Conversiewaarderegels instellen

Deze animatie laat zien hoe u conversiewaarderegels instelt voor winkelbezoeken in Google Ads.

Met conversiewaarderegels kunt u conversiewaarden aanpassen om hun relatieve waarde voor uw bedrijf vast te leggen op basis van voorwaarden, zoals locatie, apparaat en klantkenmerken.

Conversiewaarderegels zijn alleen van toepassing op campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-, display- en Performance Max-campagnes.

Nadat uw conversiewaarderegels zijn ingesteld, kunt u de uitvoer hiervan bekijken in de kolom Conversiewaarde in uw tabel met conversieacties. Lees het artikel Het rapport Conversiewaarderegels bekijken. Deze regels worden ook gebruikt om biedingen op basis van waarde te optimaliseren in uw campagnes met Doel-ROAS-biedingenen Bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren en in uw Performance Max-campagnes.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Waarderegels.
  4. Klik op Conversiewaarderegel maken.
  5. Als u winkelbezoeken of winkelverkoop rapporteert, kunt u een conversiedoel kiezen. U kunt kiezen voor Alle conversiedoelen, Winkelbezoeken of Winkelverkoop.
  6. Kies de conversiewaarderegel voor uw primaire voorwaarde. Selecteer Doelgroep, Apparaat, Locatie of Geen voorwaarde en de bijbehorende subcategorieën.
    • Opmerking: De optie Geen voorwaarde is alleen zichtbaar als u het conversiedoel Winkelbezoeken of Winkelverkoop heeft geselecteerd. Geen voorwaarde betekent dat u een regel instelt die eenzijdig wordt toegepast op een conversieactie voor winkels, niet op een subset van acties zoals Doelgroep, Geografisch of Apparaat.
  7. U kunt een optionele secundaire voorwaarde kiezen uit de resterende primaire voorwaarden. Als er een secundaire voorwaarde is geselecteerd, moeten klanten aan zowel primaire als secundaire voorwaarden voldoen voordat de waarderegel wordt toegepast.
    • Opmerking: Alle conversiewaarderegels in uw account moeten hetzelfde type primaire en (optioneel) secundaire voorwaarden gebruiken. Als u bijvoorbeeld Locatie als primaire voorwaarde en Apparaat als secundaire voorwaarde heeft gekozen voor waarderegel 1, moeten alle andere waarderegels ook Locatie als primaire voorwaarde gebruiken. Als uw aanvullende waarderegels ook een secundaire voorwaarde hebben, moet deze Apparaat zijn. Als u het type voorwaarden dat u in uw waarderegels gebruikt, wilt wijzigen, moet u alle waarderegels verwijderen en nieuwe regels maken met consistente voorwaarden.
  8. In het voorbeeldgedeelte Conversiewaarderegel worden Als/En/Dan-regelinstructies weergegeven op basis van de regels die u heeft opgegeven. Deze instructies zijn van toepassing op opgenomen en uitgesloten regels.
    • Opmerking: Er is geen optie Of, maar als u meerdere opties kiest in de primaire of secundaire voorwaarde, behandelen we elke optie automatisch als een Of-instructie. Als u bijvoorbeeld 2 plaatsen kiest, is de regel van toepassing op klanten in plaats 1 of plaats 2.
  9. Stel in het gedeelte Waarde de waardeaanpassing in die wordt toegepast als aan de voorwaarden wordt voldaan:
    • Toevoegen: Telt een positieve waarde (groter dan 0) op bij de conversiewaarde die wordt doorgegeven.
    • Vermenigvuldigen: Vermenigvuldigt de waarde die wordt doorgegeven met wat er is opgegeven in het veld. Deze waarde varieert van 0,5 tot 10.
    • Instellen: Stel een specifieke waarde in (in de bèta neemt u contact op met uw Google-vertegenwoordiger als u deze optie niet vindt en deze wilt testen).
  10. Klik op Opslaan. Uw regel wordt weergegeven in de tabel Waarderegels.

Houd rekening met het volgende:

• U kunt maximaal 2 voorwaarden per regel instellen. De secundaire voorwaarde is optioneel.
  • Als u een regel instelt en u heeft een type gekozen voor de primaire voorwaarde, moet de secundaire voorwaarde een ander type zijn. Als de primaire voorwaardetype bijvoorbeeld Locatie is (bijvoorbeeld Limburg), kan de secundaire voorwaarde niet ook Locatie zijn.
  • Als u een waarderegel heeft gemaakt, moeten alle volgende waarderegels dezelfde voorwaarden hebben.
  • U kunt meerdere opties kiezen als u de regel instelt. De regel behandelt elke optie als een Of in het voorbeeldgedeelte. Als u bijvoorbeeld Amsterdam en Limburg selecteert, is de regel van toepassing op klanten in Amsterdam of Limburg.
  • U kunt waarden aanpassen met hele getallen en percentages.
  • Als u momenteel conversiewaarde met Slim bieden gebruikt, in het bijzonder Doel-ROAS-biedingen of Bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren, kunt u regels voor conversiewaarde toepassen om te optimaliseren voor gebruikers die waardevoller zijn voor uw bedrijf. Bekijk meer informatie over de impact van conversiewaarderegels op Slim bieden.

Wat gebeurt er als een klant voldoet aan de voorwaarden van meerdere regels?

Er kan maar één regel worden toegepast op een bepaalde conversie, ongeacht hoeveel regels er zijn ingesteld. Als klanten voldoen aan de voorwaarden voor meerdere waarderegels, gebeurt het volgende:

Locatieregels

Voorbeeld: Er is een waarderegel ingesteld voor klanten in heel Nederland en een andere voor klanten in de provincie Limburg.

Welke regel is van toepassing?

De meest nauwkeurige locatieregel wordt toegepast. In dit voorbeeld wordt de regel voor Limburg toegepast, omdat die specifieker is dan de regel voor Nederland.

Doelgroepregels

Voorbeeld: Er zijn afzonderlijke regels ingesteld voor een aantal verschillende doelgroepen. Een klant die deel uitmaakt van meerdere doelgroeplijsten, voert een conversie uit.

Welke regel is van toepassing?

De bestaande attributiehiërarchie voor doelgroepen wordt gebruikt:

Als 2 regels even zwaar wegen, krijgt de regel Vermenigvuldigen prioriteit boven de regel Toevoegen. Als de regels nog steeds hetzelfde gewicht hebben (omdat er meerdere regels van het type Vermenigvuldigen zijn), wordt de regel met de hoogste vermenigvuldigingsaanpassing gekozen.

Apparaatregels

Klanten kunnen niet aan de voorwaarden van meerdere apparaatregels voldoen omdat alle apparaatcategorieën elkaar uitsluiten.

Regels voor winkelbezoeken of winkelverkoop

Voorbeeld: Er is een waarderegel ingesteld voor winkelbezoeken zonder voorwaarde en een waarderegel voor de locatie Amsterdam. Een klant in Amsterdam bezoekt uw winkel na interactie met een advertentie.

Welke regel is van toepassing?

De regel voor winkelbezoeken is van toepassing. Regels voor conversiecategorieën (winkelbezoeken of winkelverkoop) worden als specifieker beschouwd dan regels die van toepassing zijn op alle conversies.