Videohandlingskampanjer

Merk: For at du skal kunne finne flere konverteringsmuligheter, kan du ikke lenger legge til innholdsmålretting i nye og eksisterende videokonverteringskampanjer de neste månedene. Fra tidlig i 2023 blir alle eksisterende innstillinger for innholdsmålretting fjernet automatisk fra videokampanjer der målet er å generere konverteringer. Du kan fjerne innholdsmålretting manuelt fra eksisterende konverteringskampanjer ved å gå til innstillingene for annonsegrupper. Finn ut hvordan du kan optimalisere videokampanjer for å oppnå konverteringer.

Med videohandlingskampanjer kan du enkelt og effektivt oppnå flere konverteringer, både på og utenfor YouTube – alt med bare én automatisk kampanje. I denne artikkelen kan du se hvilke fordeler du oppnår med videohandlingskampanjer, og hvordan denne kampanjetypen fungerer.

Fordeler

• Få flere konverteringer: Få kjørt kampanjene dine på flere steder, både på og utenfor YouTube, og oppnå flere konverteringer samtidig som du optimaliserer for lavest mulig CPA.
  • Oppnå bedre kampanjeresultater: Hvis du kan kombinere beholdning fra YouTube og Google-videopartnere og andre steder, kan du oppnå bedre kampanjeresultater ved å benytte deg av videohandlingskampanjer, rett og slett fordi du når ut til flere nye kunder.
  • Enkel skalering av kampanjer: Med videohandlingskampanjer er det enkelt å kjøre annonser på mobilenheter, datamaskiner og TV-er i én og samme kampanje, uten at du må fastsette bud og budsjetter for de ulike beholdningskildene.

Bruksområder

Videohandlingskampanjer kan være tingen for deg dersom du

• vil bruke video til å generere interaksjoner med produktet ditt eller bedriften eller tjenesten din
  • ønsker å skalere opplegget ditt eller oppnå bedre CPA-resultater og høyere effektivitet
  • allerede bruker konverteringssporing i kampanjene dine

Sånn fungerer det

• I videohandlingskampanjer brukes annonseformatene feedintegrerte videoannonser og in-stream-annonser som kan hoppes over.
  • Annonsene dine vises på YouTube og hos Google-videopartnere, slik at du kan nå ut til flere personer.
  • Videoer du skal bruke i slike kampanjer, bør vare i minst 10 sekunder.
  • I annonser som inngår i disse kampanjene, kan du bruke en handlingsfremmende oppfordring (både kort og lang), og du kan ta med en beskrivelse i selve reklamen.
  • Enkelte funksjoner støttes ikke i alle annonseformatene som kan brukes i videohandlingskampanjer. Innholdsmålretting basert på emner, søkeord og plasseringer støttes for eksempel i in-stream-annonser som kan hoppes over, men ikke i feedintegrerte videoannonser som vises i Startside-feeden på YouTube.
  • Du kan legge til elementer (f.eks. elementer for nettstedslinker eller elementer i skjemaer for potensielle salg) eller en produktfeed i kampanjen din for å påvirke antallet konverteringer. Vær oppmerksom på at dersom du legger til elementer eller andre alternativer for markedsføringsinnhold i kampanjen, kan det endre utseendet til eller funksjonaliteten i annonsene i kampanjen.

Retningslinjer for markedsføringsinnhold

*Annonser kan også bli vist i videoer på datamaskiner og i YouTube-appen på TV. Funksjonaliteten kan variere avhengig av enheten som brukes.

Du kan bruke disse retningslinjene for format til å opprette videoannonser som skal vises i YouTube-videoer, i YouTube-søkeresultater, i «Se senere»-videoer på YouTube, i Startside-feeden på YouTube, i Shorts-feeden på mobilenheter og i appene og på nettstedene til Google-videopartnere.

Anbefalt

Godtatt

Infomeldinger

Oppløsning

1080p (full HD)

Anbefalt antall piksler for HD:

• 1920 x 1080 piksler (horisontalt)
  • 1080 x 1920 piksler (vertikalt)
  • 1080 x 1080 piksler (kvadratisk)

720p (standard HD)

Minstekravet til antallet piksler:

• 1280 x 720 piksler (horisontalt),
  • 720 x 1280 piksler (vertikalt),
  • 480 x 480 piksler (kvadratisk)

Minstekravet til antallet piksler for SD:

• 640 x 480 (horisontalt), 480 x 640 (vertikalt)
  • 480 x 480 piksler (kvadratisk)

For at du skal få best mulig kvalitet, anbefaler vi at du ikke bruker SD.

