En grund för hållbara annonsresultat

En närmare titt på integritet och AI Essentials

Framsteg inom AI-baserad teknik skapar nya möjligheter för marknadsförare. För att kunna dra nytta av möjligheterna med AI är det viktigt att använda hållbara mätnings- och målgruppslösningar. Tillsammans kan de här komponenterna hjälpa dig att fatta välgrundade beslut och använda AI för att nå bättre resultat för din verksamhet på lång sikt.

I dag är det viktigare än någonsin att utnyttja möjligheterna med AI. Förändringar på plattformarna, till exempel Chromes planer på att fasa ut tredjepartscookies under första delen av 2025, gör att företag måste anamma nya metoder om de ska kunna uppfylla sina marknadsföringsmål. Det införs allt fler regler som tvingar branschen att uppdatera ekosystemen för digitala annonser och göra dem mer transparenta så att de uppfyller konsumenternas förväntningar på integritet.

Därför har vi vidareutvecklat våra annonsplattformar. Vi utför också aktiva tester av Privacy Sandbox-API:er och andra integritetsskyddande signaler. För att kunna nå rätt kunder och mäta resultaten på ett säkert sätt är det viktigt att du implementerar lösningar som Google-taggen.

Du har sett några av åtgärderna för Checkbox with rainbow gradient nedan i AI Essentials Gör dig redo med rätt grund. Detta diagram ger dig en närmare titt på integritetsfrågor som, i kombination med andra optimeringar, kan skydda dina resultat i dag.

Google Ads

Display & Video 360
Campaign Manager 360
Search Ads 360

Skapa en hållbar annonsinfrastruktur

Checkbox with rainbow gradient Upprätta en stark webbplatstäckande taggning med Google-taggen eller Google Taggstyrning så att du kan fånga upp den data som är viktigast för dig. Annonsörer i EES och Förenade kungariket kan skapa ett robust ramverk för att samla in och underhålla användares samtycke med hjälp av samtyckesläget.

Checkbox Aktivera länkning över flera domäner för att mäta kundresan över flera domäner på ett säkert sätt.

Checkbox with rainbow gradient Ställ in förbättrade konverteringar för att göra konverteringsmätningen mer exakt.

Checkbox with rainbow gradient Använd Google-taggen som format för dina Floodlight-aktiviteter i Search Ads 360, i Display & Video 360 och i Campaign Manager 360 för att fånga upp den data som är viktigast för dig. Annonsörer i EES och Förenade kungariket kan skapa ett robust ramverk för att samla in och underhålla användares samtycke med hjälp av samtyckesläget.

Checkbox Märk dina Floodlight-taggar med konverteringsmål (kommer snart)* och inaktivera eller arkivera oanvända Floodlight-aktiviteter för att göra mätningen effektivare.

Checkbox with rainbow gradient Ställ in förbättrade konverteringar i Search Ads 360 för att göra konverteringsmätningen mer exakt i alla sökmotorer.

Checkbox Använd MatchID i Search Ads 360 för mer hållbara uppladdningar av offlinekonverteringar.

Mät och attribuera dina konverteringar på rätt sätt

Checkbox with rainbow gradient Använd Google Analytics 4 för att få djupare insikter om dina webbplatser och appar.

Checkbox Identifiera eventuella HTTP-sidor på din webbplats och konvertera dem till säkra HTTPS-sidor för att uppfylla standarderna för webbplatssäkerhet.

Checkbox Aktivera automatisk taggning på YouTube i Display & Video 360 och förbättrad attribution i Campaign Manager 360 för att få förbättrad attribution av klickbaserade konverteringar.

Checkbox Kontrollera att konverteringsdomänerna är korrekt konfigurerade för varje placering i Campaign Manager 360 för att mäta rätt konverteringshändelser.

Checkbox Skapa nya spårningsannonser för mer exakt konverteringsattribution i Campaign Manager 360.

Checkbox with rainbow gradient Använd Google Analytics 4 för att få djupare insikter om dina webbplatser och appar.

Checkbox Identifiera eventuella HTTP-sidor på din webbplats och konvertera dem till säkra HTTPS-sidor för att uppfylla standarderna för webbplatssäkerhet.

Kommunicera med relevanta kunder

Checkbox with rainbow gradient Använd kundmatchning för att nå kunder och engagera dem på nytt på Googles plattformar.

Checkbox Använd optimerad inriktning för att nå fler kunder som är benägna att konvertera.

Checkbox with rainbow gradient Utforska Performance Max och utnyttja målen Förvärv av nya kunder och Behållande* för att kommunicera med nya eller befintliga kunder.

Checkbox with rainbow gradient Använd Kundmatchning för att nå kunder och engagera dem på nytt på Googles plattformar.

Checkbox Använd optimerad inriktning för att nå fler kunder som är benägna att konvertera.

Checkbox Testa Publisher Advertiser Identity Reconciliation (PAIR) för att skapa återengagemang i premiuminnehåll bland de målgrupper som har starkast köpavsikt.*

Checkbox Kom ihåg att välja förbättrad automatisering för att behålla dina inställningar för återengagemang hos målgrupper.

*Kontakta din Google-kontorepresentant om du vill ha mer information om den kommande lösningen.

Vi fortsätter att utveckla dessa åtgärder i takt med att vi uppdaterar våra produkter. Lägg till ett bokmärke på den här sidan och kom tillbaka regelbundet för att hålla dig informerad om de senaste rekommendationerna.

Om du arbetar med tredje parts annonsteknikleverantörer, till exempel datahanteringsplattformar (DMP) eller annonsservrar, kan du kontakta dem för att få en bättre uppfattning om när tredjepartscookies fasas ut.

Utöver faktorerna ovan, som är inriktade på att optimera dina annonskampanjer, rekommenderar vi att webbplatsägare läser Chromes vägledning med mer allmän information om hur du kan förbereda din webbplats för utfasningen av tredjepartscookies.

Mail iconVill du få avancerade tips och uppdateringar från Google Ads direkt till inkorgen? Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices.