App-conversies vergelijken in Google Ads

In dit artikel worden de redenen uitgelegd waarom er verschillen kunnen zijn tussen app-conversies in Google Ads. Dit artikel gaat echter niet in op verschillen tussen de app-conversies tussen dashboards voor app-attributiepartners en Google Ads, en verschillen in app-conversies tussen Google Ads en andere platforms. Meer informatie over hoe u app-conversies bijhoudt met een app-attributiepartner

U kunt app-conversies bijhouden via een van de volgende 3 bronnen:

• Google Analytics 4-property (of Firebase)
  • Google Play
  • App-analyse van derden

Een illustratie die opties voor bijhouden van conversies in Google Ads toont.

Het is normaal dat één app dezelfde gebruikersgebeurtenis (bijvoorbeeld Installeren) voor deze bronnen meet als verschillende conversies in Google Ads. Dergelijke conversies kunnen verschillen op basis van een aantal factoren. De meestgebruikte bronnen voor vergelijking zijn Firebase en app-analyse van derden.

Een illustratie die laat zien hoe u conversiebronnen kunt weergeven in Google Ads.

2 conversies vergelijken in Google Ads

U vergelijkt 2 app-conversieacties in Google Ads door het aantal conversies dat elke app heeft opgeleverd, te analyseren. Als u daarnaast 2 app-conversies in Google Ads vergelijkt, is het belangrijk dat u eerst checkt of de instellingen bij de conversies overeenkomen en daarna relevante conversieacties vergelijkt. Volg de onderstaande stappen om het aantal conversies en de instellingen te checken:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.

Een illustratie die laat zien hoe u uw conversies kunt bekijken in Google Ads.

1. Klik rechtsboven op Alle conversieacties bekijken.

Een illustratie die laat zien hoe u alle conversieacties kunt bekijken in Google Ads.

1. Klik op Kolommen om kolommen aan uw weergave toe te voegen die kunnen leiden tot verschillen.
  2. Voeg de kolommen met het blauwe vinkje toe in de onderstaande weergave:
  • Aantal
  • Doorklikconversieperiode
  • View-through-conversieperiode
  • Conversieperiode na volledige weergave

Een illustratie die laat zien hoe u kolommen voor conversieacties kunt aanpassen in Google Ads.

1. Vergelijk de kolommen die u in de vorige stap heeft toegevoegd om te zien of ze consistent zijn. Verschillen in conversie-instellingen kunnen leiden tot verschillen in gegevens.

Een illustratie die laat zien hoe u kolommen kunt vergelijken in uw conversie-instellingen in Google Ads.

1. Nadat u de instellingen heeft bevestigd, vergelijkt u de volgende kolommen op verschillen:
  • Alle conv.
  • Alle conv. (op conv.tijd)

Verschillen tussen app-conversies in Google Ads verminderen

Veelvoorkomende verschillen tussen Firebase en derden

Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende redenen waarom verschillen optreden en manieren om de kans op dergelijke gevallen te verkleinen.

Conversieactie niet geïmporteerd in Google Ads

Check of de gebeurtenis is geïmporteerd in het relevante Google Ads-account. Volg de onderstaande stappen om een lijst met geïmporteerde gebeurtenissen te bekijken:
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik rechtsboven op Alle conversieacties bekijken.
  5. Wijzig in het subpaginamenu de status in Alles.

Een illustratie die laat zien hoe u de status van uw conversieactie kunt bekijken in Google Ads.

Als de conversieactie die u checkt hier niet wordt vermeld, is deze niet geïmporteerd in Google Ads. Volg de onderstaande stappen om een lijst met gebeurtenissen te bekijken die niet in Google Ads zijn geïmporteerd:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht en vervolgens op + Nieuwe conversieactie.
  4. Selecteer App en de manier waarop u uw app-conversies wilt bijhouden.
  5. Klik op Doorgaan.

Gebeurtenissen die niet in Google Ads zijn geïmporteerd, worden op de volgende pagina vermeld.

