Specificaties van geüploade display-advertenties

In dit artikel worden de specificaties voor formaat en afmetingen beschreven van advertenties die u kunt uploaden naar het Google Display Netwerk.

Display-advertenties trekken de aandacht van mensen via de twee miljoen websites en apps in het Google Display Netwerk. Met Google Ads kunt u op verschillende manieren display-advertenties maken, in de vorm van responsieve display-advertenties en als geüploade display-advertenties. U kunt aangepaste display-advertentie uploaden of responsieve advertenties gebruiken.

Voordat u begint

Ga na of uploaden van aangepaste display-advertenties de meest geschikte optie voor u is. Is dat niet het geval, dan kunt u er ook voor kiezen om responsieve display-advertenties te maken. Deze komen vrijwel overal in het Display Netwerk goed tot hun recht. Als u uw eigen advertenties uploadt, wilt u wellicht nog steeds items uploaden om responsieve display-advertenties te maken in advertentieruimte waar uw aangepaste display-advertenties mogelijk niet passen.

In hetzelfde Google Ads-account (in sommige gevallen zelfs binnen dezelfde campagne) kunt u naast display-advertenties ook andere typen advertenties weergeven. Meer informatie over de diverse campagnetypen en beschikbare advertentie-indelingen vindt u hier.

Opmerking: Sommige advertentieformaten worden alleen weergegeven in bepaalde regio's.

Specificaties

Beeldadvertenties met of zonder animatie

Bestandstypen

Indelingen GIF, JPG, PNG
Maximale grootte 150 KB

Advertentieformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
*Advertenties met animatie (gif) Animatieduur en -snelheid:
De animatie mag maximaal 30 seconden duren.
Animaties mogen worden gelust, maar moeten na 30 seconden stoppen.
Gif-advertenties met animatie mogen een snelheid van maximaal vijf FPS hebben.

Amp-html-advertenties

U kunt advertenties maken met AMP (Accelerated Mobile Pages). Amp-html-advertenties worden sneller geladen dan gewone advertenties, waardoor ze ideaal zijn voor weergave op mobiele apparaten.

Amp-html-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer

Afmetingen/metatags

Bij alle amp-html-advertenties moeten de afmetingen worden opgegeven met een <meta>-tag in de <head>-tag van het document:

<meta name="ad.size" content="width=W,height=H">

De ondersteunde advertentieafmetingen zijn dezelfde als voor html5.

Zip-bundel met het primaire item

U kunt een zip-bestand uploaden met daarin één html-document (het primaire item) en maximaal 39 media-items. De totale grootte van het gecomprimeerde zip-bestand mag maximaal 150 KiB zijn (153.600 B).

Regels voor het primaire item Alle amp-html-advertenties moeten voldoen aan de indelingsregels voor amp-html-advertenties. Gebruik de openbare AMP-validator om uw advertenties te valideren.
URL's Alle URL's moeten overeenkomen met items in de bundel, behalve in de volgende drie gevallen:
  • AMP-runtime- en custom-elementen
  • Aangepaste lettertypen in de href van een <link rel="stylesheet">-element
  • Ingesloten gegevens: URL's

Relatieve paden moeten relatief zijn ten opzichte van het pad van het primaire item en de structuur van het zip-bestand weerspiegelen. Absolute paden zijn niet toegestaan.

Ondersteunde AMP-componenten
  • amp-accordeon
  • amp-animation
  • amp-anim: Afbeeldingen moeten relatieve verwijzingen zijn naar items in de zip-bundel.
  • amp-carousel
  • amp-fit-text
  • amp-font: Css-klassenamen mogen niet op een andere plek in het document worden gebruikt. Het volgende is bijvoorbeeld niet toegestaan:

<amp-font layout="nodisplay” font-family="My Font" timeout="1000" on-load-add-class="amp-font-class1"></amp-font> <div class="amp-font-class1"></div>

• amp-gwd-animation
  • amp-img: Afbeeldingen moeten relatieve verwijzingen zijn naar items in de zip-bundel.
  • amp-layout
Aangepaste uitstappunten Aangepaste uitstappunten die <amp-ad-exit> of <a href> gebruiken, zijn niet toegestaan. De volledige advertentie wordt klikbaar.
Niet-toegestane waarden De volgende klassenamen zijn niet toegestaan voor elementen:
  • amp-carousel-slide
  • amp-carousel-button
  • amp-carousel-button-next
  • amp-carousel-button-prev

Een gebeurtenisactie mag AMP niet gebruiken als gebeurtenisdoel, zoals in het voorbeeld hieronder:

<button on="tap:AMP.navigateTo(url='http://google.com')">

Ook tik-gebeurtenissen zijn niet toegestaan.

