Google AdSense-scam

< Terug naar hoofdpagina

GOUDEN REGELS:

1. Doe het rustig aan. Scams zijn vaak ontworpen om een gevoel van urgentie op te roepen. Neem de tijd om vragen te stellen en na te denken.
  2. Doe een spotcheck. Ga zorgvuldig na of de gegevens die u krijgt juist zijn. Is het logisch wat ze u vertellen?
  3. Stop en stuur niets. Betrouwbare personen of bureaus vragen u nooit onmiddellijk een betaling te doen of uw persoonlijke informatie te verstrekken.

Als u ongevraagd een telefoontje of e-mail heeft gekregen van iemand die beweert voor het Google AdSense-team te werken en u om geld vraagt, bent u misschien het slachtoffer van een scam. De persoon laat u weten dat u een openstaand saldo in een Google AdSense-account heeft dat aan u kan worden terugbetaald, maar dat u eerst een aanbetaling moet doen zodat het geld kan worden vrijgegeven. U krijgt vervolgens een adres waar u de aanbetaling (in de vorm van een gecertificeerde cheque) naartoe moet sturen om uw terugbetaling te ontvangen.

In werkelijkheid vereist Google AdSense geen betaling om geld vrij te geven aan u en zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van onze AdSense-service. Op de pagina Rapporten en betalingen kunt u uw huidige AdSense-accountsaldo bekijken.

Als u al een betaling heeft gestuurd en denkt dat u het slachtoffer van een scam bent, kunt u de scam melden aan de betreffende autoriteiten.

Pas op voor nep-pop-upadvertenties die claimen aanbiedingen van Google te zijn. Als de berichten die u heeft gekregen, afkomstig zijn van een Gmail-adres, kunt u het Gmail-account melden, zodat Google de juiste maatregelen kan treffen voor accounts die betrokken zijn bij deze scam.