Inconsistente conversie-instellingen

1. Open elke conversieactie in een nieuw browsertabblad en vergelijk de onderstaande instellingen:

Als de conversie-instellingen niet overeenkomen, kan dit de oorzaak van de verschillen zijn. Zorg dat ze overeenkomen en kom later terug om te kijken of de verschillen zijn afgenomen.

Verschillen in first_opens

Installaties uit Firebase worden standaard geteld als installaties voor app-conversies. In veel gevallen kunnen externe providers van app-analyses echter standaard een herattributieperiode gebruiken waarbij herinstallaties alleen als installaties worden geteld als de herattributieperiode is verstreken.
Opmerking: Als er verschillen zijn in first_opens, vraagt u uw Google-vertegenwoordiger of er een herinstallatieperiode is toegepast op uw Firebase-gebeurtenissen die overeenkomen met de herinstallatieperiode die u in uw analyse van derden heeft ingesteld.

Verschillen in session_starts

De minimale vereiste tijd tussen de app-sessies van de gebruiker om als session_start te worden geteld, kan verschillen tussen Firebase en conversies van derden. Als de tijd bijvoorbeeld is ingesteld op 30 minuten en een gebruiker een app elke 5 minuten gedurende een periode van een uur opent, wordt dit geteld als één sessie omdat er tussen de actieve perioden niet genoeg tijd is verstreken om deze als nieuwe sessies te registreren. De time-out voor sessies voor Firebase-conversies is standaard ingesteld op 30 minuten, maar dit kan worden aangepast. Meer informatie over Firebase Analytics

Check uw configuraties van derden om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen met uw Firebase-instellingen.

Conversiewaarden en ontbrekende valutacodes

Als u conversiewaarden vergelijkt, moet u ervoor zorgen dat gebeurtenissen worden verstuurd met hetzelfde valutatype en dezelfde valutacodes in de pings die naar Google Ads worden gestuurd. We raden u aan om bij het vergelijken van conversies de conversiecijfers te vergelijken in plaats van de conversiewaarde.

Als er bijvoorbeeld een in-app conversiegebeurtenis met een waarde van 100 is en één conversie ontbreekt in een van de 2 conversies, verschilt de waarde met 100, waardoor deze nog meer verschillend lijkt. Afstemming op basis van waarden wordt daarom sterk afgeraden. Conversiecijfers zouden daarom moeten worden beschouwd als belangrijkste factor voor afstemming.

Pings van conversies in app-analyse van derden ontbreken

Externe providers van app-analyse moeten alle conversiepings naar Google Ads sturen om verschillen te minimaliseren. Als conversiepings van derden om welke reden dan ook ontbreken, worden conversies van derden misschien te weinig geteld, waardoor er verschillen kunnen ontstaan. Veelvoorkomende redenen zijn pre-attributielogica voor welke conversies in aanmerking moeten komen voor Google-attributie (check de documentatie van uw app-attributiepartner voor meer informatie), conversies van derden die vooraf zijn gefilterd of verzameld (gebruikelijk bij verzending van server naar server), met als gevolg iets afwijkende gebeurtenissen of algemene problemen bij de implementatie van tracking door derden.

Veelvoorkomende verschillen met Google Play

Google Play-installaties

Vergelijk Google Play-installaties niet met first_opens. Google Play-installaties worden bijgehouden als iemand die interactie met uw advertentie heeft gehad, uw app downloadt via de Google Play Store. Met first_opens kunt u bijhouden wanneer iemand die interactie met uw advertentie heeft gehad, na de installatie voor het eerst uw app opent. Er kunnen verschillende redenen zijn (bijvoorbeeld bestandsgrootte van de app of gebruikersgedrag) waardoor sommige gebruikers de app niet meteen openen nadat ze deze hebben geïnstalleerd.

In-app aankopen op Google Play

Google Play houdt in-app aankopen bij, maar het is belangrijk om te weten dat Google Play geen mislukte aankopen telt. Houd er wel rekening mee dat analyses van derden aankopen kunnen bijhouden wanneer een gebruiker op een aankoopknop klikt zonder te kijken of de transactie is geslaagd of mislukt.