Videoåtgärdskampanjer

Obs! Eftersom vi vill hjälpa dig att hitta fler konverteringsmöjligheter kan du inte längre lägga till innehållsinriktning i nya och befintliga videokonverteringskampanjer under de kommande månaderna. Från och med början av 2023 tas alla befintliga inställningar för innehållsinriktning automatiskt bort från videokampanjer som syftar till att öka antalet konverteringar. Du kan ta bort innehållsinriktning från befintliga konverteringskampanjer manuellt i annonsgruppsinställningarna. Läs om hur du optimerar din videokampanj för konverteringar.

Videoåtgärdskampanjer är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att generera fler konverteringar på och utanför YouTube i en och samma automatiska kampanj. I den här artikeln beskriver vi fördelarna med videoåtgärdskampanjer och hur de fungerar.

Fördelar

• Få fler konverteringar: Utvidga dina kampanjer så att de körs på fler platser på och utanför YouTube och få fler konverteringar samtidigt som du optimerar för lägsta CPA.
  • Förbättra kampanjresultatet: Videoåtgärdskampanjerna kombinerar annonsutrymme från YouTube, Googles videopartners och annat. Det kan hjälpa dig att förbättra resultatet av dina kampanjer eftersom du når nya kunder.
  • Skala enkelt upp dina kampanjer: Med videoåtgärdskampanjer kan du enkelt visa dina annonser på mobila enheter, datorer och tv i en och samma kampanj utan att behöva ange bud och budgetar för varje annonsutrymmeskälla.

Användningsområde

Videoåtgärdskampanjer kan vara ett bra val för dig om du

• vill använda video för att öka kunders intresse för ditt företag, din tjänst eller din produkt
  • vill öka omfattningen eller förbättra CPA-resultat och effektivitet
  • redan använder konverteringsspårning i dina kampanjer.

Så fungerar det

• Videoåtgärdskampanjer använder formaten överhoppningsbara in stream-annonser och videoflödesannonser.
  • Dina annonser visas på YouTube och hos Googles videopartners så att du når fler användare.
  • Videon du använder i kampanjen ska vara minst tio sekunder lång.
  • Annonser som ingår i kampanjen kan innehålla en uppmaning, en rubrik (både kort och lång) och en beskrivning.
  • Vissa funktioner stöds inte i alla annonsformat som ingår i videoåtgärdskampanjer. Innehållsinriktning baserad på sökord, ämne och placering stöds till exempel för överhoppningsbara in stream-annonser, men inte för videoflödesannonser som visas i YouTubes hemflöde.
  • Du kan lägga till tillgångar (till exempel webbplatslänkar eller formulär för potentiella kunder) eller ett produktflöde i din kampanj för att generera fler konverteringar. Tänk på att när du lägger till tillgångar eller andra alternativa annonsmaterial i kampanjen kan det ändra utseendet eller funktionen hos annonserna som ingår i kampanjen.

Riktlinjer för annonsmaterial

*Annonser kan också visas i videor på dator och i YouTube-appen på tv. Funktionerna kan variera beroende på enheten.

Följ de här formatriktlinjerna när du skapar videoannonser som visas i YouTube-videor, YouTubes sökresultat, Att titta på härnäst på YouTube, YouTubes hemflöde, Shorts-flöden på mobila enheter och på Google videopartners webbplatser och appar.

Rekommenderas

Tillåts

Länktexter

Upplösning

1080p (Full HD)

Rekommenderade pixlar (px) för HD:

• 1 920 × 1 080 px (horisontell)
  • 1 080 × 1 920 px (vertikal)
  • 1 080 × 1 080 px (kvadrat)

720p (Standard HD)

Minsta antal pixlar:

• 1 280 × 720 px (horisontell)
  • 720 × 1 280 px (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadrat)

Minsta antal pixlar för SD:

• 640 × 480 (horisontell), 480 × 640 (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadrat)

För att få bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD.

Bildformat

• 16:9 för horisontell
  • 9:16 för vertikal
  • 1:1 för kvadrat
  • 4:3 (SD) för horisontell
  • 2:3 (SD) för vertikal

För att få bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD.

