Veelgestelde vragen over offline conversies importeren

In dit artikel worden veelgestelde vragen behandeld over offline conversies importeren.

1. Wat is de beste manier om te controleren of de conversies nauwkeurig worden gerapporteerd in mijn account?
  2. Moet ik een systeem voor klantrelatiebeheer (CRM) hebben?
  3. Kan ik een conversie importeren die pas plaatsvindt lang nadat de adverteerder heeft geklikt?
  4. Werken strategieën voor 'Slim bieden' met de import van Google Ads-conversies?
  5. Kan ik conversiegegevens wijzigen nadat ze zijn geüpload?
  6. Hoe kan ik de gegevens uploaden?
  7. Ik wil verschillende stappen in de conversietrechter bijhouden (inclusief gekwalificeerde leads en gesloten leads). Moet ik deze allemaal opnemen in dezelfde conversieactie? Of moet ik afzonderlijke conversieacties maken?
  8. Moet ik offline conversies bijhouden op het niveau van een Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) of dat van een onderliggend account?
  9. Wat gebeurt er als ik dezelfde conversie 2 keer upload (een dubbele conversie)?

1. Wat is de beste manier om te controleren of de conversies nauwkeurig worden gerapporteerd in mijn account?

• De beste methode is de kolom Alle conv. (op conv. tijd) gebruiken in uw rapport Campagnes en het rapport vervolgens te segmenteren op conversieactie.
  • De kolom 'Alle conv.' (op conv. tijd)' verschilt van de meeste andere kolommen omdat er conversies worden gerapporteerd op basis van het tijdstip van de conversie.
  • Aangezien uw uploadbestand de kolom 'Tijd van conversie' bevat, kunt u uw rapporten vergelijken met het bestand met de uploadresultaten. Gebruik het resultaatbestand omdat sommige conversies mogelijk zijn geweigerd. De kolom 'Tijd van conversie' toont conversieaantallen gebaseerd op de conversiedatum.

Veelvoorkomende fouten en oplossingen bij de import van offline conversies:

• Fout: Er zijn geen Google Ads-conversietypen gedefinieerd toen de klik van deze GCLID plaatsvond. Definieer ten minste 1 conversietype.
    • Oplossing: Als u offline conversies bijhouden wilt gebruiken, moet er een conversieactie 'Importeren uit klikken' of 'Importeren uit gesprekken' worden gemaakt. Lees het artikel Offline conversies importeren instellen voor instructies.
  • Fout: We kunnen deze conversienaam niet vinden in het doelaccount.
  • Fout: De conversiedatum ligt vóór de klikdatum.
    • Oplossing: De offline conversie kan niet plaatsvinden vóór de advertentieklik. Voeg 1-2 dagen toe aan uw tijd van conversie in uw upload of check of de tijdzone correct is ingesteld.
  • Fout: Deze klik is te oud om de bijbehorende conversie te importeren.
    • Oplossing: We bewaren de GCLID slechts 90 dagen. U moet vaker uploaden of, als de conversie na 90 dagen plaatsvindt, uploadt u een offline conversiegebeurtenis die binnen 90 dagen plaatsvindt.
  • Fout: De gegevens van deze klik worden nog verwerkt. Upload deze conversie over 12 uur opnieuw.
    • Oplossing: Ons systeem heeft de klik nog niet verwerkt. We raden aan 6 uur te wachten als u geplande uploads gebruikt.

2. Moet ik een systeem voor klantrelatiebeheer (CRM) hebben?

Dat hoeft niet per se. Elk systeem dat leadgegevens vastlegt, kan worden aangepast voor dit gebruik. U kunt ook een Google-spreadsheet gebruiken.

3. Kan ik een conversie importeren die pas plaatsvindt lang nadat de adverteerder heeft geklikt?

U kunt elke conversie/GCLID uploaden, zolang deze niet meer dan 90 dagen na de klik wordt geüpload.

