Over opties om conversies te tellen

Als eigenaar van een bedrijf wilt u waarschijnlijk al uw verkopen bijhouden. En als u leads genereert, wilt u waarschijnlijk ook elke verkoop bijhouden, maar slechts één, unieke lead per advertentieklik.

Met Conversies bijhouden beschikt u over de benodigde flexibiliteit om conversies te tellen op basis van uw zakelijke behoeften. Voor elke conversieactie kunt u ervoor kiezen om elke conversie te tellen die plaatsvindt na een interactie, of slechts één conversie na een interactie. Dankzij deze keuzes krijgt u een beter idee van de prestaties van uw campagne en kunt u uw biedingen verfijnen. Uw keuzes voor het tellen van conversies worden weergegeven in de kolommen 'Conversie', de kolommen 'Alle conversies' en de kolom 'View-through-conversie (VTC)'.

In dit artikel worden de verschillende opties beschreven om Google Ads in te stellen op de manier waarop u uw conversies wilt tellen. Voor meer algemene informatie over het bijhouden van conversies, leest u Over het bijhouden van conversies.

Opties voor tellen

Wellicht zijn er meerdere conversieacties die u wilt bijhouden omdat ze activiteit weergeven die waardevol is voor uw bedrijf. U kunt voor elke conversieactie een andere telmethode selecteren.

Er zijn twee opties voor het tellen van conversies. Om u meer inzicht te geven in welke instelling het beste aansluit op de conversieacties die u bijhoudt, gaan we hier nu wat uitgebreider op in:

• Elke conversie: als u voor deze instelling kiest, telt Google Ads elke conversie (per bijgehouden conversieactie) die plaatsvindt na een advertentie-interactie. Dit is een goede keuze als u uw verkopen wilt bijhouden en verbeteren, omdat elke verkoop waarschijnlijk waarde toevoegt voor uw bedrijf.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een boekingssite waarop mensen zowel hotelkamers als huurauto's kunnen reserveren. U wilt graag nagaan welke invloed uw advertenties hebben op elk type boeking, dus kiest u ervoor elke conversie te tellen. Wanneer iemand die op reis gaat naar Chicago, Denver en New York een hotelkamer reserveert in elk van deze steden (drie hotelreserveringen) en alleen een huurauto reserveert in Chicago en Denver (twee autoreserveringen), telt deze instelling voor het bijhouden van conversies in totaal vijf conversies.

• Eén conversie: als u voor deze instelling kiest, telt Google Ads slechts één conversie per advertentieklik. Dit is een goede keuze als u niet geïnteresseerd bent in het aantal verkopen, maar in plaats daarvan wilt weten of er al dan niet een bepaald type lead is gegenereerd. Dit komt omdat meestal slechts één unieke lead per advertentieklik mogelijk waarde toevoegt voor uw bedrijf.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een verzekeringsmaatschappij die inboedel-, auto- en levensverzekeringen aanbiedt, en u meet de conversies voor elk type verzekering als verschillende conversieacties. U wilt graag weten in welke mate uw advertenties mensen aansporen tot het invullen van een formulier op uw site om informatie aan te vragen over een of meer verzekeringsproducten.

U merkt dat mensen soms meerdere formulieren met verschillende waarden voor dezelfde producten invullen. Als dezelfde persoon driemaal het autoverzekeringsformulier en tweemaal het inboedelverzekeringsformulier invult, worden er met de telmethode 'Eén conversie' twee conversies weergegeven: één voor elke conversieactie.

Wellicht wilt u de telmethode 'Eén conversie' gebruiken voor bepaalde conversieacties en 'Elke conversie' voor andere.

Voorbeeld

U bent eigenaar van een firma die financiële diensten verleent, en u gebruikt Google Ads om twee typen conversies te stimuleren: verkopen van online belastingsoftware en leads voor persoonlijk financieel advies. U merkt dat mensen vaak meerdere exemplaren van uw belastingsoftware kopen (misschien willen ze verschillende typen belasting afzonderlijk administreren). Er worden echter ook regelmatig meerdere leadformulieren ingevuld (wellicht voor verschillende kantoorlocaties of afspraken).

U vindt het wel relevant om elke afzonderlijke verkoop bij te houden, maar wat leads betreft, bent u alleen geïnteresseerd in unieke leads. U stelt daarom voor de conversieactie 'Softwareverkoop' de telmethode 'Elke conversie' in en voor de conversieactie 'Leads' de telmethode 'Unieke conversies'. Als een klik op uw Google Ads-advertentie resulteert in twee verkopen en twee leads, worden er drie conversies weergegeven: één voor elke verkoop en één voor de unieke lead.

Tip

Voor elke conversieactie kunt u het gemiddelde aantal conversies dat door een klik is gegenereerd, zien door in de tabel Conversieacties naar het herhalingspercentage (elke conversie/één conversie) te kijken.

Voorbeeld

Uw klanten doen gemiddeld 1,3 aankopen gedurende een periode van 30 dagen nadat ze op uw zoekadvertentie of display-advertentie hebben geklikt. De herhalingsratio voor uw conversieactie 'aankoop' bedraagt dan 1,3.

Instructies

In de instellingen van elke conversieactie kunt u de instelling Aantal zien. U kunt deze instelling wijzigen wanneer u uw conversieactie instelt, of u kunt de instelling voor een bestaande conversieactie bewerken door de onderstaande instructies te volgen.

U kunt deze instelling voor al uw conversieacties op elk gewenst moment wijzigen. (Houd wel voor ogen dat uw wijzigingen alleen van toepassing zijn op toekomstige conversies voor een bepaalde conversieactie, en niet op de bestaande gegevens.)

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het menu Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Klik op de naam van de conversieactie die u wilt bewerken.
  4. Klik op Instellingen bewerken.
  5. Klik op Aantal en maak uw keuze.
  6. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Opmerking: Standaardinstellingen voor de telmethode

Als u geen keuze maakt, gebruikt Google Ads automatisch de standaardinstelling. Deze verschilt per conversiebron en is gebaseerd op welke telmethode de meeste adverteerders voor dat specifieke conversietype willen gebruiken:

• Elke conversie is de standaardinstelling voor website-acties, in-app-acties, Analytics-transacties, klikken op een nummer op uw mobiele website en conversieacties voor importeren.
  • Eén conversie is de standaardinstelling voor telefoongesprekken via advertenties, Analytics-doelen, oproepen naar een telefoonnummer op uw website en conversieacties voor app-installaties. Voor app-installaties geldt dat u de instelling voor de telmethode niet kunt wijzigen, aangezien herhaald downloaden van een app tijdens dezelfde klik geen toegevoegde waarde heeft voor uw bedrijf.