Optimer dine annoncer for Oplevelser

Optimering til Oplevelser er en proces, hvor du ser på dine kontodata og giver anbefalinger ved at forbedre effektiviteten baseret på din kontos effektivitetshistorik, dine kampagneindstillinger, tendenser på Google m.m.

Vi anbefaler generelt en komplet kontooptimering mindst en gang om måneden med mindre optimeringer og justeringer dagligt eller ugentligt. Dette er med til at sikre, at kontoen altid kører optimalt, og at udgifterne ikke spildes på ting, der bør løses med det samme.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du konfigurerer annoncer på platformen Oplevelser, så du kan få succes, ved at følge nedenstående optimeringsteknikker:

1. Optimer kampagner for Oplevelser med feedadministration

Sørg for maksimal dækning med dit feed

• Inkluder alle produkter i dit feed: Da annoncer for Oplevelser fungerer uden søgeord, kan du øge og variere din beholdning for at optimere dækningen af forespørgsler.
  • Hav en annoncegruppe for hvert feedelement, og tilføj tjeneste-id'et som en annoncegruppeetiket: Hvis du ikke har en annoncegruppeetiket for en tjeneste, vises der ikke annoncer for denne tjeneste.
  • Sørg for, at alle dine kvalificerede annoncegrupper har et tilsvarende feedelement: Hvis du har kvalificerede annoncegrupper, og deres etiketter ikke er knyttet til et aktivt feedelement, bliver dine annoncer ikke vist. Hvis du ændrer tjeneste-id'et mellem feeduploads, slettes det tjeneste-id, der mangler i det nye feed, automatisk. Tjek regelmæssigt, at dine etiketter matcher din beholdning.
  • Tilføj flere sprog i dit eksisterende feed: Hvis du tilføjer flere sprog i dit feed, kan det øge din dækning, da du kan blive kvalificeret til at vise annoncer for forespørgsler på andre sprog.
Bemærk! Du skal lancere et sprog, før dine annoncer kan vises, men du kan begynde at tilføje flere sprog, før de lanceres.
  • Inkluder alle produkter i dit feed: Sørg for at inkludere alle produkter i dit feed for at maksimere dækningen af forespørgsler.
  • Navngiv dit feed på en måde, der giver maksimal synlighed: Selvom der ikke er en fast grænse for antal tegn i titler, kan det faktiske antal tegn variere, da forskellige tegn har forskellige bredder. Det anbefales generelt at begrænse titler til 50 tegn, men længere titler accepteres. Derfor er det vigtigt, at du inkluderer de vigtigste oplysninger tidligt i titlen, så disse ikke bliver afkortet.
  • Vis dine billeder: Brug tydelige og unikke billeder, der overholder de relevante retningslinjer for billeder på platformen Oplevelser. Ideelt set skal du sørge for, at rundvisningen eller aktiviteten kan genkendes ud fra billedet, uden at personen behøver at læse titlen.
  • Opdater dit feed: Hvis du vil sikre, at dine feeds har maksimal dækning, er det bedst at opdatere dine feeds dagligt. Du bør specifikt sørge for at opdatere følgende:
    • Priser: Sørg for, at priserne matcher prisen på landingssiden. Når du har opdateret en pris i feedet, tager det som regel mellem et par timer og én dag, før annonceprisen for Oplevelser afspejler ændringen.
    • Bedømmelser: Sørg for, at dine bedømmelser svarer til bedømmelserne på landingssiden.