Format

.MPG (MPEG-2 eller MPEG-4)

.WMV, .AVI, .MOV och .FLV .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm, HEVC (h265) Ljudfiler som MP3-, WAV- eller PCM-filer godtas inte på YouTube.

Filstorlek

≤256 GB

Längd

0,15 ≥0,10

Antal videor

5 ≥1

Tre olika bildformat räknas som tre videor.

Rubrik/beskrivning

• Rubriker: (1) ≤15 tecken och (1) ≤90 tecken
  • Beskrivning: ≤70 tecken
  • Uppmaning: ≤10 tecken

Rubriken på ≤15 tecken visas i in stream-annonsutrymme och rubriken på ≤90 tecken visas i annonsutrymme i flödet.

Alternativ för annonsmaterial (valfritt)

Du kan lägga till följande:

Om du lägger till ett alternativt annonsmaterial kan det ändra utseendet på annonsen. Endast ett alternativt annonsmaterial kan visas åt gången i en och samma kampanj.

Mobile phone IconEndast tillgängligt i överhoppningsbara in stream-annonser på mobila enheter.

Videoannonser anpassade för stående format

Optimera dina app-, Performance Max- och videokampanjer genom att ha vertikala videor i dina annonstillgångar. Med en mobilanpassad helskärmsupplevelse av vertikala videor kan du förbättra kampanjens engagemang med tittare som tittar på mobilvideo.

För YouTube stöds vertikala videor i alla kvalificerade kampanjer med möjliga placeringar i flödet, in stream, i YouTube Sök och på YouTube Shorts. I vissa fall kan du få 10–20 % fler konverteringar bara genom att lägga till en vertikal videotillgång i en videoåtgärdskampanj jämfört med att du bara har horisontella videor för YouTube Shorts.

Utanför YouTube visas dina annonser även hos Googles videopartners så att du når fler personer. En stor del av annonsutrymmet hos Googles videopartners är vertikalt, som spel- och videoappar, för att ytterligare utnyttja dina vertikala och kvadratiska videotillgångar.

Obs! Vertikala videor kan också visas i flödet för personer som använder datorer, eftersom de tillgångar som ger bäst resultat visas, baserat på användarbeteende och omgivning.

Läs mer om hur du skapar video i Google Ads för att börja skapa vertikala videotillgångar.

Här kan du se hur videoåtgärdskampanjer ser ut på olika platser på YouTube och hos Googles videopartners:

YouTubes hemflöde

Mobil enhet

Exempel på annons som visas på YouTubes hemflöde på en mobiltelefon

Tv

En illustration som är ett exempel på en överhoppningsbar in stream-annons.

Bilden visar överhoppningsbara in stream-annonser med QR-kod.

Obs! QR-koden syns när knappen Hoppa över annons visas på skärmen. Endast vissa tv-apparater har stöd för den här annonsen.

YouTubes visningssida

Mobil enhet

Exempel på annons som visas på en YouTube-visningssida på en mobiltelefon

Dator

Exempel på annons som visas på YouTubes visningssida för datorer

Tv

En illustration som är ett exempel på en överhoppningsbar in stream-annons.

Bilden visar överhoppningsbara in stream-annonser med QR-kod.

Obs! QR-koden syns när knappen Hoppa över annons visas på skärmen. Endast vissa tv-apparater har stöd för den här annonsen.

Titta på härnäst på YouTube

Mobil enhet

Exempelannons som visas på YouTube-sidan Att titta på härnäst på en mobil enhet

Sökresultat på YouTube

Dator

Bild på Video Discovery-annons som visas i sökresultaten i YouTube-appen

Mobila enheter

Exempel på annons som visas i sökresultaten på YouTube på mobil enhet

Tv

En illustration som är ett exempel på en överhoppningsbar in stream-annons.

Bilden visar överhoppningsbara in stream-annonser med QR-kod.

Obs! QR-koden syns när knappen Hoppa över annons visas på skärmen. Endast vissa tv-apparater har stöd för den här annonsen.

Google videopartner

Mobil enhet

Exempel på annons som visas på en videopartners webbplats på en mobil enhet