Videokokouksen aloittaminen: opetuskäyttö

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Jos olet oppilas, siirry tänne.

Kun käytössäsi on Google Meet, voit aloittaa ryhmän videokokouksia Classroomin, Meetin, Google Kalenterin ja Gmailin kautta tietokoneella tai mobiililaitteella.

Ennen kuin aloitat: Vinkkejä videokokouksiin

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Vaatimukset ja parhaat käytännöt
  • Varmista, että Meetin vaatimukset täyttyvät. Lue lisää.
  • Katso etäopetuksen parhaat käytännöt Google for Educationin Opettajien ohjekeskuksesta. Lue lisää.
  • Tulosta Google Meetin aloitusohjeet. Lue lisää.
Käyttöoikeuksia ja liittymistä koskevia vinkkejä
  • Videokokouksen osallistujamäärä on rajattu. Lue lisää.
  • Ellei Meetiä ole poistettu osallistujien käytöstä Classroomissa, ensimmäisestä videokokoukseen saapuvasta oppilaasta tai opettajasta tulee kokouksen järjestäjä, vaikka hän ei olisi ensimmäinen, joka liittyy kokoukseen.
  • Jos henkilö luo videokokouksen Google Kalenterissa, hänestä tulee kokouksen järjestäjä riippumatta siitä, kuka liittyy kokoukseen ensimmäisenä.
  • Vaikka Meet olisi poistettu oppilaiden käytöstä, he saattavat silti voida tallentaa kokouksen. Voit ratkaista tämän pyytämällä järjestelmänvalvojaasi tarkistamaan, että tämä asetus on poistettu oppilailta. Lue lisää.
  • Anonyymit käyttäjät tai sellaiset käyttäjät, jotka eivät ole kirjautuneet Google-tilille, eivät voi liittyä Google Workspace for Education ‑käyttäjien järjestämiin kokouksiin. Käyttäjät voivat kuitenkin edelleen osallistua kokoukseen soittamalla. Jos Google Workspace for Education ‑verkkotunnuksen kokouksiin halutaan päästää anonyymejä käyttäjiä, kyseisen verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja voi pyytää poikkeusta ottamalla yhteyttä Google Workspace ‑tukeen
  • Videokokouksen aikana ainoastaan kokouksen järjestäjä voi hyväksyä ulkopuolisten liittymispyyntöjä.
Esteettömyyteen liittyviä ja teknisiä vinkkejä
  • Voit auttaa kuuroja tai huonokuuloisia oppilaita laittamalla livetekstitykset päälle Meetissä. Lue lisää.
  • Jos verkkoyhteys on hidas, kameran sammuttaminen saattaa parantaa videokokouksen laatua. Jos äänenlaatu on heikko, voit käyttää puhelinta audiolähteenä. Lue lisää.
  • Jos käytät mobiililaitetta, asenna Google Meet ‑sovellus. Lue lisää.
  • Lataa laite ennen kokousta. Lataaminen kokouksen aikana saattaa heikentää videon laatua joillakin laitteilla, joissa ei ole tuuletinta, kuten tableteilla ja kannettavilla.

Videokokousten luominen Classroomissa

Voit määrittää ja aloittaa ryhmän videokokouksia Classroomissa. Jotta voit käyttää Meet-ominaisuuksia Classroomissa, G Suite ‑järjestelmänvalvojan on otettava Meet käyttöön oppilaitoksessasi.

Videokokouksen määrittäminen Classroomissa
Luo yksilöllinen lyhytnimen sisältävä kokouslinkki, jonka avulla oppilaat voivat liittyä ryhmän videokokouksiin. Sinä ja oppilaasi voitte käyttää samaa linkkiä kaikissa ryhmän kokouksissa.
Vain sinä ja ryhmän muut opettajat voitte luoda, näyttää, piilottaa tai nollata ryhmän kokouslinkin tai aloittaa ryhmän videokokouksen Classroomissa. Käyttöoikeudet saattavat vaihdella sen mukaan, miten oppilaitoksen järjestelmänvalvoja on määrittänyt Meetin.