Konfigurer et feed til forskellige sprog og valutaer

• Valutaer: Du behøver kun at have én valuta i dit feed, da priserne automatisk konverteres til valutaen på brugerens lokation i realtid. Hvis valutaen i dit feed f.eks. er DKK, og en bruger befinder sig i Rom, vil brugeren få vist EUR, men hvis brugeren er i New York, vil vedkommende få vist USD.
  • Sprog: Du kan tilføje yderligere sprog i dit eksisterende feed ved at tilføje localized_name, localized_description og localized_value. I localized_value skal du tilføje en landestandard og en værdi. Du kan føje flere lokaliserede beskrivelser til én tjeneste.
Eksempel på servicefeed med lokaliserede værdier:
localized_name {
  value: "Joe’s Food Tour"
  localized_value {
    locale: "pt"
    value: "Joe’s TUDO O QUE VOCÊ PODE COMER Tour"
  }
}
localized_description {
  value: "All You Can Eat Food Tour."
  localized_value {
    locale: "en"
    value: "All You Can Eat Food Tour."
  }
  localized_value {
    locale: "it"
    value: "Tour gastronomico All You Can Eat."
  }
}

Få flere oplysninger om sprogkoder.

Overhold retningslinjerne for billeder i Oplevelser

Billeder er et meget vigtigt element i annoncer for Oplevelser. Vejledningen i retningslinjer for billeder i Oplevelser kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der vil være et godt billede til dine annoncer. Den overordnede kvalitet af dine billeder og overholdelsen af disse politikker er en afgørende forudsætning for at få succes med din kampagne. Få flere oplysninger om Politikkerne vedrørende løsningen Oplevelser.

Selvom disse retningslinjer anses for at være optimale løsninger og derfor ikke er obligatoriske, skal alle annoncer og aktiver overholde Google Ads-politikkerne.

2. Optimer dine kampagner for Oplevelser med optimering af kampagnestyring

• Budgivning og budgettering: Maksimér effektiviteten af Smart Bidding ved at bruge porteføljestrategier og delte budgetter.
  • Målgrupper: Nå ud til et kvalificeret antal målgrupper ved at føje målretning efter målgruppesegment til annoncegrupper, og nå ud til personer ud fra deres interesser og vaner, hvad de aktivt søger efter, eller hvordan de har interageret med din virksomhed. Målretning efter målgruppesegment kan booste din kampagnes effektivitet ved at nå ud til personer, der gennemser websites, bruger apps eller ser videoer. Få flere oplysninger om målretning efter målgruppe.
  • Angivelse af sprog: Angiv det relevante sprog baseret på land, annoncer og landingssider. Kampagner i Canada kan f.eks. indstilles til engelsk eller fransk, og kampagner i USA kan indstilles til engelsk og spansk.
  • Score for mobilhastighed: Overvej at implementere mobilteknologier såsom Accelerated Mobile Pages (AMP) for at forbedre websiders effektivitet på mobilenheder. Det anbefales at sikre en hurtig og responsiv brugeroplevelse på mobilenheder.

3. Optimer kampagner for Oplevelser med Smart Bidding

Brug Smart Bidding til at forbedre dine resultater og udnytte dit budget bedre ved hjælp af delte budgetter og porteføljebudgivning. Da annoncer for Oplevelser ikke er søgeordsbaserede, kan søgetermer variere og medføre en enorm variation af trafik, så et enkelt CPC-bud er ikke en optimal indstilling. På samme måde som med dynamiske søgeannoncer giver Smart Bidding store fordele for annoncer for Oplevelser.

Smart Bidding kombinerer et eksklusivt sæt signaler for at angive bud i realtid for hver auktion, så du bedre kan nå dine forretningsmål. Buddene er baseret på forskellige effektivitetssignaler, f.eks. lokation, enhed, operativsystem, anvendte førstepartsmålgrupper, f.eks. dine data, og kundematch. Få flere oplysninger om Smart Bidding.

