Over standaard conversiedoelen voor accounts

U kunt voor elk conversiedoel bepalen of u het standaard wilt opnemen voor alle campagnes in uw account. Als u de instelling 'standaard voor account' aanzet voor een conversiedoel, worden de primaire conversieacties binnen dat doel bijgehouden als conversies in uw rapportage. Ze worden ook gebruikt voor biedingen in al uw campagnes (behalve campagnes met campagnespecifieke doelen).

Opmerking: In de kolom Conversiewaarde staat het totaal van de conversiewaarden voor conversies in de kolom Conversies. Ontdek meer informatie over uw gegevens voor Conversies bijhouden.

In dit artikel wordt uitgelegd wat standaarddoelen op accountniveau zijn en waarvoor u ze kunt gebruiken. Ontdek meer informatie over hoe u conversiedoelen beheert.

Voordelen

U kunt de instelling 'standaard voor account' gebruiken om het volgende te doen:

• De kolom Conversies zo afstemmen dat u alleen de gegevens te zien krijgt van de conversieacties die u het belangrijkst vindt.
  • Google Ads laten weten welke conversies moeten worden geoptimaliseerd in een automatische biedstrategie.
  • De kolom Conversies zo aanpassen dat er meer informatie beschikbaar is voor handmatig bieden.
Opmerking: Als er een conversiedoel is toegepast op een campagne, staat het in de kolom Conversies in uw Google Ads-rapporten. Conversiedoelen die niet op uw campagne zijn toegepast, worden niet getoond in de kolom Conversies. U kunt wel rapportagegegevens voor alle conversiedoelen doornemen in de kolom Alle conversies in uw rapporten.

Hoe standaarddoelen voor accounts werken

Met de instelling 'standaard voor account' kunt u kiezen of u de gegevens over conversieacties die betrekking hebben op uw conversiedoel, standaard wilt opnemen in de conversierapporten voor al uw campagnes. Google gebruikt de gegevens in uw conversierapporten om uw biedingen te optimaliseren als u een automatische biedstrategie gebruikt, zoals Doelkosten per actie (CPA) of Verbeterde kosten per klik (CPC). Als u ervoor kiest een bepaalde conversieactie niet op te nemen, betekent dit dat uw automatische biedstrategieën niet bieden op deze specifieke conversies. Dit kan handig zijn als u alleen wilt bieden op bepaalde conversietypen.

Opmerking: Conversiedoelen zijn groepen conversieacties. Als u een bepaalde conversieactie wilt opnemen in uw conversierapporten en wilt gebruiken voor biedingen, moet deze zijn gemarkeerd als primaire actie. Deze instelling moet worden aangezet naast de instelling 'standaard voor account' (op het conversiedoelniveau). Alleen dan kan een afzonderlijke conversieactie standaard worden gebruikt voor metingen en biedingen voor verschillende campagnes. Ontdek meer informatie over primaire en secundaire conversieacties.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een online kledingwinkel en u heeft 2 conversiedoelen. Het eerste doel is Toevoegen aan winkelwagen, met 1 conversieactie waarmee er wordt bijgehouden wanneer klanten iets in hun winkelwagen plaatsen. Het tweede doel is Aankopen, met 2 conversieacties: 1 om kledingaankopen bij te houden en 1 om de aanschaf van stylingservices bij te houden.

U wilt uw biedingen optimaliseren voor het conversiedoel Aankopen en deze conversies terugzien in uw rapporten. U wilt niet bieden op de conversieactie Toevoegen aan winkelwagen en u heeft deze gegevens ook niet nodig in uw rapporten.

Vink Gebruiken als accountdoel aan voor het conversiedoel Aankopen en vink deze instelling uit voor het doel Toevoegen aan winkelwagen. Nu optimaliseert uw automatische biedstrategie uw campagne alleen voor het doel Aankopen en worden in uw rapporten alleen aankoopconversies weergegeven. De gegevens over het doel Toevoegen aan winkelwagen worden echter nog steeds opgenomen in de kolom Alle conversies.

Als u geen gebruik maakt van automatische biedstrategieën om conversies te optimaliseren, worden uw biedingen niet automatisch gewijzigd. U kunt deze instelling echter ook gebruiken om de kolom Conversies zo aan te passen dat deze meer informatie beschikbaar stelt voor handmatig bieden.

De standaardinstelling voor de meeste conversieacties is om wél gegevens op te nemen in de kolom Conversies.

Opmerking: Voor app-campagnes stelt u altijd op campagneniveau in welke conversieacties u wilt gebruiken voor biedingen en rapportage. Standaarddoelen op accountniveau zijn hiervoor niet van toepassing.

Stel app-conversies bijhouden in via Web to App Connect. Nadat u Conversies bijhouden en deep links heeft ingesteld via de Web to App Connect-interface in Google Ads, kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Dankzij deze verbeterde functionaliteit kunnen uw klanten makkelijker de gewenste actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. U gaat dan naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Deze afbeelding toont de stappen om de instelling Accountstandaard aan te zetten voor een conversiedoel in Google Ads.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Ga naar het conversiedoel dat u wilt bewerken.
  5. Klik op Doel bewerken.
    • Selecteer 'Gebruiken als accountdoel'.
    • Kies welke conversieacties u wilt instellen als primaire of secundaire acties.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.