Meet-linkin luominen ryhmässä

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset "".
    Klikkaa Asetukset
  3. Klikkaa Yleiset-kohdasta Luo Meet-linkki.
    Luo Meet-linkki
    Ryhmälle luodaan Meet-linkki.
  4. Klikkaa yläreunasta Tallenna.

Meet-linkin näyttäminen tai piilottaminen

Oppilaat, jotka kuuluvat samaan verkkotunnukseen kuin ensisijainen opettaja, voivat nähdä ryhmän Meet-linkin Striimi- ja Tehtävät-sivuilla. Voit piilottaa linkin oppilailta, kunnes haluat jakaa sen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset "".
  3. Valitse sopiva vaihtoehto Näkyy oppilaille ‑kohdasta:
    • Jos haluat piilottaa Meet-linkin oppilailta, klikkaa valitsin Pois käytöstä ‑asentoon  "".
    • Jos haluat, että Meet-linkki näkyy oppilaille, klikkaa valitsin Käytössä-asentoon "".
      Näytä Meet-linkki
  4. Klikkaa yläreunasta Tallenna.

Meet-linkin kopioiminen

Voit kopioida Meet-linkin ja liittää sen kotitehtävään, kysymykseen tai viestiin.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset "".
  3. Klikkaa Meet-linkin vieressä olevaa alanuolta ""ja sittenKopioi.
    Klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta

Meet-linkin nollaaminen

Jos linkki ei toimi, voit vaihtaa sen uuteen. Kun vaihdat linkin, vanha linkki lakkaa toimimasta.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset "".
  3. Klikkaa Meet-linkin vieressä olevaa alanuolta ""ja sitten valitse Nollaa.
    Klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta

Meet-linkin lisääminen ilmoitukseen

1. Kopioi Meet-linkki (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle.
  3. Lisää ilmoituksesi ja klikkaa alareunasta Lisää ja sitten Linkki "".
  4. Liitä Meet-linkki ja sitten klikkaa Lisää linkki.
  5. Klikkaa Julkaise.

Huom. Voit myös ajoittaa julkaisun myöhemmäksi tai tallentaa luonnoksen. Katso tarkemmat tiedot kohdasta Ilmoituksen julkaiseminen, ajoittaminen tai luonnoksena tallentaminen.

Meet-linkin lisääminen kotitehtävään tai kysymykseen

1. Kopioi Meet-linkki (ohjeet yllä).
  2. Valitse Tehtävät-sivulta Luo ja sittenTehtävä tai Kysymys.
  3. Klikkaa tehtävän tai kysymyksen tiedoista Lisää ja sitten Linkki "".
  4. Liitä Meet-linkki ja sitten klikkaa Lisää linkki.
  5. Valitse Määritä tai Kysy.

Huom. Voit myös ajoittaa julkaisun myöhemmäksi tai tallentaa luonnoksen. Katso tarkemmat tiedot kohdasta Kotitehtävän julkaiseminen ja ajoittaminen sekä luonnoksen tallentaminen.

Videokokouksen aloittaminen Classroomissa

Huom. Kun klikkaat Meet-linkkiä, aloitat kokouksen. Oppilaat voivat liittyä kokoukseen jo ennen sinua.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse seuraavista:
    • Klikkaa Striimi-sivun yläreunasta ryhmän koodin alapuolelta Meet-linkkiä.
      Click Meet link
    • Valitse Tehtävät-sivun yläreunasta Meet.

Jos Meet-vaihtoehtoa ei näy, varmista, että linkki näkyy oppilaille (ohjeet yllä).

