[GA4] Knyt din Merchant Center-konto til din Google Analytics-ejendom

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du leder efter oplysninger om, hvordan du knytter din Merchant Center-konto til din Google Analytics-ejendom i Merchant Center Next, skal du klikke her.

Universal Analytics (UA) er blevet erstattet af Google Analytics 4 (GA4). Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. (360 Universal Analytics-ejendomme med en aktuel ordre modtager en engangsforlængelse af behandling, som slutter den 1. juli 2024). Det er vigtigt, at du migrerer din Universal Analytics-ejendom til Google Analytics 4. Se, hvordan du skifter til Google Analytics 4

Hvis du knytter din Google Analytics-ejendom til din Merchant Center-konto, kan du få adgang til specifik rapportering eller indsigt i Merchant Center, og det hjælper dig med at forbedre effektiviteten.

Før du begynder

Bemærk! Hvis du vil tilknytte en Merchant Center-konto til din Google Analytics-konto, skal du have redigeringsadgang til din Google Analytics-ejendom og administratoradgang til Merchant Center-kontoen. Hvis du ikke har nogen af disse adgangsniveauer, skal du kontakte kontoadministratoren for at give adgang eller tilknytte kontiene for dig.

Få flere oplysninger om [GA4] administration af adgang og databegrænsning.

Vejledning

Knyt en eksisterende Google Analytics-ejendom til administratorrettigheder

Hvis du vil tilknytte en Google Analytics-ejendom med administratorrettigheder, skal du følge nedenstående fremgangsmåde.

Sådan tilknytter du en eksisterende Google Analytics-ejendom med administratorrettigheder

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på ikonet Indstillinger Gear-shaped settings icon, og klik derefter på Konverteringsindstillinger under "Indstillinger".
  3. Hvis du ikke allerede har aktiveret valgmuligheden "Automatisk tagging", skal du aktivere det for at knytte til Google Analytics. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer automatisk tagging i Merchant Center.
  4. Klik på Tilføj konverteringskilde.
  5. Vælg Google Analytics.
  6. Vælg valgmuligheden Tilknyt eksisterende ejendom (den er valgt som standard).
    • Vælg det rette ejendoms-id, og klik derefter på Næste.
    • Eksisterende ejendomme er tilknyttet individuelt, og det kræves, at servicevilkårene accepteres for hver tilknytning.
    • Ejendomme med Google Analytics Classic kan vises, men skal opgraderes til Google Analytics 4 for at tillade tilknytning.
  7. Hvis du ikke kan finde den ejendom, du vil tilknytte, skal du vælge "Anmod om at tilknytte din eksisterende ejendom manuelt".
    • Angiv et gyldigt ejendoms-id.
    • Ejendommen tilknyttes kun, hvis den er en Google Analytics 4-ejendom, og hvis du har administratorrettigheder til den Google Analytics-konto, som ejendommen findes under.
  8. Læs og acceptér "servicevilkårene", og klik på Acceptér.

Når du har accepteret, kan du se den tilknyttede ejendom på siden "Konverteringsindstillinger".

Opret ny Google Analytics-ejendom

Hvis du vil oprette en ny Google Analytics-ejendom, skal du følge nedenstående fremgangsmåde.

Opret en ny Google Analytics-ejendom, hvis du allerede har en Google Analytics-konto

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Gear-shaped settings icon, og klik derefter på Konverteringsindstillinger under "Indstillinger".
  3. Hvis du ikke allerede har aktiveret muligheden "Automatisk tagging", skal du aktivere den for at knytte til Google Analytics. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer automatisk tagging i Merchant Center.
  4. Klik på Tilføj konverteringskilde.
  5. Vælg Google Analytics.
  6. Vælg Opret ny ejendom.
  7. Klik på Næste.
  8. Udfyld felterne "Kontonavn" og "Ejendomsnavn" under "Ejendomsoplysninger".
    • Når der er mere end 2 Google Analytics-konti, skal du kun vælge én.
    • Hvis der kun er én eksisterende konto, forbliver "Kontonavn" det samme og kan ikke redigeres.
    • "Ejendomsnavn" er som standard angivet som sælgers navn og kan redigeres.
  9. (Valgfrit) Klik på Vis avancerede indstillinger.
    • Standardindstillingerne for "Tidszone" og "Valuta" “Time Zone” er Merchant Center-indstillingerne.
    • "Datastrøm" er som standard "Web". Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Analytics til et website og/eller en app.
    • "Tilskrivningsmodel" "Konverteringsperiode" er Google Analytics-standardindstillinger og kan ikke redigeres fra Merchant Center. Få flere oplysninger om tilskrivningsindstillinger.
  10. Klik på Næste.
  11. Læs og acceptér "servicevilkårene", og klik på Acceptér.
  12. Installer Google-tagget og hændelseskodestykket i den kode, din side bruger.
    • Både vejledningen til konfiguration af webdatastrøm og konfiguration af appdata er beskrevet på skærmen.
  13. Klik på Næste.

Sådan opretter du en ny Google Analytics-ejendom, hvis du endnu ikke har en Google Analytics-konto.

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Gear-shaped settings icon, og klik derefter på Konverteringsindstillinger under "Indstillinger".
  3. Hvis du ikke allerede har aktiveret valgmuligheden "Automatisk tagging", skal du aktivere det for at knytte til Google Analytics. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer automatisk tagging i Merchant Center.
  4. Klik på Tilføj konverteringskilde.
  5. Vælg Google Analytics.
  6. Vælg Opret ny ejendom.
  7. En Google Analytics-ejendom skal oprettes under en Google Analytics-konto, så der oprettes automatisk en Google Analytics-konto med den nye ejendom. Du kan redigere navnet på kontoen.
  8. Angiv "Ejendomsnavn".
  9. (Valgfrit) Klik på Vis avancerede indstillinger for at opdatere indstillingerne for tidszone, valuta, land og sprog for kontoen:
    • Indstillingerne for "Tidszone", "Sprog", "Land" og "Valuta" er som standard Merchant Center-indstillingerne.
    • "Datastrøm" er som standard "Web". Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Analytics til et website og/eller en app.
    • "Tilskrivningsmodel" "Konverteringsperiode" er Google Analytics-standardindstillinger og kan ikke redigeres fra Merchant Center. Få flere oplysninger om tilskrivningsindstillinger.
  10. (Valgfrit) Opdater indstillingerne for datadeling i Google Analytics-standardindstillingerne.
  11. Klik på Næste.
  12. Læs og acceptér "servicevilkårene", og klik på Acceptér.
  13. Installer Google-tagget og hændelseskodestykket i den kode, din side bruger. Både vejledningen til konfiguration af webdatastrøm og konfiguration af appdata er beskrevet på skærmen. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Analytics til et website og/eller en app.
  14. Klik på Næste.
Bemærk!: Klik på Hvad er næste trin? for at få flere oplysninger om, hvordan du verificerer, at tagget er konfigureret korrekt, og hvad du kan forvente (f.eks. ventetider og mulige problemer). Du kan se den nyoprettede ejendom på siden "Konverteringsindstillinger".