4. Werken strategieën voor 'Slim bieden' met de import van Google Ads-conversies?

Ja, maar er zijn 2 belangrijke aandachtspunten:

• Als u wilt dat 'Slim bieden' optimaal reageert op offline conversies, doet u het volgende:
    • Upload ten minste dagelijks conversies. Als u niet dagelijks kunt uploaden, kunt u op vaste basis uploaden (bijvoorbeeld elke 2 dagen of elke week).
    • Upload alle conversies en wijs waarden toe voor de biedingstypen Doel-CPA, Doel-ROAS of Max. conversiewaarde.
  • Voer regelmatig dagelijkse uploads uit voor ten minste 1 en maximaal 2 conversiecycli voordat u de conversie opneemt in de kolom Conversies.
    • Opmerking: 'Slim bieden' wordt geoptimaliseerd voor de conversietypen die u opneemt in de kolom Conversies.
  • Als u Doel-ROAS gebruikt, raden we u aan de nieuwe waarden in de kolom Conversies op te nemen en 6 weken te wachten totdat uw campagne vergelijkbare conversiewaarden ontvangt. We raden u ook aan uw budgetinstellingen te checken, zodat u zeker weet dat u tot 2 keer uw gemiddelde dagbudget kunt besteden zonder dat u de maandelijkse kostenlimiet overschrijdt.

5. Kan ik conversiegegevens wijzigen nadat ze zijn geüpload?

Ja, u kunt tot 55 dagen nadat de conversie voor het eerst is vastgelegd conversies en/of conversiewaarden aanpassen met behulp van conversieaanpassingen. Lees de betreffende documentatie zorgvuldig voordat u wijzigingen aanbrengt. Houd er rekening mee dat als u een conversie 'intrekt', deze niet meer kan worden aangepast.

6. Hoe kan ik de gegevens uploaden?

U kunt een automatische methode gebruiken zodat u conversies niet handmatig hoeft te uploaden. Met automatische uploads kunt u optimaal gebruikmaken van 'Slim bieden' omdat uw conversiegegevens in dat geval altijd up-to-date zijn. U kunt ze automatisch sturen via Gegevensbeheer of de Google Ads API of onze integratie met Zapier of Salesforce gebruiken om uw CRM te koppelen aan Google Ads. Als u liever vanuit bestanden uploadt, kunt u de SFTP-connector (Secure File Transfer Protocol) in Gegevensbeheer gebruiken. U hoeft hiervoor geen gegevens voor te bereiden of een vaste template te gebruiken. Als u liever handmatige uploads gebruikt, kunt u een eenvoudige Excel-/csv-template met 5 kolommen gebruiken en deze uploaden via de webinterface van Google Ads of Mijn Klantencentrum. Meer informatie over conversies van advertentieklikken importeren in Google Ads

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

7. Ik wil verschillende stappen in de conversietrechter bijhouden (inclusief gekwalificeerde leads en gesloten leads). Moet ik deze allemaal opnemen in dezelfde conversieactie? Of moet ik afzonderlijke conversieacties maken?

U kunt het best een afzonderlijke conversieactie maken voor elke fase van de trechter. Hierdoor wordt uw rapportage overzichtelijker en wordt betere segmentering mogelijk. U wilt meestal slechts op één fase van de leadtrechter bieden. Hiervoor moeten deze fasen afzonderlijke conversieacties zijn.

8. Moet ik offline conversies bijhouden op het niveau van een Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) of dat van een onderliggend account?

In dat geval geldt dezelfde logica als die voor online conversies. Als elke gebruiker een advertentie kan zien uit meerdere onderliggende accounts, is het meestal het beste om conversies te gebruiken op Mijn Klantencentrum-niveau om te voorkomen dat conversies dubbel worden bijgehouden (als u bijvoorbeeld meerdere accounts in 1 land heeft, wilt u conversies mogelijk bijhouden op Mijn Klantencentrum-niveau). Houd er rekening mee dat conversies bijhouden op verschillende niveaus niet mogelijk is. Als u het bijhouden van conversies al heeft ingesteld op onderliggend of Mijn Klantencentrum-niveau, moet u de offline conversies bijhouden op hetzelfde niveau.

9. Wat gebeurt er als ik dezelfde conversie 2 keer upload (een dubbele conversie)?

Als ons systeem een combinatie van GCLID+Conversion_Name+Conversion_Time bevat, wordt uw conversie tijdens de verwerking gededupliceerd en wordt de dubbele conversie niet gerapporteerd. In dat geval hoeft u zich geen zorgen te maken dat eerdere conversies opnieuw worden geüpload, omdat Google alleen de eerste instantie van die conversie telt. Als u 2 unieke conversies voor dezelfde GCLID moet uploaden, zorg er dan voor dat u voor elke conversie een uniek tijdstempel gebruikt.