• Klikkaa ryhmän videokokouksen linkkiä kysymyksestä tai kotitehtävästä.
      Click Meet link
  4. Varmista ennen kokoukseen liittymistä Meetin yläreunasta, että olet kirjautunut sisään Classroom-tililläsi. Jos näin ei ole, klikkaa Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tilisi tai kirjaudu sille.
  5. Valitse Liity nyt.
  6. Jos olet ensimmäinen kokoukseen liittyvä henkilö, näet ikkunan, josta voit kutsua muita osallistujia. Jos sinun ei tarvitse kutsua ketään tai jakaa kokouksen linkkiä, voit sulkea ikkunan.

Videokokousten aloittaminen muissa sovelluksissa

Voit luoda ja aloittaa ryhmän videokokouksen ja liittyä siihen Google Meetissä, Google Kalenterissa ja Gmailissa.

Videokokouksen aloittaminen Meetissä

Voit aloittaa Meetissä spontaanin tai aiemmin määrittämäsi kokouksen. Kun olet aloittanut kokouksen, voit jakaa liittymistiedot oppilaille Classroom-postauksella tai viestillä.

Vinkki: Videokokoukset, joille on luotu lyhytnimi, ovat paremmin opettajan hallinnassa. Jos poistut viimeisenä kokouksesta, jolla on lyhytnimi, oppilaat eivät voi liittyä siihen uudelleen.

Kokouksen aloittaminen heti

1. Siirry osoitteeseen meet.google.com ja kirjaudu sisään Classroom-tililläsi.
    Jos olet jo kirjautunut sisään toisella tilillä, klikkaa yläreunasta profiiliasi ja sitten Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tilisi tai kirjaudu sille.
  2. Klikkaa Liity kokoukseen tai aloita oma ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat luoda kokouksen, jolla on lyhytnimi, lisää lyhytnimi ja sitten valitse Jatka.
    • Jos haluat luoda kokouksen, jolla ei ole lyhytnimeä, klikkaa Jatka.
  3. Valitse Liity nyt.
  4. (Valinnainen) Voit jakaa kokouksen lyhytnimen julkaisemalla sen viestissä tai Classroomin ilmoituksessa, tehtävässä tai kysymyksessä.
  5. (Valinnainen) Jos haluat jakaa muita liittymistietoja, valitse sopiva vaihtoehto:
    • Valitse Kopioi liittymistiedot ja sitten liitä tiedot viestiin tai Classroomin julkaisuun.
      Jos Kopioi liittymistiedot ‑kohtaa ei näy, klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa ylänuolta "".
    • Klikkaa Lisää ihmisiä "" ja sitten lisää nimet tai sähköpostiosoitteet ja sitten klikkaa Lähetä sähköpostia.
      Jos Lisää ihmisiä "" ‑kohtaa ei näy, klikkaa yläreunasta Ihmiset "" ja sitten Lisää ihmisiä "".

Aiemmin määritetyn kokouksen aloittaminen

1. Siirry osoitteeseen meet.google.com.
  2. Kirjaudu sisään Classroom-tililläsi.
  3. Valitse seuraavista:
    • Jos kokouksella on lyhytnimi, valitse Liity kokoukseen tai aloita oma ja sitten lisää lyhytnimi.
    • Klikkaa haluamaasi kokousta luettelosta.
  4. Valitse Liity nyt.

Huom. Jos olet lähettänyt osallistujille viestin, jossa on kokouksen linkki, he voivat liittyä videokokoukseen klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä.

Kokouksesta poistuminen

• Klikkaa kokousikkunaa ja sitten Poistu puhelusta "".
Videokokouksen aloittaminen Kalenterissa

Voit luoda ryhmän videokokouksen Kalenterissa ja kutsua oppilaat liittymään siihen. Voit myös lisätä tapahtumaan vain katseltavissa olevan livestriimin enintään 100 000 osallistujalle.

Huom. Jos luot tai siirrät tapahtuman käyttäjän kalenteriin, varmista, että ymmärrät videokonferenssien käytännöt.

Muuta aiheeseen liittyvää

Videokokouksen aloittaminen Gmailissa

Voit aloittaa videokokouksia tai liittyä niihin Gmailissa tietokoneella tai mobiililaitteella. Kun olet kokouksessa, voit kutsua muita liittymään seuraasi.

