Google-scams vermijden en melden

Omdat Google zich richt op de best mogelijke gebruikerservaring, heeft Google een betrouwbare merknaam opgebouwd. Gewetenloze mensen proberen soms het Google-merk te gebruiken voor scams om anderen te bedriegen. Hieronder ziet u een aantal veelvoorkomende scams en manieren waarop u ze kunt vermijden en melden.

GOUDEN REGELS:

1. Doe het rustig aan. Scams zijn vaak ontworpen om een gevoel van urgentie op te roepen. Neem de tijd om vragen te stellen en na te denken.
  2. Doe een spotcheck. Ga zorgvuldig na of de gegevens die u krijgt juist zijn. Is het logisch wat ze u vertellen?
  3. Stop en stuur niets. Betrouwbare personen of bureaus vragen u nooit onmiddellijk een betaling te doen of uw persoonlijke informatie te verstrekken.

Scams met onverwachte prijzen en loterijscams

Google-loterijscam

Google-scam met pop-ups

Scams met technische support

Scam met technische support van Gmail

Scam met technische support van Google Workspace

Google-scams met nabootsing van identiteit

Google Ads-scam met nabootsing van identiteit

Google-scam met vacature/dienstverband

Google AdSense-scam

Google-scam met topplaatsingen/SEO

Vervalste facturen voor Google Maps/SEO

Google-telemarketinggesprekken

Nagemaakte Google-hardware

Scam met Google-accountherstel

Scam met Google-accountherstel via sms-berichten of internetbrowser

Phishing met Gmail-updates

Scam met Google-cadeaukaarten

Wat u moet doen als u het slachtoffer bent van een scam met cadeaukaarten

Afpersing en seksuele chantage

Kinderlokken, afpersing en seksuele chantage

Aanvullende scams

Scam met belastingbetaling

Scam met aankoop van voertuigen

Phishing op YouTube

Google Question mark

Veelgestelde vragen en tips

Ik ben het slachtoffer van een scam. Wat moet ik doen?

Ik heb vastgesteld dat het Google-handelsmerk ten onrechte wordt gebruikt. Hoe kan ik dit melden?

Tips om uzelf online te beschermen