Video-actiecampagnes

Opmerking: Omdat we meer conversiemogelijkheden voor u willen vinden, kunt u in de komende maanden geen targeting op content meer toevoegen aan nieuwe en bestaande videoconversiecampagnes. Vanaf begin 2023 worden alle bestaande instellingen voor targeting op content automatisch verwijderd uit videocampagnes die conversies opleveren. Als u targeting op content handmatig wilt verwijderen uit bestaande conversiecampagnes, gaat u naar de instellingen van de advertentiegroep. Bekijk meer informatie over hoe u uw videocampagne optimaliseert voor conversies.

Video-actiecampagnes zijn een eenvoudige, rendabele manier om meer conversies te krijgen op YouTube en daarbuiten, allemaal in één geautomatiseerde campagne. In dit artikel leest u wat de voordelen van video-actiecampagnes zijn en hoe deze campagnes werken.

Voordelen

• Meer conversies krijgen: Breid campagnes uit voor weergave op meer plaatsen op en buiten YouTube en krijg meer conversies terwijl u ook optimaliseert voor de laagste CPA.
  • De campagneprestaties verbeteren: Als u voorraad van onder andere YouTube en Google-videopartners combineert, kunt u met video-actiecampagnes betere campagneprestaties behalen doordat u nieuwe klanten bereikt.
  • Eenvoudig uw campagnes schalen: Met video-actiecampagnes kunt u makkelijk in één campagne advertenties laten lopen op mobiele apparaten, desktops en televisies zonder dat u voor elke voorraadbron biedingen en budgetten hoeft in te stellen.

Wanneer te gebruiken

Video-actiecampagnes kunnen in de volgende gevallen een goede keuze zijn:

• U wilt video gebruiken om actie te stimuleren voor uw bedrijf, service of product.
  • U wilt opschalen of de CPA-prestaties en efficiëntie verbeteren.
  • U gebruikt Conversies bijhouden al in uw campagnes.

Hoe het werkt

• Video-actiecampagnes maken gebruik van de indelingen in-stream die kan worden overgeslagen en in-feed videoadvertenties.
  • Uw advertenties worden getoond op YouTube en via Google-videopartners, zodat u meer mensen kunt bereiken.
  • De video die u in de campagne opneemt, moet minstens 10 seconden duren.
  • Advertenties in uw campagne kunnen een call-to-action (CTA), een kop (kort en lang) en een beschrijving bevatten.
  • Sommige functies worden niet ondersteund voor alle advertentie-indelingen die zijn opgenomen in video-actiecampagnes. Contexttargeting op basis van zoekwoord, onderwerp en plaatsing wordt bijvoorbeeld ondersteund voor in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, maar wordt niet ondersteund voor in-feed videoadvertenties in de YouTube Home-feed.
  • U kunt componenten (bijvoorbeeld sitelinks of leadformulieren) of een productfeed aan uw campagne toevoegen om meer conversies te krijgen. Houd er rekening mee dat als u componenten of andere opties voor advertentiemateriaal aan de campagne toevoegt, de weergave of functionaliteit van de advertenties in de campagne kan veranderen.

Richtlijnen voor advertentiemateriaal

*Advertenties kunnen ook worden weergegeven in video's die op desktops en in de YouTube-app op tv worden afgespeeld. De functionaliteit kan per apparaat verschillen.

U kunt deze indelingsrichtlijnen gebruiken om uw videoadvertenties te maken die worden weergegeven in YouTube-video's, zoekresultaten op YouTube, 'Hierna kijken' op YouTube, de YouTube Home-feed, Shorts-feed op mobiele apparaten en op websites en in apps van Google-videopartners.

Aanbevolen

Geaccepteerd

Highlights

Resolutie

1080p (Full HD)

Aanbevolen aantal pixels (px) voor HD:

• 1920 x 1080 px (horizontaal)
  • 1080 x 1920 px (verticaal)
  • 1080 x 1080 px (vierkant)

720p (standaard HD)

Minimumaantal pixels:

• 1280 x 720 px (horizontaal)
  • 720 x 1280 px (verticaal)
  • 480 x 480 px (vierkant)

Minimumaantal pixels voor SD:

• 640 x 480 (horizontaal), 480 x 640 (verticaal)
  • 480 x 480 px (vierkant)

Voor een optimale kwaliteit raden we af om SD te gebruiken.

Beeldverhouding

• 16:9 voor horizontaal
  • 9:16 voor verticaal
  • 1:1 voor vierkant
  • 4:3 (SD) voor horizontaal
  • 2:3 (SD) voor verticaal

Voor een optimale kwaliteit raden we af om SD te gebruiken.