Vinkki: Jos olet Google Workspace for Education ‑käyttäjä ja haluat käyttää Meetiä Gmailissa, Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on sallittava videokokousten luominen ja niihin liittyminen.

Muuta aiheeseen liittyvää

Videokokouksen osallistujien hallinnoiminen

Kokouksen järjestäjänä voit valita, miten ihmiset voivat osallistua videokokoukseen.

Videokokoukseen liittymisen hallinnointi

Videokokoukseen pääsyn hallinta

Kokouksen järjestäjä voi Pikakäyttö-asetuksen avulla määrittää, tarvitseeko osallistujien pyytää lupaa videokokoukseen liittymiseen.

Kun Pikakäyttö on päällä:

Kun Pikakäyttö on pois päältä:

• Järjestäjän kanssa samaan verkkotunnukseen kuuluvat osallistujat voivat liittyä kokoukseen automaattisesti tietokoneella tai mobiililaitteella.
  • Soittamalla osallistuvat käyttäjät voivat liittyä kokoukseen automaattisesti.
  • Kaikki osallistujat voivat soittaa ulos kokouksesta.
  • Kaikkien kokouksen osallistujien, niin organisaation sisäisten kuin ulkopuolistenkin, on pyydettävä lupaa kokoukseen liittymiseen. Tämä koskee myös niitä osallistujia, jotka osallistuvat kokoukseen soittamalla.
  • Jos muu kuin järjestäjä kutsuu kokoukseen osallistujia kokouksen aikana, kutsuttujen osallistujien on pyydettävä lupaa liittymiseen.
  • Vain järjestäjä voi soittaa ulos kokouksesta.

Pikakäyttö on oletuksena päällä. Kun olet aloittanut videokokouksen, voit muuttaa asetusta tarpeen mukaan Meetin tietokoneversiolla.

Vinkki: Jos vaihdat pikakäytön päälle tai pois päältä toistuvissa kokouksissa tai samaa kokouskoodia käyttävissä kokouksissa, asetus tallennetaan tulevia kokouksia varten. Jos laitat Pikakäytön päälle tai pois päältä kertaluontoisessa kokouksessa, pikakokouksessa tai kokouksessa, jolla on lyhytnimi, asetus on jälleen päällä kyseisen kokouksen päätyttyä.

Pikakäyttö-asetuksen laittaminen päälle tai pois päältä:

Kokouksessa

1. Klikkaa alareunasta Järjestäjän asetukset .
  2. Klikkaa Pikakäyttö-kohdasta valitsin Päällä "" tai Poissa Päältä "" ‑asentoon.

Google Kalenterissa

Siirry osoitteeseen calendar.google.com ja valitse sopiva vaihtoehto:

• Luo uusi tapahtuma
  1. Luo uusi tapahtuma ja sitten valitse Lisää Google Meet ‑videokokous
  2. Valitse oikealta Muuta neuvottelun asetuksia Asetukset
  3. Valitse Pikakäyttö-kohdan valintaruutu ja sitten valitse Tallenna.
  4. Määritä tapahtuma.
  • Päivitä aiemmin luotua tapahtumaa
  1. Valitse tapahtuma ja sitten valitse Muokkaa tapahtumaa Muokkaa
  2. Valitse tapahtuman tiedoista Muuta neuvottelun asetuksia Asetukset
  3. Valitse Pikakäyttö-kohdan valintaruutu ja sitten valitse Tallenna

Kokouksen päättäminen kaikilta

Tietokonetta käyttävät kokouksen järjestäjät ja moderaattorit voivat päättää kokouksen jokaiselta videopuhelun osallistujalta. Kokouksen päättäminen kaikilta päättää kokouksen ja kaikki osallistujat, myös mobiilikäyttäjät, poistetaan kokouksesta, joten osallistujia ei tarvitse poistaa manuaalisesti.