<button on="tap:popup.toggleVisibility()">

Html5-advertenties

Vereisten voor het gebruik van html5-advertenties

Html5-advertenties zijn niet beschikbaar voor alle adverteerders. U kunt een verzoek indienen om html5-advertenties te gebruiken als deze nog niet beschikbaar zijn in uw account. Uw account moet hiervoor aan de volgende vereisten voldoen:

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van betalingen.
  • Gedurende de totale levensduur is er meer dan $ 1000 besteed.

U ontvangt per e-mail bericht wanneer het team van Google Ads uw verzoek heeft beoordeeld. Dit kan vijf tot zeven werkdagen duren. In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade amp-html-advertenties of responsieve display-advertenties.

Als u een app-campagne maakt, leest u dit artikel over html5 voor app-campagnes.

Controleer uw advertenties met behulp van de html5-validatietool voor Google Ads.

Alle html5-advertenties

Bestandstypen

Indelingen: zip-bestand met html- en eventueel css-, js-, gif-, png-, jpg-, jpeg- en svg-bestanden

Ondersteunde advertentieformaten

Vierkant en rechthoekig
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiel
300 × 50 Banner voor mobiel
320 × 50 Banner voor mobiel
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Ondersteunde bestandsgrootte
  • 150 KB of kleiner
Html5-advertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer
Advertentieomgeving Wanneer u uw advertentie maakt in Google Web Designer, moet u de 'Google Ads'-omgeving opgeven.
Statische en dynamische advertenties

Html5-advertenties kunnen zowel statisch als dynamisch zijn. Dynamische advertenties maken gebruik van gegevens uit een datafeed om te bepalen welke afbeeldingen, tekst en andere informatie moeten worden weergegeven.

Als u een dynamische advertentie wilt weergeven, maakt u een advertentie waarin u voor elke afbeelding of tekst die dynamisch moet worden gegenereerd, een tijdelijke aanduiding gebruikt. Vervolgens koppelt u gegevensobjecten aan elk element. Wanneer de datafeed wordt gewijzigd, worden de wijzigingen automatisch doorgevoerd in de elementen die aan de gegevens zijn gekoppeld.

Ondersteunde componenten
  • iFrame
  • Veegbare galerij
  • Carrouselgalerij
  • 360°-galerij
  • Galerijnavigatie
  • Afbeeldingsknop
  • Spritesheet
Publiceren voor Google Ads In Google Web Designer:
  1. Klik op de knop Publiceren.
  2. Selecteer Lokaal publiceren.
  3. Upload het resulterende zip-bestand naar Google Ads.
Beperkingen
  • Uitvouwbare advertenties worden niet ondersteund.
  • Alle afbeeldingen die in html5-advertenties worden gebruikt, mogen geen afbeeldingen zijn die extern worden opgevraagd, maar moeten lokaal zijn opgeslagen. Daarnaast moeten ze deel uitmaken van de items waaruit het zip-bestand is samengesteld.
  • Alleen Google-weblettertypen worden ondersteund. Andere weblettertypen worden niet ondersteund.
  • Voor omgevingsgerichte acties worden timer en meerdere uitstappunten niet ondersteund.
  • Lokale opslagmethoden kunnen niet worden gebruikt in HTML5-advertenties.

Alle overige html5-advertenties

Html-vereisten Html5-advertenties moeten het volgende bevatten:
  • <!DOCTYPE html>-declaratie
  • <html>-tag
  • <body>-tag
  • Metatag voor advertentiegrootte in de <head>-tag. Bijvoorbeeld:
    <meta name="ad.size" content="width=300,height=250">

Expliciete eindtags (inline eindtags worden niet geaccepteerd):

• Voorbeeld van geldige eindtags: <path></path>
  • Voorbeeld van hoe het niet moet: <path> of <path />

Eventueel kunt u de inline svg extraheren en in een afzonderlijk bestand opnemen.

Vereisten voor het uploaden Voor alle codes en items moet via een relatief pad worden verwezen naar bronnen in het .zip-bestand. Externe referenties zijn niet toegestaan, met uitzondering van referenties naar:

Wanneer u een gezipte map uploadt, mag deze maximaal veertig bestanden bevatten.

Houd rekening met het volgende

Voor niet-ASCII-tekens moet UTF-8 worden gebruikt.

Regionaal beschikbare advertentieformaten

Hieronder volgen meer beeldadvertentieformaten die u kunt gebruiken, afhankelijk van de regio waarin uw advertentie wordt weergegeven.

Advertentietype Afmeting Maximale grootte Regionaal gebruik
Billboard PL 750 x 100 150 KB Polen
Twee keer billboard PL 750 x 200 150 KB Polen
Drie keer billboard PL 750 x 300 150 KB Polen
Verticale rechthoek 240 x 400 150 KB Rusland
Panorama 980 x 120 150 KB Zweden
Banner bovenaan 930 x 180 150 KB Denemarken
Drie keer breedbeeld 250 x 360 150 KB Zweden
Netboard 580 x 400 150 KB Noorwegen