Controls per suprimir i conservar dades

Si activeu el tractament de dades restringit amb Google (per exemple, després que un usuari faci clic en un enllaç amb el text "No venguis la meva informació personal"), Google limitarà l'ús que fa de certs identificadors únics i d'altres dades que es tracten a l'hora de proporcionar-vos serveis i restringirà el tractament únicament a certes finalitats comercials, de manera prospectiva, tal com s'estableix aquí.

A més del tractament de dades restringit, oferim controls per suprimir i conservar dades a fi d'ajudar els nostres clients a complir la legislació. D'acord amb les condicions del nostre annex relatiu a les lleis de privadesa estatals dels EUA, els nostres compromisos de supressió i de conservació de dades s'apliquen, de manera retroactiva, quan actuem com el vostre proveïdor de serveis en relació amb les dades que es tracten mentre el tractament de dades restringit està activat.

Nota: en alguns casos, a causa de les nostres pràctiques de privadesa des del disseny i de minimització de dades, és possible que no puguem identificar dades d'usuari específiques en resposta a una sol·licitud de supressió. Per exemple, generalment no podem associar una adreça electrònica a identificadors de publicitat pseudonimitzats. A més, d'acord amb la política de conservació de Google, en alguns casos conservarem dades limitades després d'una sol·licitud de supressió, com ara per oferir protecció contra activitats no autoritzades i abusos, i per permetre la facturació i els pagaments relacionats amb anuncis. Finalment, tingueu en compte que, en alguns casos, agreguem dades únicament per a finalitats internes, com ara per generar informes agregats de rendiment de les campanyes.

Us recomanem que consulteu els vostres assessors legals per avaluar quina és la millor manera de complir les obligacions que corresponguin.

Productes en què ja s'utilitza el tractament de dades restringit

Producte Acció que podeu dur a terme en resposta a sol·licituds de supressió de dades
Segmentació per llista de clients* No conservem els fitxers de dades que els anunciants hagin penjat durant més temps del necessari per crear públics de segmentació per llista de clients i garantir el compliment de les nostres polítiques. Llegiu l'article Com utilitza Google les dades de segmentació per llista de clients. Un cop finalitzats aquests processos, suprimirem immediatament els fitxers de dades penjats a Google Ads o a l'API. Per obtenir informació sobre com podeu actualitzar o substituir un públic existent de segmentació per llista de clients, consulteu l'article Actualitzar una llista de clients.
Remàrqueting amb etiquetes de Floodlight (a Campaign Manager, Display & Video 360 i Search Ads 360)

Els anunciants controlen quins usuaris s'afegeixen a les llistes de remàrqueting i quins no. A més, els clients poden ajustar durant quant de temps els usuaris formen part d'una llista de remàrqueting, per exemple amb les funcions que s'enumeren a continuació:

Seguiment de conversions amb etiquetes de Floodlight A causa de les nostres pràctiques de privadesa des del disseny i de minimització de dades, no podem identificar dades d'usuari de Floodlight específiques en resposta a una sol·licitud de supressió. Per exemple, no podem associar una adreça electrònica a identificadors de Floodlight pseudonimitzats. En alguns casos, agreguem dades únicament per a finalitats internes, com ara per generar informes agregats de rendiment de les campanyes.
Llistes proporcionades per Campaign Manager 360 Els anunciants controlen el temps que les galetes romanen en una llista de públics concreta. Per treure un usuari d'una llista, podeu afegir "1" al costat de l'identificador associat a la galeta que voleu treure de la llista. Per obtenir més informació, consulteu la secció Format de fitxers > Capçaleres de fitxers > Suprimeix de l'article del Centre d'ajuda sobre llistes proporcionades.
Vendes a la botiga (pujades) de Google Ads Per permetre la generació d'informes i les comprovacions de compliment, Google suprimeix al cap de 30 dies les dades de transaccions penjades per l'anunciant que no són coincidents, i suprimeix al cap d'un període de 6 mesos les dades que sí que ho són. Si voleu suprimir les dades abans del període de 6 mesos, contacteu amb el gestor de comptes. Per obtenir més informació i passos, contacteu amb els equips d'assistència mitjançant la icona d'ajuda del vostre compte de Google Ads.
Google Analytics

Fa temps que Google Analytics ofereix funcions i polítiques per ajudar-vos a salvaguardar les vostres dades. Les funcions que s'indiquen a continuació són especialment útils a l'hora d'avaluar l'impacte que tenen les lleis de privadesa estatals dels EUA en la situació concreta de la vostra empresa i en la implementació d'Analytics.

Remàrqueting: els anunciants controlen quins usuaris s'afegeixen a les llistes de remàrqueting i quins no. Si feu servir Google Analytics, podeu assegurar-vos que les funcions publicitàries estiguin desactivades per als usuaris que han indicat que no volen rebre anuncis personalitzats. Per desactivar-les (i desactivar també les de remàrqueting i d'informes publicitaris), consulteu la secció sobre la desactivació de funcions publicitàries de la guia sobre funcions de display.

* A partir de l'1 de juliol de 2023, el tractament de dades restringit no estarà disponible a Califòrnia quan l'anunciant participi en la publicitat conductual de context creuat, inclosa la segmentació per llista de clients. Per obtenir més informació, consulteu aquest article.

Productes que requereixen una acció per activar el tractament de dades restringit

Producte Acció que podeu dur a terme per complir els requisits de supressió de dades
Remàrqueting amb Google Ads

Quan activeu el tractament de dades restringit, l'opció per afegir usuaris a les llistes de remàrqueting i les funcionalitats relacionades no estaran disponibles de manera prospectiva. Obteniu informació sobre com podeu desactivar la recollida de dades de publicitat personalitzada.

Pel que fa a la supressió de les dades transferides a Google abans d'activar el tractament de dades restringit, Google no actua com a proveïdor de serveis dels seus clients i no ofereix eines de supressió d'usuaris específics. Els clients poden assessorar els usuaris sobre la transparència i els controls que Google ofereix als Comptes de Google. Els clients també poden establir una durada per a cada llista; un cop transcorreguda, els usuaris es trauran automàticament de la llista. Ara bé, tingueu present que, si reduïu la durada de la llista i immediatament després l'augmenteu (per exemple, de 30 dies a 15 dies i una altra vegada a 30 dies), els usuaris no se suprimiran. Per tornar a crear una llista amb una durada diferent, cal suprimir la llista original i crear-ne una de nova. Obteniu més informació sobre la gestió de llistes. Si utilitzeu l'etiqueta de Google Analytics per al remàrqueting de Google Ads, consulteu la secció Google Analytics anterior.
Seguiment de conversions amb Google Ads A causa de les nostres pràctiques de privadesa des del disseny i de minimització de dades, no podem identificar dades de conversió específiques dels usuaris en resposta a una sol·licitud de supressió. Per exemple, no podem associar una adreça electrònica a identificadors de conversió pseudonimitzats. En alguns casos, agreguem dades únicament per a finalitats internes, com ara per generar informes agregats de rendiment de les campanyes.