Beeldadvertenties met verschillende afmetingen gebruiken

In dit artikel worden de specificaties voor grootte en afmetingen van beeldadvertenties beschreven die u kunt uploaden naar het Google Display Netwerk.

Beeldadvertenties trekken de aandacht van mensen op twee miljoen websites en apps in het Google Display Netwerk. In Google Ads kunt u op verschillende manieren beeldadvertenties maken: met behulp van templates in de Advertentiegalerij, door responsieve advertenties in te stellen en door display-advertenties te uploaden. U kunt aangepaste beeldadvertenties uploaden of responsieve advertenties gebruiken.

Voordat u begint

Bepaal of het uploaden van aangepaste beeldadvertenties de beste keuze voor u is. Met behulp van responsieve advertenties kunt u ook beeldadvertenties maken die bijna overal in het Display Netwerk passen. Zelfs voor adverteerders die gebruikmaken van geüploade beeldadvertenties is het een goed idee om extra responsieve advertenties te maken voor formaten die niet beschikbaar zijn als geüploade beeldadvertenties. Meer informatie over hoe u een responsieve advertentie maakt

In hetzelfde Google Ads-account (in sommige gevallen zelfs binnen dezelfde campagne) kunt u naast beeldadvertenties ook andere soorten advertenties weergeven. Meer informatie over de diverse campagnetypen en beschikbare advertentie-indelingen.

Instructies

Voordat u in Google Ads een advertentie kunt maken, moet u een afbeeldingsbestand uploaden met de juiste afmetingen en de juiste indeling. De specificaties en afmetingen staan hieronder.

Wanneer u een gezipte map uploadt, mag deze maximaal veertig bestanden bevatten. Meer informatie over hoe u een beeldadvertentie maakt en uploadt.

Opmerking: Sommige advertentieformaten worden alleen weergegeven in bepaalde regio's.

Specificaties

Beeldadvertenties zonder animatie

Bestandstypen

Indelingen GIF, JPG, PNG
Maximale grootte 150 KB

Advertentieformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Beeldadvertenties met animatie

Bestandstypen

Bestandstype .GIF
Bestandsgrootte 150 KB of kleiner

Afbeeldingsformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Animatieduur en -snelheid
  • De animatie mag maximaal 30 seconden duren.
  • Animaties mogen worden gelust, maar moeten na 30 seconden stoppen.
  • GIF-advertenties met animatie mogen een snelheid van maximaal vijf FPS hebben.

Html5-advertenties

Vereisten voor het gebruik van html5-advertenties

Html5-advertenties zijn niet beschikbaar voor alle adverteerders. U kunt een verzoek indienen om html5-advertenties te gebruiken als deze nog niet beschikbaar zijn in uw account. Uw account moet hiervoor aan de volgende vereisten voldoen:

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van betalingen.
  • Gedurende de totale levensduur is er meer dan $ 1000 besteed.

U ontvangt per e-mail een update wanneer het team van Google Ads uw verzoek heeft beoordeeld. In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade beeldadvertenties en responsieve advertenties.

Als u een universele app-campagne maakt, leest u dit artikel over html5 voor universele app-campagnes.

Controleer uw advertenties met behulp van de html5-validatietool voor Google Ads.

Alle HTML5-advertenties

Bestandstypen

Indelingen: zip-bestand met html- en eventueel css-, js-, gif-, png-, jpg-, jpeg- en svg-bestanden

Ondersteunde advertentieformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Ondersteunde bestandsgrootte
  • 150 KB of kleiner
Html5-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer
Advertentie-omgeving Wanneer u uw advertentie maakt in Google Web Designer, moet u de 'Google Ads'-omgeving opgeven.
Ondersteunde componenten
  • iFrame
  • Veegbare galerij
  • Carrouselgalerij
  • 360°-galerij
  • Galerijnavigatie
  • Afbeeldingsknop
  • Spritesheet
Publiceren in Google Ads In Google Web Designer:
  1. Klik op de knop Publiceren.
  2. Selecteer Lokaal publiceren.
  3. Upload het resulterende zip-bestand naar Google Ads.
Beperkingen
  • Uitvouwbare advertenties worden niet ondersteund.
  • Alle afbeeldingen die in html5-advertenties worden gebruikt, mogen geen afbeeldingen zijn die extern worden opgevraagd, maar moeten lokaal zijn opgeslagen. Daarnaast moeten ze deel uitmaken van de items waaruit het zip-bestand is samengesteld.
  • Alleen Google-weblettertypen worden ondersteund. Andere weblettertypen worden niet ondersteund.
  • Voor omgevingsgerichte acties worden timer en meerdere uitstappunten niet ondersteund.
  • Lokale opslagmethoden kunnen niet worden gebruikt in html5-advertenties.