Indeling

MPG (MPEG-2 of MPEG-4)

WMV, AVI, MOV, FLV, MPEG-1, MP4, MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm en HEVC (h265) Audiobestanden zoals MP3-, WAV- of PCM-bestanden worden niet door YouTube geaccepteerd.

Bestandsgrootte

≤256 GB

Lengte

:15 ≥:10

Aantal video's

5 ≥1

3 verschillende beeldverhoudingen tellen als 3 video's.

Kop/beschrijving

• Koppen: (1) ≤15 tekens en (1) ≤90 tekens
  • Beschrijving: ≤70 tekens
  • CTA: ≤10 tekens

Er wordt een kop van ≤15 tekens weergegeven voor in-stream voorraad en een kop van ≤90 tekens wordt gebruikt voor in-feed voorraad.

Opties voor advertentiemateriaal (optioneel)

U kunt het volgende toevoegen:

Als u een optie voor advertentiemateriaal toevoegt, kan de algemene uitstraling van de advertentie veranderen. Er kan slechts één optie voor advertentiemateriaal tegelijk worden gebruikt in één campagne.

Mobile phone IconAlleen beschikbaar voor in-stream advertentie-indelingen die kunnen worden overgeslagen op mobiele apparaten.

Advertenties voor verticale video's

Optimaliseer uw app-, Performance Max- en videocampagnes door best practices te gebruiken voor verticale video's in uw bestanden voor advertentiemateriaal. Met mobielvriendelijke video's op volledig scherm kunt u de betrokkenheid bij uw campagne van kijkers in mobiele video's verbeteren.

Voor YouTube worden verticale video's ondersteund in alle voor video geschikte campagnes met mogelijke plaatsingen in-feed, in-stream, op YouTube Zoeken en YouTube Shorts. In sommige gevallen kan een verticale videocomponent toevoegen aan een video-actiecampagne 10-20% meer conversies opleveren dan het gebruik van horizontale video's voor YouTube Shorts.

Buiten YouTube worden uw advertenties ook weergegeven op Google-videopartners om meer mensen te bereiken. Een groot deel van de voorraad van Google-videopartners is verticaal gericht, zoals gaming- en video-apps, om uw verticale en vierkante videocomponenten nog meer te kunnen benutten.

Opmerking: Verticale video's kunnen ook in-feed worden getoond aan mensen die desktops gebruiken omdat uw best presterende componenten worden getoond op basis van gebruikersgedrag en -omgeving.

Het is goed om eerst meer te weten over hoe u video's maakt in Google Ads als u verticale videocomponenten wilt maken.

Hieronder ziet u hoe video-actiecampagnes eruitzien op verschillende plaatsen op YouTube en bij Google-videopartners:

YouTube Home-feed

Mobiel

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven in de YouTube Home-feed op een mobiele telefoon

Tv

Een illustratie met een voorbeeld van een in-stream advertentie die kan worden overgeslagen.

Deze afbeelding toont in-stream advertenties met QR-code die kunnen worden overgeslagen.

Opmerking: De QR-code verschijnt als de knop 'Advertentie overslaan' op uw scherm wordt weergegeven. Alleen bepaalde tv's ondersteunen deze advertentie.

YouTube-weergavepagina

Mobiel

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op een YouTube-weergavepagina op een mobiele telefoon

Desktop

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op de YouTube-weergavepagina voor desktops

Tv

Een illustratie met een voorbeeld van een in-stream advertentie die kan worden overgeslagen.

Deze afbeelding toont in-stream advertenties met QR-code die kunnen worden overgeslagen.

Opmerking: De QR-code verschijnt als de knop 'Advertentie overslaan' op uw scherm wordt weergegeven. Alleen bepaalde tv's ondersteunen deze advertentie.

'Hierna kijken' op YouTube

Mobiel

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op de pagina Hierna kijken van YouTube op een mobiel apparaat

Zoekresultaten van YouTube

Desktop

Een illustratie van een video discovery-advertentie die in de YouTube-zoekresultaten in de app wordt weergegeven

Mobiel

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven in YouTube-zoekresultaten op een mobiel apparaat

Tv

Een illustratie met een voorbeeld van een in-stream advertentie die kan worden overgeslagen.

Deze afbeelding toont in-stream advertenties met QR-code die kunnen worden overgeslagen.

Opmerking: De QR-code verschijnt als de knop 'Advertentie overslaan' op uw scherm wordt weergegeven. Alleen bepaalde tv's ondersteunen deze advertentie.

Google-videopartners

Mobiel

Voorbeeld van een advertentie die wordt weergegeven op een website van een videopartner op een mobiel apparaat