gjennomgås noen av kampanjetypene.

Slik fungerer de ulike kampanjetypene

Den nye utgaven av Google Ads er nå den eneste måten for de fleste brukere å administrere kontoene sine på. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du «forrige» nedenfor. Finn ut mer

Når du skal konfigurere en kampanje, blir du bedt om å velge type og undertype for kampanjen.

Kampanjetypen avgjør hvor kundene ser annonsene dine, men du spesifiserer dette ytterligere ved å målrette annonsene dine. Finn ut mer om målretting av annonser.

Her er noen eksempler på kampanjetyper:

Undertypen for kampanjen avgjør hvilke innstillinger og alternativer som er tilgjengelige, for eksempel hvilke annonsetyper du kan opprette. Ved hjelp av disse alternativene kan du skreddersy kampanjen til målene dine og fokusere på funksjonene som er mest relevante for deg.

Her er noen eksempler på undertyper av kampanjer:

• Standardannonser
  • Alle funksjoner
  • Markedsføringsmål

Kampanjetypene tar utgangspunkt i Googles annonseringsnettverk: Googles søkenettverk, Google Displaynettverk og YouTube-nettverket.

Disse nettverkene representerer alle steder der annonsene dine kan vises, det vil si Google-nettsteder, nettsteder der det vises relevante Google-annonser, samt andre plasseringer, som for eksempel mobilapper.

Velg en nettverksinnstilling ved å velge en kampanjetype for kampanjen din.