Over de instelling 'Opnemen in Conversies'

U kunt voor elke afzonderlijke conversieactie beslissen of u de bijbehorende conversies in de rapportkolom Conversies wilt opnemen. Met deze instelling bepaalt u op welke manier u op conversies biedt en past u de gegevens in uw rapporten aan.

In dit artikel wordt beschreven wat de instelling 'Opnemen in Conversies' doet, waar u de instelling voor kunt gebruiken en hoe u deze wijzigt.

Voordelen

Met de instelling 'Opnemen in Conversies' kunt u het volgende doen:

• De kolom Conversies zo afstemmen dat u alleen de gegevens te zien krijgt van de conversieacties die u het belangrijkst vindt.
  • Google Ads laten weten welke conversies moeten worden geoptimaliseerd in een automatische biedstrategie.
  • De kolom Conversies zo aanpassen dat er meer informatie beschikbaar is voor handmatig bieden.

Hoe 'Opnemen in Conversies' werkt

'Opnemen in Conversies' doet precies wat het zegt: u kunt hiermee kiezen of u de gegevens van een conversieactie in de rapportkolom 'Conversies' wilt opnemen. U kunt deze instelling voor elke afzonderlijke conversieactie aanpassen. U kunt er dus voor kiezen bepaalde conversietypen op te nemen en andere juist niet.

U kunt deze instelling gebruiken om te bepalen hoe u op conversies biedt. Automatische biedstrategieën zoals 'Doelkosten per acquisitie (CPA)', 'Doelrendement op advertentie-uitgaven' en 'Verbeterde kosten per klik' maken gebruik van de gegevens in de kolom 'Conversies' om uw biedingen te optimaliseren. Als u ervoor kiest een bepaalde conversieactie niet in de kolom op te nemen, betekent dit dat uw biedstrategieën niet bieden op deze specifieke conversies. Dit kan handig zijn als u alleen wilt bieden op bepaalde conversietypen.

De gegevens voor al uw conversieacties worden opgenomen in de kolom 'Alle conversies', ongeacht hoe u deze instelling configureert.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een online kledingwinkel en houdt twee conversieacties bij: één voor elke keer dat een klant iets in zijn winkelwagentje stopt en een tweede voor de online verkopen.

U wilt uw biedingen voor de verkoop optimaliseren en deze conversies bijhouden in de kolom Conversies. U wilt niet bieden op de actie van het winkelwagentje en u hoeft deze gegevens niet te zien in uw hoofdkolom Conversies.

U schakelt de optie 'Opnemen in Conversies' in voor uw verkoopconversieactie en schakelt de optie uit voor het winkelwagentje. Nu optimaliseert uw automatische biedstrategie alleen uw verkoopconversies en worden in de kolom Conversies alleen verkoopconversies getoond. De gegevens over de actie van het winkelwagentje worden echter nog steeds opgenomen in de kolom 'Alle conversies'.

Als u geen gebruik maakt van automatische biedstrategieën voor de optimalisatie van conversies, worden uw biedingen niet automatisch gewijzigd. U kunt deze instelling echter ook gebruiken om de kolom Conversies zo aan te passen dat deze meer informatie beschikbaar stelt voor handmatig bieden.

De standaardinstelling voor de meeste conversieacties is om wél gegevens op te nemen in de kolom Conversies.

Opmerking: App-campagnes voor in-app-acties

De instelling 'Opnemen in Conversies' is niet van invloed op conversies die afkomstig zijn uit app-campagnes voor in-app-acties. Als u voor app-campagnes uw biedingen voor in-app-acties wilt beheren, gebruikt u de instelling Campagneoptimalisatie in de campagne-instellingen. U kunt hiermee ook bepalen welke van deze conversies moeten worden gerapporteerd.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Klik in de tabel op de naam van de conversieactie die u wilt bewerken.
  4. Klik op Instellingen bewerken.
  5. Klik op Opnemen in Conversies.
    • Vink het selectievakje aan als u deze conversies wilt opnemen in de kolom Conversies.
    • Verwijder het vinkje uit het selectievakje als u deze conversies niet wilt opnemen in de kolom Conversies.
  6. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.