Vinkkejä:

• Kun kokous päätetään kaikilta, Pikakäyttö menee automaattisesti pois päältä. Kun samaa kokouslinkkiä käytetään kokouksen aloittamiseen uudelleen, järjestäjä voi halutessaan laittaa Pikakäytön päälle.
  • Osallistujat pääsevät päättyneen kokouksen linkkiin, mutta he eivät voi liittyä ennen kuin kokouksen järjestäjä on aloittanut kokouksen uudelleen. Kokous alkaa automaattisesti uudelleen heti, kun järjestäjä on liittynyt.
  • Järjestelmänvalvojat voivat poistaa kokouksen luomisen oppilaiden käytöstä varmistaakseen, että oppilaat eivät pääse aloittamaan tai päättämään kokouksia.
  • Luo uusi kokous aina, kun haluat kokoukseen eri osallistujaryhmän. Kun aloitat aiemmin päättyneen kokouksen uudelleen, kaikki aiemmat osallistujat voivat liittyä siihen.

Kokouksen päättäminen kaikilta:

1. Valitse alareunasta Poistu puhelusta "".
  2. Valitse avautuvasta ikkunasta Lopeta kokous kaikilta.

Valinnainen: Jos haluat poistua kokouksesta mutta et halua päättää sitä kaikilta, valitse Poistu kokouksesta.

Vinkki: Kokouksen päättäminen kaikilta sulkee myös kaikki avoimet pienryhmähuoneet. Jos avoimia pienryhmähuoneita on paljon, päähuone suljetaan ensin, ja kaikkien muiden pienryhmähuoneiden sulkemiseen voi mennä muutama minuutti.

Osallistujan mykistäminen tai poistaminen
Jos olet kokouksen luonut henkilö tai omistat sen kalenterin, jossa tapahtuma luotiin, voit mykistää ja poistaa muita osallistujia.
Jos poistat osallistujan, hän ei voi pyytää videokokoukseen uudelleen liittymistä.
Tee näin Meetissä videokokouksen aikana:
  1. Valitse yläreunasta Ihmiset "".
  2. Klikkaa oppilaan nimen vieressä olevaa alanuolta ""ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    • Voit mykistää oppilaan klikkaamalla Mykistä ""ja sitten Mykistä.
    • Voit poistaa oppilaan klikkaamalla Poista ""ja sitten Poista.
Poistetun osallistujan kutsuminen uudelleen
Jos poistit osallistujan videokokouksesta, voit kutsua hänet uudelleen.
Tee näin Meetissä videokokouksen aikana:
  1. Valitse yläreunasta Ihmiset "".
  2. Klikkaa Lisää ihmisiä "" ja sitten lisää osallistujan sähköpostiosoite.
  3. Valitse Lähetä sähköpostia.

Kun olet lähettänyt sähköpostin, osallistuja voi liittyä kokoukseen kutsun tai alkuperäisen linkin kautta.

Kokouksen liittymispyynnön hyväksyminen tai hylkääminen
Ainoastaan kokouksen luonut henkilö voi nähdä verkkotunnuksen ulkopuolelta tulevat liittymispyynnöt ja hyväksyä ne. Varmista, että kokouksen luonut henkilö on mukana kokouksessa hyväksymässä ulkoiset pyynnöt.
Oppilaitoksen verkkotunnuksen sisäiset ja ulkopuoliset käyttäjät eivät voi pyytää liittymistä videokokoukseen, jos heidän pääsynsä on evätty jo kahdesti.
Tee näin Meetissä videokokouksen aikana:
  1. Kun kokousikkunassa näkyy liittymispyyntö, klikkaa Hyväksy tai Estä pääsy.
Oppilaiden estäminen liittymästä kokoukseen uudelleen

Tietokonetta käyttävät kokouksen järjestäjät ja moderaattorit voivat päättää kokouksen jokaiselta videopuhelun osallistujalta. Kokouksen päättäminen kaikilta päättää kokouksen ja kaikki osallistujat, myös mobiilikäyttäjät, poistetaan kokouksesta, joten osallistujia ei tarvitse poistaa manuaalisesti.

