[GA4] Kauppiaskeskus-tilin ja Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden linkittäminen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa Kauppiaskeskus-tilin ja Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden linkittämisestä Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Kun linkität Google Analytics ‑mittauskokonaisuutesi Kauppiaskeskus-tiliisi, voit nähdä Kauppiaskeskuksessa kattavampia raportteja ja vinkkejä ja saada parempia tuloksia.

Ennen kuin aloitat

Huom. Jos haluat linkittää Kauppiaskeskus-tilin Google Analytics ‑tiliisi, sinulla on oltava muokkausoikeudet Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen ja järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Kauppiaskeskus-tilille. Jos sinulla ei ole kyseisiä oikeuksia, ota yhteyttä tilin järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä myöntämään sinulle pääsyoikeudet tai linkittämään tilit puolestasi.

Lue lisää artikkelista [GA4] Pääsyoikeuksien ja datarajoitusten hallinta.

Ohjeet

Aiemmin luodun Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden linkittäminen järjestelmänvalvojan oikeuksilla

Jos haluat linkittää Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden järjestelmänvalvojan oikeuksilla, seuraa alla olevia ohjeita.

Aiemmin luodun Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden linkittäminen järjestelmänvalvojan oikeuksilla

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa Asetukset-kuvaketta Gear-shaped settings icon ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Konversioasetukset.
  3. Jos et ole vielä ottanut automaattista taggausta käyttöön, tee se, jotta voit linkittää Google Analyticsiin. Katso, miten otat automaattisen taggauksen käyttöön Kauppiaskeskuksessa.
  4. Klikkaa Lisää konversiolähde.
  5. Valitse Google Analytics.
  6. Valitse Linkitä aiemmin luotu mittauskokonaisuus (oletuksena valittuna).
    • Valitse oikea mittauskokonaisuuden tunnus ja klikkaa Seuraava.
    • Aiemmin luodut mittauskokonaisuudet linkitetään yksitellen, ja jokainen linkitys edellyttää käyttöehtojen hyväksymistä.
    • Perinteisiä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksia voi näkyä, mutta ne on päivitettävä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksiksi, jotta ne voidaan linkittää.
  7. Jos et löydä mittauskokonaisuutta, jonka haluat linkittää, valitse "Pyydä aiemmin luodun mittauskokonaisuuden linkittämistä manuaalisesti".
    • Lisää hyväksyttävä mittauskokonaisuuden tunnus.
    • Mittauskokonaisuus linkitetään vain, jos se on Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus ja sinulla on järjestelmänvalvojan oikeudet Google Analytics ‐tilille, jolla mittauskokonaisuus on.
  8. Lue käyttöehdot ja hyväksy ne klikkaamalla Hyväksy.

Linkitetyn mittauskokonaisuuden pitäisi tämän jälkeen näkyä Konversioasetukset-sivulla.

Uuden Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden luominen

Voit luoda uuden Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden seuraamalla alla olevia ohjeita.

Uuden Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden luominen, kun sinulla on jo Google Analytics ‐tili

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Gear-shaped settings icon ja valitse Asetukset-kohdasta Konversioasetukset.
  3. Jos et ole vielä ottanut automaattista taggausta käyttöön, tee se, jotta voit linkittää Google Analyticsiin. Katso, miten otat automaattisen taggauksen käyttöön Kauppiaskeskuksessa.
  4. Klikkaa Lisää konversiolähde.
  5. Valitse Google Analytics.
  6. Valitse Luo uusi mittauskokonaisuus.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. Täytä "Mittauskokonaisuuden tiedot" ‐kohdassa kentät "Tilin nimi" ja "Mittauskokonaisuuden nimi".
    • Jos saatavilla on useita Google Analytics ‑tilejä, valitse niistä vain yksi.
    • Jos tilejä on saatavilla vain yksi, tilin nimi pysyy samana eikä sitä voi muokata.
    • Mittauskokonaisuuden oletusnimenä on kauppiaan nimi, mutta sitä voi muokata.
  9. (Valinnainen) Klikkaa Näytä lisäasetukset.
  10. Klikkaa Seuraava.
  11. Lue käyttöehdot ja klikkaa Hyväksy.
  12. Lisää Google-tagi ja tapahtumakoodinpätkä sivusi koodiin.
    • Näet näytöllä sekä sivusto- että sovellusdatastriimin käyttöönotto-ohjeet.
  13. Klikkaa Seuraava.

Uuden Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden luominen, kun sinulla ei ole vielä Google Analytics ‐tiliä

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Gear-shaped settings icon ja valitse Asetukset-kohdasta Konversioasetukset.
  3. Jos et ole vielä ottanut automaattista taggausta käyttöön, tee se, jotta voit linkittää Google Analyticsiin. Katso, miten otat automaattisen taggauksen käyttöön Kauppiaskeskuksessa.
  4. Klikkaa Lisää konversiolähde.
  5. Valitse Google Analytics.
  6. Valitse Luo uusi mittauskokonaisuus.
  7. Google Analytics ‑mittauskokonaisuus on luotava Google Analytics ‑tilin alaisuuteen, jotta Google Analytics ‑tili luodaan samalla kertaa automaattisesti. Voit halutessasi muokata tilin nimeä.
  8. Lisää mittauskokonaisuuden nimi.
  9. (Valinnainen) Klikkaa Näytä lisäasetukset, niin voit päivittää tilin aikavyöhyke-, valuutta-, maa- ja kieliasetukset:
  10. (Valinnainen) Päivitä datan jakamisasetukset Google Analyticsin oletusasetuksista.
  11. Klikkaa Seuraava.
  12. Lue käyttöehdot ja hyväksy ne klikkaamalla Hyväksy.
  13. Lisää Google-tagi ja tapahtumakoodinpätkä sivusi koodiin. Näet näytöllä sekä sivusto- että sovellusdatastriimin käyttöönotto-ohjeet. Katso, miten otat Analyticsin käyttöön verkkosivustolla tai sovelluksessa.
  14. Klikkaa Seuraava.
Huom. Klikkaamalla Mitä seuraavaksi? saat tarkempaa tietoa siitä, miten varmistat, että tagi on otettu käyttöön oikein. Lisäksi näet, mitä on odotettavissa (esimerkiksi odotusajat ja mahdolliset ongelmat). Uuden mittauskokonaisuuden pitäisi näkyä Konversioasetukset-sivulla.