Leads automatisch exporteren met Zapier

U kunt automatisch leads uit uw componenten voor leadformulieren naar uw leadbeheer- of klantrelatiebeheer-systeem (CRM) exporteren met de kaart 'Leads exporteren uit Google Ads' in uw Google Ads-account. Door de integratie van Google Ads met Zapier, een externe gegevenspartner, kunt u koppelingen maken met duizenden CRM-systemen en apps, en dat zonder code te gebruiken.

Opmerking: Zapier is een betaalde service en u moet een betalingsaccount hebben om uw leads automatisch te kunnen exporteren met behulp van Zapier.

U kunt leads ook exporteren met een webhookintegratie door handmatig leads te downloaden vanuit de tabel met advertentiecomponenten of door de Google Ads API te koppelen om automatisch leads naar uw CRM te sturen.

Hoe het werkt

Met de kaart Leads exporteren uit Google Ads kunt u Zapier toestaan leads en conversies automatisch met Google Ads te delen, zonder dat u naar de pagina Gekoppelde accounts hoeft te gaan.

Een illustratie die laat zien hoe uw Google Ads-account kan worden gekoppeld aan CRM's met behulp van Zapier.

Nadat u Zapier heeft gemachtigd in uw Google Ads-account, krijgt u de vraag de installatie van de Zap (vaak gegevensintegratie genoemd) af te ronden in uw Zapier-account. Het geselecteerde leadformulier en CRM-systeem worden vooraf geladen in de Zap-installatie. Nadat uw export voor leads is opgeslagen, worden nieuwe leads vrijwel in realtime verstuurd.

Opmerking: Voor elk Google Ads-leadformulier wordt maar één gegevensintegratie ondersteund.

Instructies

U kunt de automatische export van leads op de volgende plaatsen instellen:

• De pagina Componenten
  • Het instelproces voor Performance Max-campagnes en campagnes in het zoeknetwerk

Via de pagina Componenten

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en componenten en dan op Componenten.
  3. Klik op de overzichtskaart Leadformulier.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de component voor leadformulieren en klik op het potloodje Bewerken om deze te bewerken.
  5. Zoek op de kaart Leads exporteren uit Google Ads naar het CRM-systeem of de app waarmee u een koppeling wilt maken.
  6. Als u Zapier nog niet eerder heeft gemachtigd op de pagina Gekoppelde accounts, klikt u op Machtigen.
  7. Als u een app of CRM-systeem met meerdere Zaps selecteert (Google Spreadsheets, bijvoorbeeld), moet u uw Zapier-gegevensintegratie selecteren. Klik op Volgende.
  8. Als u uw leadbeheersysteem of app wilt koppelen via Zapier, moet u een workflow of Zap maken op de site van Zapier. Klik op Gegevensintegratie maken.
  9. Uw Zapier-account wordt in een nieuw browsertabblad of -venster geopend. Hier ziet u dat het geselecteerde leadformulier en de geselecteerde CRM of app vooraf zijn geladen in de Zap-installatie. Nadat u uw Zap heeft ingesteld, getest en aangezet, gaat u terug naar Google Ads om het leadformulier in te vullen.
  10. Klik in uw Google Ads-account op Opslaan. U kunt nu leads krijgen en u ziet uw export op het scherm.

Via het instelproces voor campagnes voor maximale prestaties en campagnes in het zoeknetwerk

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes.
  3. Kies de campagne voor maximale prestaties die u wilt maken. Bekijk meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt.
  4. Klik in het paginamenu op Componenten.
  5. Klik op de overzichtskaart Component voor leadformulieren en klik op Component voor leadformulieren maken.
  6. Zoek op de kaart Leads exporteren uit Google Ads naar het CRM-systeem of de app waarmee u een koppeling wilt maken.
  7. Als u Zapier nog niet eerder heeft gemachtigd op de pagina Gekoppelde accounts, klikt u op Machtigen.
  8. Als u een app of CRM-systeem met meerdere Zaps selecteert (Google Spreadsheets, bijvoorbeeld), moet u uw Zapier-gegevensintegratie selecteren. Klik op Volgende.
  9. Als u uw leadbeheersysteem of app wilt koppelen via Zapier, moet u een workflow of Zap maken op de site van Zapier. Klik op Gegevensintegratie maken.
  10. Uw Zapier-account wordt in een nieuw browsertabblad of -venster geopend. Hier ziet u dat het geselecteerde leadformulier en de geselecteerde CRM of app vooraf zijn geladen in de Zap-installatie. Nadat u uw Zap heeft ingesteld, getest en aangezet, gaat u terug naar Google Ads om het leadformulier in te vullen.
  11. Klik in uw Google Ads-account op Opslaan.