Vælg en budstrategi baseret på dine mål

Brug forskellige automatiske budgivningsmetoder for at nå de forskellige mål for dine kampagner. Se, hvordan du vælger den rette budstrategi.
Kampagnemål Anbefalet strategi
Synlighed
  • Måleksponeringsandel
Websiteklik
  • Maksimér antal klik
Konverteringer eller salg
  • Maksimér antal konverteringer: Generér så mange konverteringer som muligt inden for dit angivne budget.
  • Det mindste antal konverteringer, der kræves: 0.
  • Målpris pr. handling: Opnå så mange konverteringer som muligt inden for din målpris pr. anskaffelse (mål-CPA, target cost per acquisition).
  • Det mindste antal konverteringer, der kræves: 0.
Omsætning
  • Maksimér konverteringsværdi: Generér så meget konverteringsværdi som muligt inden for dit angivne budget.
  • Det mindste antal konverteringer, der kræves: 0.
  • Mål-ROAS: Opnå så høj en konverteringsværdi som muligt, samtidig med at du når dit mål for annonceafkast (ROAS, Return on Advertising Spend).
  • Der skal være opnået mindst 15 konverteringer, som har overført konverteringsværdierne i løbet af de seneste 30 dage på strateginiveau.

Hvis du ikke opfylder det mindste antal konverteringer, kan du starte med Maks. konverteringsværdi og et fast budget. Når du opfylder kravet, kan du skifte til mål-ROAS.

Gør din kampagne mere effektiv

Ved hjælp af følgende optimale løsninger kan du bedre sikre dig, at din kampagne er optimeret til bedre resultater:
  • Sørg for, at de mest relevante konverteringer er inkluderet i kolonnen "Konverteringer".
  • Overvej at føje førstepartsmålgruppelister til hver enkelt kampagne for at få yderligere signaler.
  • Brug porteføljebudstrategien på så mange kampagner som muligt, hvis kampagnerne har tilsvarende mål eller lav konverteringsvolumen.
  • Brug datadrevet tilskrivning eller en tilskrivningsmodel, der ikke er baseret på sidste klik-tilskrivning.
  • Øg din dækning ved at øge og variere din beholdning.
  • Sørg for, at der ikke er begrænsninger på kampagnebudgettet, når du bruger mål-CPA eller mål-ROAS.
  • Effektiviteten skal evalueres i løbet af 1-2 konverteringscyklusser for at sikre, at konverteringerne er gennemført.
  • Hvis du bruger en mål-ROAS- eller maks. konverteringsværdi, skal du også spore en konverteringsværdi. Få flere oplysninger om, hvordan du angiver konverteringsværdier.

Vælg det rigtige budget

• Når du bruger strategien Maksimér, fungerer dit budget som et mål: Med strategien "Maksimér" opnås der så høj en konverteringsværdi som muligt inden for dit budget. Hvis din kampagne ikke har brugt hele budgettet før, kan det være, at din maks. konverteringsværdi kan sænke dit ROAS og samtidig opnå større konverteringsværdi.
  • Fjern budgetbegrænsninger, når du bruger mål-CPA eller mål-ROAS:
    • Overvåg "mistede eksponeringer på grund af budget" nøje, og imødekom efterspørgslen ved at flytte ubrugte budgetter eller hæve eller justere budgetter.
    • Sørg for, at dit budget ikke begrænser volumen. Hvis du f.eks. har et budget på 400 DKK og en målpris pr. handling på 200 DKK, får du ca. 2 konverteringer pr. dag.
  • Optimer budgettet ved at implementere delte budgetter og porteføljebudstrategier: Med Smart Bidding kan du administrere et delt budget på tværs af kampagner for automatisk at tildele budgetter på tværs af kampagner samt oprette en porteføljebudstrategi, så din kampagne bliver mere effektiv på tværs af kampagner med samme mål. Hvis du har flere kampagner i en portefølje, kan du få flere fordele:
    • Salg eller omsætning
    • Præcise målpræstationer
    • Sparet tid

Tjek rapporten Budstrategi for at analysere effektiviteten, når du har nok effektivitetsdata