Lue lisää kokouksen päättämisestä kaikilta.

Oppilaiden estäminen jakamasta näyttöä
Voit muuttaa tätä asetusta vain tietokoneella.
Kokouksen järjestäjä voi estää osallistujia jakamasta näyttöään. Jos otat esitykset pois päältä toistuvista kokouksista tai samaa kokouskoodia käyttävistä kokouksista, asetus tallennetaan ja sitä käytetään seuraavassa ajoitetussa kokouksessa. Jos laitat esitykset pois päältä kertaluontoisesta kokouksesta, pikakokouksesta tai kokouksesta, jolla on lyhytnimi, esitysten Päällä-asetus palaa käyttöön kyseisen kokouksen päätyttyä.

Näytön jakamisen vaihtaminen päälle tai pois:

1. Liity Meet-videopuheluun.
  2. Klikkaa alareunasta Järjestäjän asetukset .
  3. Vaihda Näytön jakaminen päälle tai pois.

Vinkki: Jos et pysty muuttamaan asetusta, sinun on ehkä poistettava Meetin Chrome-laajennus käytöstä. Lue lisää laajennusten asentamisesta ja hallinnoinnista.

Oppilaiden estäminen lähettämästä chat-viestejä kokouksessa
Voit muuttaa tätä asetusta vain tietokoneella.

Kokouksen järjestäjä voi estää chat-viestien lähettämisen. Osallistujat voivat kuitenkin edelleen lukea viestejä.

Jos otat chat-viestit pois päältä toistuvista kokouksista tai samaa kokouskoodia käyttävistä kokouksista, asetus tallennetaan ja sitä käytetään seuraavassa ajoitetussa kokouksessa. Jos otat chat-viestit pois päältä kertaluontoisesta kokouksesta, pikakokouksesta tai kokouksesta, jolla on lyhytnimi, chat-viestien Päällä-asetus palaa käyttöön kyseisen kokouksen päätyttyä.

Chat-viestien vaihtaminen päälle tai pois:

1. Liity Meet-videopuheluun.
  2. Klikkaa alareunasta Järjestäjän asetukset .
  3. Laita Chat-viestien lähettäminen päälle tai pois.

Vinkki: Jos et pysty muuttamaan asetusta, sinun on ehkä poistettava Meetin Chrome-laajennus käytöstä. Lue lisää laajennusten asentamisesta ja hallinnoinnista.

Muut Meetin ominaisuudet

Kokouksen läsnäoloraportin katsominen
Jos kokouksessa on ollut vähintään 5 osallistujaa, läsnäoloraportti lähetetään kokouksen valvojalle sähköpostin liitteenä.
Tärkeää: Vain Google Workspace for Education Plus ‑versiota käyttävät moderaattorit voivat tällä hetkellä vastaanottaa Google Meetin läsnäoloraportteja. Moderaattori on kokouksen ajoittanut tai aloittanut henkilö. Kokouksella voi olla vain yksi valvoja. Jos siirrät kokouksen toisen henkilön kalenteriin tai ajoitat sen toisen henkilön kalenterissa, kyseisestä henkilöstä tulee valvoja.

Läsnäoloraportin katsominen

1. Avaa Classroomissa käyttämäsi sähköpostitili.
  2. Klikkaa liitettä läsnäoloraportin sähköpostiviestistä.

Mitä tietoja raportti sisältää?

Raportti on CSV-tiedosto ja sisältää seuraavat tiedot:

1. Osallistujan nimi
    • Jos henkilö osallistuu soittamalla, kyseisen henkilön nimen tilalla näkyy osa hänen puhelinnumerostaan.
  2. Osallistujan sähköpostiosoite
  3. Aika, jonka osallistuja oli puhelussa, ja aikaleimat, jolloin osallistuja liittyi puheluun ensimmäisen kerran ja poistui siitä.
    • Jos henkilö poistetaan puhelusta, kyseinen hetki merkitään puhelusta poistumisen aikaleimaksi.
    • Jos henkilö liittyy puheluun ja poistuu siitä useita kertoja, eri kerroista ei merkitä omia aikaleimoja, vaan raportissa näkyy hänen osallistumisensa kokonaiskesto.