AMP HTML-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer

Afmetingen/metatags

Bij alle AMP HTML-advertenties moeten de afmetingen worden opgegeven met een <meta>-tag in de <head>-tag van het document:

<meta name="ad.size" content="width=W,height=H">

De ondersteunde advertentieafmetingen zijn dezelfde als voor html5.

Zip-bundel met het primaire item

U kunt een zip-bestand uploaden met daarin één html-document (het primaire item) en maximaal 39 media-items. De totale grootte van het gecomprimeerde zip-bestand mag maximaal 150 KiB zijn (153.600 B).

Regels voor het primaire item Alle AMP HTML-advertenties moeten voldoen aan de indelingsregels voor AMP HTML-advertenties. Gebruik de openbare AMP-validator om uw advertenties te valideren.
URL's Alle URL's moeten overeenkomen met items in de bundel, behalve in de volgende drie gevallen:
  • AMP-runtime- en custom-elementen
  • Aangepaste lettertypen in de href van een <link rel="stylesheet">-element
  • Ingesloten gegevens: URL's

Relatieve paden moeten relatief zijn ten opzichte van het pad van het primaire item en de structuur van het zip-bestand weerspiegelen. Absolute paden zijn niet toegestaan.

Ondersteunde AMP-componenten
  • amp-accordeon
  • amp-animation
  • amp-anim: Afbeeldingen moeten relatieve verwijzingen zijn naar items in de zip-bundel.
  • amp-carousel
  • amp-fit-text
  • amp-font: Css-klassenamen mogen niet op een andere plek in het document worden gebruikt. Het volgende is bijvoorbeeld niet toegestaan:

<amp-font layout="nodisplay” font-family="My Font" timeout="1000" on-load-add-class="amp-font-class1"></amp-font> <div class="amp-font-class1"></div>

• amp-gwd-animation
  • amp-img: Afbeeldingen moeten relatieve verwijzingen zijn naar items in de zip-bundel.
  • amp-layout
Aangepaste uitstappunten Aangepaste uitstappunten die <amp-ad-exit> of <a href> gebruiken, zijn niet toegestaan. De volledige advertentie wordt klikbaar.
Niet-toegestane waarden De volgende klassenamen zijn niet toegestaan voor elementen:
  • amp-carousel-slide
  • amp-carousel-button
  • amp-carousel-button-next
  • amp-carousel-button-prev

Een gebeurtenisactie mag AMP niet gebruiken als gebeurtenisdoel, zoals in het voorbeeld hieronder:

<button on="tap:AMP.navigateTo(url='http://google.com')">

Ook tik-gebeurtenissen zijn niet toegestaan.

<button on="tap:popup.toggleVisibility()">

Alle overige html5-advertenties

Html-vereisten Html5-advertenties moeten het volgende bevatten:
  • <!DOCTYPE html>-declaratie
  • <html>-tag
  • <body>-tag
  • Metatag voor advertentiegrootte in de <head>-tag. Bijvoorbeeld:
    <meta name="ad.size" content="width=300,height=250">

Expliciete eindtags (inline eindtags worden niet geaccepteerd):

• Voorbeeld van geldige eindtags: <path></path>
  • Voorbeeld van hoe het niet moet: <path> of <path />

Eventueel kunt u de inline svg extraheren en in een afzonderlijk bestand opnemen.

Vereisten voor het uploaden Voor alle codes en items moet via een relatief pad worden verwezen naar bronnen in het zip-bestand. Externe referenties zijn niet toegestaan, met uitzondering van referenties naar:

Wanneer u een gezipte map uploadt, mag de map maximaal 40 bestanden bevatten.

Houd rekening met het volgende

Voor niet-ASCII-tekens moet UTF-8 worden gebruikt.

Regionaal beschikbare advertentieformaten

Hieronder volgen meer beeldadvertentieformaten die u kunt gebruiken, afhankelijk van de regio waarin uw advertentie wordt weergegeven.

Advertentietype Afmeting Maximale grootte Regionaal gebruik
Billboard PL 750 x 100 150 KB Polen
Twee keer billboard PL 750 x 200 150 KB Polen
Drie keer billboard PL 750 x 300 150 KB Polen
Verticale rechthoek 240 x 400 150 KB Rusland
Panorama 980 x 120 150 KB Zweden
Banner bovenaan 930 x 180 150 KB Denemarken
Drie keer breedbeeld 250 x 360 150 KB Zweden
Netboard 580 x 400 150 KB Noorwegen