Høyde/bredde-forhold

• 16:9 for horisontale videoer
  • 9:16 for vertikale videoer
  • 1:1 for kvadratiske videoer
  • 4 : 3 (SD) for horisontale videoer
  • 2 : 3 (SD) for vertikale videoer

For at du skal få best mulig kvalitet, anbefaler vi at du ikke bruker SD.

Format

MPG (MPEG-2 eller MPEG-4)

WMV, AVI, MOV, FLV, MPEG-1, MP4, MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm og HEVC (H.265) Lydfiler som MP3-, WAV- eller PCM-filer kan ikke godtas på YouTube.

Filstørrelse

≤256 GB

Lengde

:15 ≥:10

Antall videoer

5 ≥1

Tre ulike høyde/bredde-forhold teller som tre videoer.

Overskrift/beskrivelse

• Overskrifter: (1) ≤15 tegn og (1) ≤90 tegn
  • Beskrivelse: ≤70 tegn
  • Handlingsfremmende oppfordring: ≤10 tegn

Overskrifter på ≤15 tegn kjøres i in-stream-beholdning, og overskrifter på ≤90 tegn kjøres i feedintegrert beholdning.

Alternativer for markedsføringsinnhold (valgfritt)

Du kan legge til

Hvis du legger til reklamealternativer, kan det endre annonsens generelle utseende. Bare ett alternativ for markedsføringsinnhold kan vises om gangen i enkeltkampanjer.

Mobile phone IconDette er bare tilgjengelig i in-stream-annonseformater som kan hoppes over, for mobilenheter.

Vertikalvennlige videoannonser

Optimaliser app-, Performance Max- og videokampanjene dine ved å legge inn vertikale videoer i reklameelementene som en anbefalt fremgangsmåte. Med den mobilvennlige fullskjermvisningen av vertikale videoer kan du oppnå bedre engasjement blant dem som spiller av video på mobil.

På YouTube støttes vertikale videoer i alle kampanjer som er kvalifisert for videoannonser, og annonsene kan plasseres i feeder, in-stream-innhold, YouTube-søk og YouTube Shorts. I noen tilfeller kan du få 10–20 % flere konverteringer ved å legge til et vertikalt videoelement i en videohandlingskampanje enn om du bare har horisontale videoer for YouTube Shorts.

Utenfor YouTube kjøres annonsene dine også hos Google-videopartnere, slik at du kan nå ut til flere personer. En stor del av beholdningen fra Google-videopartnere er vertikalvennlig, for eksempel spill- og videoapper, for å kunne dra mer nytte av vertikale og kvadratiske videoelementer.

Merk: Vertikale videoer kan også bli vist i feeder for datamaskinbrukere, siden elementene du oppnår de beste resultatene med, blir vist ut fra brukeratferd og -miljø.

Finn ut mer om videooppretting i Google Ads, så du kan begynne å lage vertikale videoelementer.

Nedenfor kan du se hvordan videohandlingskampanjer ser ut på ulike steder på YouTube og hos Google-videopartnere:

Startside-feeden på YouTube

Mobil

Et eksempel på en annonse som vises i Startside-feeden på YouTube på en mobiltelefon

TV

En illustrasjon som viser et eksempel på en in-stream-annonse som kan hoppes over.

På dette bildet ser du en in-stream-annonse som kan hoppes over, med QR-kode.

Merk: QR-koden vises når «Hopp over annonsen»-knappen vises på skjermen. Denne annonsen kan bare vises på enkelte typer TV-er.

Videosiden på YouTube

Mobil

Et eksempel på en annonse som vises på YouTube-videosiden for mobiltelefoner

Datamaskin

Et eksempel på en annonse som vises på YouTube-videosiden for datamaskiner

TV

En illustrasjon som viser et eksempel på en in-stream-annonse som kan hoppes over.

På dette bildet ser du en in-stream-annonse som kan hoppes over, med QR-kode.

Merk: QR-koden vises når «Hopp over annonsen»-knappen vises på skjermen. Denne annonsen kan bare vises på enkelte typer TV-er.

«Se senere» på YouTube

Mobil

Et eksempel på en annonse som vises på siden med videoer du kan se etterpå på YouTube, på en mobilenhet

YouTube-søkeresultater

Datamaskin

Et bilde av en video discovery-annonse som vises i søkeresultatene i YouTube-appen

Mobil

Et eksempel på en annonse som vises i YouTube-søkeresultatene på en mobilenhet

TV

En illustrasjon som viser et eksempel på en in-stream-annonse som kan hoppes over.

På dette bildet ser du en in-stream-annonse som kan hoppes over, med QR-kode.

Merk: QR-koden vises når «Hopp over annonsen»-knappen vises på skjermen. Denne annonsen kan bare vises på enkelte typer TV-er.

Google-videopartnere

Mobil

Et eksempel på en annonse som vises på nettstedet til en videopartner på en mobilenhet