Huom. Kokousten valvojat saavat läsnäoloraportit kaikista kokouksista, myös Classroomissa tai osoitteessa meet.google.com aloitetuista.

K & V ‑tuokion järjestäminen Meetissä

Tämä ominaisuus on saatavilla opettajille ja oppilaille, joilla on Google Workspace for Education Plus ‑lisenssi ja jotka käyttävät Meetin verkkoversiota.

Kuka tahansa kokouksen osallistuja voi esittää kysymyksiä. Kysymykset näytetään siihen asti, kunnes ne poistetaan tai piilotetaan. Moderaattori saa kokouksen jälkeen yksityiskohtaisen raportin kaikista kysymyksistä.

Lue lisää K & V ‑tuokion järjestämisestä Meetissä.

Kyselyn järjestäminen Meetissä
Huom. Tämä ominaisuus on saatavilla opettajille ja oppilaille, joilla on Google Workspace for Education Plus ‑lisenssi. Jos haluat aloittaa kyselyjä tai vastata niihin, käytä Meetin verkkoversiota.
Kokouksen moderaattori voi luoda kyselyjä, joissa osallistujat voivat äänestää.
Moderaattori on kokouksen ajoittanut tai aloittanut henkilö. Kokouksella voi olla vain yksi valvoja. Jos siirrät kokouksen toisen henkilön kalenteriin tai ajoitat sen toisen henkilön kalenterissa, kyseisestä henkilöstä saattaa tulla moderaattori.
Raportti kyselyn tuloksista lähetetään automaattisesti moderaattorin sähköpostiin kokouksen jälkeen. Raportti sisältää osallistujien nimet ja vastaukset.

Kyselyn luominen

1. Klikkaa kokousnäytön oikeasta yläkulmasta Toiminta ja sitten Kyselyt ja sitten Aloita äänestys.
  2. Lisää kysymys ja vastausvaihtoehdot.
  3. Valitse seuraavista:
    • Julkaise kysely klikkaamalla Julkaise.
    • Tallenna kysely myöhemmin julkaistavaksi klikkaamalla Tallenna.
      Vinkki: Tallentamasi kyselyt näkyvät Kyselyt-luettelossa.

Kyselyn moderoiminen

1. Klikkaa kokousnäytön oikeasta yläkulmasta Toiminta ja sitten Kyselyt.
  2. (Valinnainen) Voit sallia osallistujien nähdä kyselyn tulokset klikkaamalla Näytä tulokset kaikille ‑kohdan vieressä olevan valitsimen Käytössä-asentoon "".
  3. (Valinnainen) Voit sulkea kyselyn ja estää vastausten lisäämisen klikkaamalla Lopeta kysely.
    Huom. Osallistujat voivat edelleen nähdä kyselyn.
  4. Voit poistaa kyselyn kyselyluettelosta pysyvästi klikkaamalla Poista "".
    Huom. Kukaan ei pysty katsomaan poistettuja kyselyjä.

Kyselyraportin katsominen

Raportti kaikista kokouksessa järjestetyistä kyselyistä lähetetään moderaattorille sähköpostitse kokouksen jälkeen. Raportti sisältää kokouksen osallistujien nimet ja vastaukset.

1. Avaa sähköposti, joka sisältää kyselyraportin.
  2. Klikkaa liitteenä olevaa raporttia.

Muuta aiheeseen liittyvää

Käden nostaminen Google Meetissä

Nostamalla kätesi Google Meetissä voit ilmoittaa moderaattorille, että haluat puheenvuoron.

Liittyvät aiheet