Valgmuligheder for sletning og opbevaring af data

Hvis du aktiverer begrænset databehandling hos Google (f.eks. hvis brugeren fravælger ved at klikke på et link, hvor der står "Sælg ikke mine personlige oplysninger"), begrænser Google, hvordan virksomheden bruger bestemte unikke identifikatorer og andre data, der behandles i forbindelse med levering af tjenester, til fremover kun at udføre visse forretningsformål som angivet her.

Ud over begrænset databehandling tilbyder vi styringselementer til sletning og opbevaring af data, så vores kunder kan opfylde kravene til overholdelse. Med forbehold for vilkårene i vores tillæg om privatlivsrelaterede love i USA, gælder vores forpligtelser vedrørende sletning og opbevaring af data med tilbagevirkende kraft, når vi fungerer som din tjenesteudbyder i forbindelse med data, der behandles, mens begrænset databehandling er aktiveret.

Bemærk! På grund af vores praksis med indbygget privatlivsbeskyttelse og dataminimering er vi muligvis ikke altid i stand til at identificere specifikke brugerdata som følge af en anmodning om sletning. Vi har f.eks. generelt ikke mulighed for at knytte en mailadresse til pseudonymiserede annoncerings-id'er. Bemærk også, at vi i henhold til Googles opbevaringspolitik i visse tilfælde opbevarer begrænsede data efter en anmodning om sletning, f.eks. for at beskytte mod uautoriseret aktivitet og misbrug og for at bibeholde annoncerelateret fakturering og betalinger. Bemærk desuden, at vi i visse tilfælde samler data udelukkende til interne formål, f.eks. generering af rapporter om den samlede kampagneeffektivitet.

Vi anbefaler, at du i samråd med dine juridiske rådgivere vurderer, hvordan du bedst opfylder dine forpligtelser vedrørende overholdelse af lovgivningen.

Produkter, der allerede bruger begrænset databehandling

Produkt Handling, du kan foretage som følge af anmodninger om sletning af data
Kundematch* Vi opbevarer kun datafiler, som annoncører uploader, så længe det er nødvendigt for at oprette Kundematch-målgrupper og sikre, at vores politikker overholdes. Læs Sådan bruger Google data fra Kundematch. Når disse processer er fuldført, sletter vi straks de datafiler, der er uploadet via Google Ads eller API. Få flere oplysninger om, hvordan du opdaterer eller erstatter en eksisterende Kundematch-målgruppe, i Opdater din kundeliste.
Remarketing med Floodlight-tags (i Campaign Manager, Display & Video 360 og Search Ads 360)

Annoncører kan selv bestemme, hvilke brugere der føjes til remarketinglister. Desuden kan kunderne justere, hvor længe brugerne bliver stående på en remarketingliste, f.eks. ved hjælp af nedenstående funktioner:

Konverteringssporing med Floodlight-tags På grund af vores praksis med indbygget privatlivsbeskyttelse og dataminimering kan vi ikke identificere specifikke Floodlight-brugerdata som følge af en anmodning om sletning. Vi har f.eks. ikke mulighed for at knytte en mailadresse til pseudonymiserede Floodlight-id'er. I visse tilfælde samler vi data udelukkende til interne formål, f.eks. generering af rapporter om den samlede kampagneeffektivitet.
Leverede lister fra Campaign Manager 360 Annoncører kan selv bestemme, hvor længe cookies skal være registreret på en bestemt målgruppeliste. Hvis du vil fjerne en bruger fra en liste, kan du tilføje "1" ud for id'et for den cookie, du vil fjerne fra listen. Få flere oplysninger under File formatting [Filformat] > File headers [Filheadere] > Delete [Slet] i artiklen i Hjælp om leverede lister.
Google Ads-butikssalg (uploads) Google sletter de ikke-matchede transaktionsdata, som annoncøren har uploadet, efter 30 dage, og sletter de matchede data efter en periode på 6 måneder for at gøre det muligt at rapportere og tjekke, om politikkerne overholdes. Hvis du vil slette dataene inden perioden på de 6 måneder er gået, skal du kontakte din kontomanager eller vores supportteams via hjælpeikonet på din Google Ads-konto for at få flere oplysninger og en vejledning.
Google Analytics

Google Analytics har længe leveret funktioner og politikker, der kan hjælpe dig med at beskytte dine data. Særligt følgende funktioner kan være en stor hjælp, når du skal fastslå, hvad de privatlivsrelaterede love i USA betyder for lige netop din virksomhed og Analytics-implementering.

Remarketing: Annoncører kan selv bestemme, hvilke brugere der føjes til remarketinglister. Hvis du bruger Google Analytics, kan du sikre, at annonceringsfunktioner deaktiveres for brugere, der har angivet, at de ikke vil have vist personligt tilpassede annoncer. Se Deaktiver annonceringsfunktioner i vejledningen for displayfunktioner for at deaktivere annonceringsfunktioner for disse brugere, heriblandt funktioner til remarketing- og annoncerapportering.

*Fra og med den 1. juli 2023 er begrænset databehandling ikke tilgængelig i Californien, hvor annoncøren bruger adfærdsrelateret annoncering på tværs af kontekst, herunder Kundematch. Du kan finde flere oplysninger i denne artikel.

Produkter, der kræver handling, for at begrænset databehandling kan aktiveres

Produkt Foranstaltninger, du kan træffe for at overholde krav om sletning af data
Remarketing med Google Ads

Når du aktiverer begrænset databehandling, vil det ikke længere være muligt at føje brugere til remarketinglister og anvende relateret funktionalitet. Få oplysninger om, hvordan du deaktiverer indsamling af data med henblik på personligt tilpasset annoncering.

Hvad angår sletning af data, der tidligere er blevet overført til Google før aktivering af begrænset databehandling, er Google ikke en tjenesteudbyder over for vores kunder og tilbyder ikke brugerspecifikke værktøjer til sletning. Kunder kan rådgive brugere om Googles gennemsigtighed og styringselementer på deres Google-konti. Kunder kan angive en varighed for hver liste, hvorefter brugere automatisk fjernes fra listen. Bemærk! Selv om listens varighed forkortes for derefter straks at blive forlænget (f.eks. fra 30 dage til 15 dage og derefter tilbage til 30 dage), så resulterer dette ikke i brugersletning. Hvis du vil genskabe en liste med en anden varighed, skal den oprindelige liste først slettes, og en ny liste skal oprettes. Få flere oplysninger om listeadministration her. Hvis du bruger Google Analytics-tagget til Google Ads-remarketing, kan du se sektionen Google Analytics ovenfor.
Konverteringssporing med Google Ads På grund af vores praksis med indbygget privatlivsbeskyttelse og dataminimering kan vi ikke identificere specifikke brugerkonverteringsdata som følge af en anmodning om sletning. Vi har f.eks. ikke mulighed for at knytte en mailadresse til pseudonymiserede konverterings-id'er. I visse tilfælde samler vi data udelukkende til interne formål, f.eks. generering af rapporter om den samlede kampagneeffektivitet.