Evitar les estafes i informar-ne a Google

IMATGE D'ESTAFA DE GOOGLE

Com que Google se centra a oferir la millor experiència d'usuari possible, ha esdevingut una marca de confiança. Malauradament, hi ha persones sense escrúpols que de vegades proven d'utilitzar la marca Google per estafar i enganyar altres persones. A continuació us indiquem algunes estafes habituals i maneres d'evitar-les i d'informar-ne.

REGLES D'OR:

1. Manteniu la calma: sovint, les estafes estan dissenyades per crear sensació d'urgència. Dediqueu una estona a dubtar i pensar-hi.
  2. Verifiqueu la informació: feu una recerca per comprovar la informació que rebeu. Té sentit el que us diuen?
  3. Espereu! No ho envieu: cap persona ni organisme de confiança us exigirà mai que feu un pagament o faciliteu informació personal a l'instant.

Estafes relacionades amb premis i loteries inesperats

Estafa relacionada amb una loteria de Google

Estafa relacionada amb una finestra emergent de Google

Estafes relacionades amb l'assistència tècnica

Estafa relacionada amb l'assistència tècnica de Gmail

Estafa relacionada amb l'assistència tècnica de Google Workspace

Estafes relacionades amb la suplantació d'identitat de Google

Estafa relacionada amb la suplantació d'identitat de Google Ads

Estafa relacionada amb ofertes de feina de Google

Estafa relacionada amb Google AdSense

Estafa relacionada amb l'emplaçament més alt o SEO de Google

Factures falses de Google Maps o de SEO

Trucades de màrqueting telefònic de Google

Maquinari de Google falsificat

Estafa relacionada amb la recuperació del Compte de Google

Estafa relacionada amb la recuperació del Compte de Google mitjançant missatges SMS o el navegador d'Internet

Pesca de credencials mitjançant una actualització de Gmail

Estafa relacionada amb una targeta regal de Google

Què cal fer si sou víctima d'una estafa relacionada amb una targeta regal

Extorsió i extorsió sexual

Incitació, extorsió i extorsió sexual

Altres estafes

Estafa relacionada amb el pagament d'impostos

Estafa relacionada amb la compra de vehicles

Pesca de credencials a YouTube

Google Question mark

PMF i consells

M'han estafat. Què faig?

He detectat que la marca de Google no s'utilitza correctament. Com puc informar-ne?

Consells per protegir-vos en línia