Näin voit ratkaista Google Ads ‐kampanjoiden näkymiseen tai vähäiseen liikenteeseen liittyviä ongelmia

Saatat huomata, että kampanjasi eivät saa niin paljon impressioita kuin haluaisit tai että ne käyttävät vain pienen osan päiväbudjetistasi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi mainoksesi eivät välttämättä näy ja miten voit ratkaista ongelmat Google Adsissa.

Ennen kuin aloitat

Mitä kampanjan luomisen jälkeen tapahtuu

Jos olet luonut kampanjan äskettäin, voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin se alkaa saada impressioita. Viive voi johtua seuraavista syistä:

• Automaattisia hintatarjousstrategioita käyttävien kampanjoiden optimointi vaatii aikaa. Saatat huomata tulosvaihteluita tai toistuvia kulujen muutoksia, kun Google Ads opettelee, miten optimoida hintatarjoukset valitsemiesi tavoitteiden mukaan.
  • Uusien tai muokattujen mainosten tarkastamiseen menee 1–2 päivää. Näin varmistetaan, että ne ovat käytäntövaatimusten mukaisia.
  • Jos muutat kampanja-asetuksia, Google Adsilla menee jonkin aikaa toistuviin muutoksiin sopeutumiseen.
  • Jos mainoksesi ei ole saanut impressioita kolmen arkipäivän jälkeen, tutustu alla kerrottuihin yleisiin syihin.

Siirry kampanjoihin

Suositukset

Suosituksista löydät ehdotuksia tulosten parantamiseen, kun kampanjasi ei näy tai saa vain vähän liikennettä. Voit tarkistaa, näetkö esimerkiksi alla olevia suositustyyppejä.

Yleisiä suositustyyppejä, kun kampanja ei näy:

• Kampanja ei ole alkanut tai on päättynyt
  • Luo mainosryhmä tai jatka sen käyttämistä
  • Tilibudjetti käytetty loppuun
  • Kaikki mainokset hylätty

Yleisiä suositustyyppejä, kun liikenne on vähäistä:

• Muokkaa CPA-tavoitteita
  • Muokkaa budjetteja

Siirry suosituksiin

Jos mainoksesi ei ole saanut impressioita kolmen arkipäivän jälkeen, tutustu alla kerrottuihin yleisiin syihin.

10 yleistä syytä, joiden vuoksi mainoksesi eivät näy tai saavat vain vähän liikennettä

1. Tiliongelmat

Jos tilisi on jäädytetty tai sillä on laskutusongelma, mainoksesi eivät näy, ennen kuin ongelma on ratkaistu. Näet jäädytyksestä ilmoituksen Google Ads ‐tililläsi. Saat myös sähköposti-ilmoituksen, jossa kerrotaan, miksi tili on jäädytetty.

Lue lisää tiliongelmien ratkaisemisesta.

2. Aikavälit ja kampanjan alkamis- ja päättymispäivä

Näet Google Adsissa tulosdatan valitsemaltasi aikaväliltä. Kampanjassa näkyy impressioita vain siltä ajalta, jona se on ollut aktiivinen.

Lue lisää aikaväleistä ja ratkaise ongelmat.

3. Mainosryhmät, elementit tai mainokset eivät ole aktiivisia tai niissä on käytäntöön liittyviä ongelmia

Vaikka kampanja olisi käytössä, kannattaa tarkistaa, että siinä on aktiivisia mainosryhmiä, elementtejä ja mainoksia. Näet tämän kampanjan Tila-sarakkeesta.

Lue lisää mainosryhmistä, elementeistä ja mainoksista ja ratkaise ongelmat.

4. Mainosaineiston vähäisyys tai yksipuolisuus (mainoksen vahvuus)

Jos sinulla on elementtipohjainen kampanja (esimerkiksi responsiivisia haku- tai Display-mainoksia, Sovelluskampanja tai Maksimitulokset-kampanja), on tärkeää käyttää monipuolisia mainosaineistoja eri mainosmuotoja varten.

Lue lisää mainosaineiston vähäisyydestä ja ratkaise ongelmat.

5. Alhaiset hintatarjous‑ ja optimointitavoitteet

Jos hintatarjouksesi on alhainen, mainokset voivat periaatteessa näkyä mutta kampanjasi ei todennäköisesti osallistu kovin moneen huutokauppaan tai voita niitä eivätkä mainoksesi välttämättä saa yhtään impressiota.

Lue lisää alhaisista hintatarjoustavoitteista ja niihin liittyvien ongelmien ratkaisemisesta.

6. Pieni budjetti

Jos budjettisi on pieni, mainoksesi eivät välttämättä näy kovin usein, sillä näin Google Ads voi varmistaa, ettei kampanja ylitä käyttörajaasi.

Lue lisää pienestä budjetista ja ratkaise ongelmat.

7. Liian kapea kohdistus

Kohdistusasetusten avulla voit löytää käyttäjät, jotka ovat kiinnostuneimpia yrityksestäsi. Muista kuitenkin, että aina kun lisäät uuden kohdistuksen tai uudelleenmarkkinointilistoissasi on ongelmia, mainostesi potentiaalinen tavoittavuus heikkenee.

Lue lisää liian suppeasta kohdistuksesta ja ratkaise ongelmat.

8. Kohdistus on päällekkäinen muiden kampanjoiden tai mainosryhmien kanssa

Tililläsi voi olla useita kampanjoita tai mainosryhmiä, jotka voivat osallistua samoihin huutokauppoihin samantyyppisten avainsanojen tai muiden kohdistusasetusten takia.

Lue lisää kohdistuksen päällekkäisyydestä ja ratkaise ongelmat.

9. Konversioseurantaan liittyvät ongelmat

Jos kampanjasi optimoidaan konversioille automaattisten hintatarjousten avulla mutta kampanja ei saa riittävästi konversiodataa tai konversioseurantaa ei ole otettu käyttöön oikein, mainoksesi saattavat näkyä vain rajoitetusti.

Lue lisää konversioseurantaongelmien ratkaisemisesta.

10. Huutokauppadynamiikka

Muut mainostajat, jotka osallistuvat samoihin huutokauppoihin kuin sinä, voivat vaikuttaa kampanjasi mainosten näkymiseen.

Lue lisää huutokauppadynamiikasta ja ratkaise ongelmat.

Vinkki: Jos haluat saada apua tilisi vianetsintään, tee näin: