Kundmatchning är nu brett tillgängligt och enklare att använda

15 november 2021

Branschen går allt mer över till integritetsdriven marknadsföring vilket gör det viktigare än någonsin att skapa en strategi med data från första part. Med Kundmatchning kan du använda data från första part för att skapa starka relationer till dina kunder på ett integritetssäkert sätt. I dag presenterar vi förbättringar av Kundmatchning som gör funktionen mer tillgänglig och enkel att använda.

Kundmatchning blir tillgänglig för fler annonsörer

I juni meddelade vi våra planer på att göra Kundmatchning tillgänglig för nästan alla annonsörer. Under de kommande veckorna blir Kundmatchning tillgänglig för alla annonsörer som följer våra policyer.

Vilka funktioner som är tillgängliga för dig beror på specifika kontokrav:

• Alla konton som följer våra policyer1 kan använda Kundmatchning och Liknande målgrupper för Kundmatchning för att se resultat och utesluta målgrupper från kampanjer.
  • Om du har 90 dagars historik som följer policyerna i Google Ads och har haft mer än 50 000 USD i totala utgifter2 kan du använda Kundmatchning och Liknande målgrupper för Kundmatchning för att bevaka resultat, nå och interagera med målgrupper, ändra bud för målgrupper och utesluta målgrupper från kampanjer.

Tillgängliga kundmatchningsfunktioner

Konton med 90 dagars historik som följer policyerna i Google Ads och mer än 50 000 USD i totala utgifter sedan registrering

Alla konton som följer våra policyer1

Inriktningsinställning

Ja

Nej

Inställningen Observation

Ja

Ja

Liknande målgrupper för Kundmatchning

Ja

Ja
(i inställningen Observation och Uteslutningar)

Manuella budjusteringar

Ja

Nej

Uteslutningar

Ja

Ja

Här är några exempel på hur du kan använda de här funktionerna för Kundmatchning i din egen marknadsföringsstrategi:

• Inriktningsinställning: Rekommendera andra relevanta produkter eller tjänster som dina kunder kan vara intresserade av när de har köpt från dig.
  • Inställningen Observation: Erbjud en annorlunda upplevelse för kunder i dina kundmatchningslistor som kan vara intresserade av något annat du har att erbjuda. Obs! Om du använder Smart Bidding används de kundmatchningslistor som läggs till under inställningen Observation som signal för Smart Bidding-strategierna.
  • Liknande målgrupper: Nå nya kunder med samma egenskaper som personer som redan har köpt från dig.
  • Manuella budjusteringar: Lägg högre bud på användare som köper ofta från dig.
  • Uteslutningar: Uteslut kunder som nyligen har köpt något från dig och som troligen inte köper något snart igen.

Mer information om hur du använder Kundmatchning och får ut det mesta av data från första part finns i den här guiden med rekommenderade metoder.

Enklare uppladdning av kundmatchningslistor

Utöver att vi har gjort Kundmatchning mer tillgängligt har vi också gjort funktionen enklare att använda. Många av er har till exempel berättat att ni vill ha mer vägledning när ni stöter på problem vid uppladdning av en kundmatchningslista.

För det mesta beror de här problemen, till exempel misslyckade uppladdningar och små liststorlekar, på felaktig formatering. För att hjälpa dig att åtgärda de här felen innan du laddar upp manuellt lanserar vi ett verktyg för förhandsgranskning vid uppladdning i Google Ads. Nu kan du se eventuella formateringsproblem och tillämpa den föreslagna åtgärden direkt i gränssnittet.

Screenshot showing example error "Unorganized column header"

Läs mer om Kundmatchning i hjälpcentret för Google Ads

Upplagt av Digvijay SIG, Product Manager, Google Ads

1. Annonsörer/konton måste ha följt våra policyer under lång tid och uppvisa god betalningshistorik.
2. För konton som hanteras i andra valutor än USD omvandlas utgiftsbeloppet till USD med den genomsnittliga månatliga växlingskursen för den aktuella valutan.