Waarom u mogelijk geen uitleg krijgt

Uitleg is bedoeld om significante wijzigingen uit te lichten in de prestatiestatistieken waarvoor u uw campagne optimaliseert. Maar niet in alle gevallen is er uitleg beschikbaar. Dit zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom u geen uitleg ziet:

• De statistiek houdt geen verband met uw campagnedoelen: U ziet alleen uitleg voor de prestatiestatistieken waarvoor u uw campagne optimaliseert. Ook in andere statistieken zijn schommelingen te verwachten, maar deze hebben geen invloed op het succes van uw campagne en wijzen ook niet op prestatieproblemen. We geven bijvoorbeeld geen uitleg over wijzigingen in het klikvolume of de conversiewaarde in een campagne met de biedstrategie 'Aantal conversies maximaliseren', omdat het succes van een dergelijke campagne bepaald wordt aan de hand van het aantal conversies en de kosten.
  • Er zijn geen wijzigingen die significant genoeg zijn om uitleg te geven: We geven geen uitleg voor kleinere wijzigingen in procentuele of absolute getallen (bijvoorbeeld een laag aantal totale conversies). Zo zorgen we ervoor dat we alleen significante wijzigingen onder uw aandacht brengen. Kleinere wijzigingen in prestaties zijn normaal.
  • De periode omvat vandaag of gaat verder terug dan de afgelopen 90 dagen: Er is alleen uitleg beschikbaar voor de afgelopen 90 dagen. U kunt wel de procentuele wijzigingen voor een langere periode dan 90 dagen bekijken, maar het venster met uitleg wordt dan niet getoond. Ook ziet u geen uitleg als de periode de huidige datum bevat, omdat de gegevens voor deze dag mogelijk nog niet volledig zijn.
  • Er is geen uitleg beschikbaar voor het campagnetype of de biedstrategie: Momenteel bieden we alleen uitleg voor bepaalde campagnetypen en biedstrategieën.

Doelspecifieke statistieken en campagnetypen waarvoor uitleg beschikbaar is

Campagnetype Biedstrategie Ondersteunde statistieken
Zoeken Verbeterde CPC voor waarde Conversiewaarde
Zoeken Handmatige CPC en Verbeterde CPC Klikken, kosten, vertoningen, conversies en conversiewaarde
Zoeken Klikken maximaliseren Klikken en kosten
Zoeken Aantal conversies maximaliseren Kosten en conversies
Zoeken Conversiewaarde maximaliseren en doel-ROAS Kosten en conversiewaarde
Zoeken Doel-CPA Kosten en conversies
Zoeken Doelvertoningspercentage Kosten en vertoningen
App Doel-CPA Kosten, installaties en in-app-acties
Performance Max Aantal conversies maximaliseren (met een optionele doel-CPA) Kosten, conversies
Performance Max Conversiewaarde maximaliseren (met een optionele doel-ROAS) Kosten, conversiewaarde

Gerelateerde link