Rapporten Budstrategi giver dig et øjebliksbillede af vigtige metrics, der er relevante for hver enkelt budstrategitype. Få flere oplysninger om rapporten Budstrategi for automatiske budstrategier.
  • Følg denne fremgangsmåde for at få adgang til rapporten Budstrategi
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Budgetter og budgivning i sektionsmenuen.
  3. Klik på Budstrategier.
  • Vælg datoer for at angive et tidsrum, der skal analysere effektiviteten:
    • Læringsperioden bør udelukkes fra tidsrummet.
    • Slutdatoen bør tage højde for din konverteringsforsinkelse.
    • Hvis du får en meddelelse om, at resultaterne ikke er statistisk signifikante, skal du vælge et længere tidsrum.
      Bemærk! Tidsrum skal i dette tilfælde være mindst 2 uger.
  • Se på de rigtige metrics, når du analyserer effektiviteten:
    • Når du bruger målpris pr. handling, skal du sammenligne Faktisk CPA med Mål-CPA for kampagne.
    • Når du bruger mål-ROAS, skal du sammenligne Faktisk ROAS med Mål-ROAS for kampagne.
    • Når du bruger Maksimér antal konverteringer, kan du analysere konverteringsvolumenen.
    • Når du bruger Maksimér konverteringsværdi, kan du analysere konverteringsværdien.

Gør dine kampagner bedre ved at undersøge potentielle årsager, der kan begrænse effektiviteten

• Sørg for, at du har et tilstrækkeligt budget ved at føje et budget til kampagner, der bruger mål-CPA eller mål-ROAS, hvis budgettet er begrænset.
  • Sørg for, at dine mål ikke er for aggressive ved at:
    • Sætte dit mål til gennemsnitlig CPA eller ROAS for de seneste 4 uger.
    • Tjekke, om værktøjet til simulering af Smart Bidding indeholder valgmuligheder med resultater.
  • Sørg for, at målretningen ikke er for smal ved at:
    • Udvide og variere din beholdning, så der vises annoncer ved flere søgninger.
    • Valgfrit: Føj førstepartsmålgruppelister til kampagner for at give byderen yderligere signaler.
  • Find ud af, om andre kampagneindstillinger begrænser algoritmens effektivitet, ved at:
    • Fjerne budjusteringer og ekskludering af målgruppelister.
    • Vælge en standardbudgetlevering.
    • Vælge de mest effektive annoncer via annoncerotation.
    • Der bruges ikke minimum- eller maksimum-CPC. Hvis du angiver en grænse for maks. CPC for strategien, kan du ikke modtage CPC'er, der er højere end den grænse, men det kan reducere antallet af konverteringer eller den konverteringsværdi, de modtager for det angivne mål.
  • Sørge for, at du vurderer effektiviteten på det rette niveau ved at tjekke din porteføljeeffektivitet, hvis din kampagne er en del af en porteføljebudstrategi.
  • Sørg for, at der ikke er problemer med konverteringssporing, ved at tjekke dit konverteringstag for at sikre, at konverteringsdataene rapporteres korrekt.
  • Finde ud af, om der har været andre ændringer i din kampagne, da der midlertidigt kan opstå udsving, hvis der sker ændringer, som gør en stor mængde data ugyldige (ændringer af tilskrivningsmodel, konverteringsændringer, nye geografiske områder, store beholdningsændringer)

4. Optimer kampagner for Oplevelser for at skabe vækst

Udvid dækningen i kampagner for Oplevelser ved at udvide din målretning via flere vigtige områder:

• Udvidelse af destination: Udvid til flere destinationer, inkluder kampagnerne i én portefølje, og lad budgivningsalgoritmen optimere. Du kan også oprette én portefølje for dine primære destinationer og en anden for alle andre destinationer med forskellige mål og budgetter.
  • Udvidelse af målretning efter sprog: Medtag alle tilgængelige sprog i dit feed og i dine kampagneindstillinger, eller opret identiske kampagner for andre sprog.
  • Udvidelse af geografisk målretning: Sørg for at målrette mod alle lande i alle aktive kampagner for at øge dækningen og antallet af konverteringer. Budgiveren optimerer til den mest effektive.