Videokokouksen aloittaminen: opetuskäyttö

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Jos olet oppilas, siirry tänne.

Kun käytössäsi on Google Meet, voit aloittaa ryhmän videokokouksia Classroomin, Meetin, Google Kalenterin ja Gmailin kautta tietokoneella tai mobiililaitteella.

Ennen kuin aloitat: Vinkkejä videokokouksiin

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Vaatimukset ja parhaat käytännöt
  • Varmista, että Meetin vaatimukset täyttyvät. Lue lisää.
  • Katso etäopetuksen parhaat käytännöt Google for Educationin Opettajien ohjekeskuksesta. Lue lisää.
  • Tulosta Google Meetin aloitusohjeet. Lue lisää.
  • Videokokouksen osallistujamäärä on rajattu. Lue lisää.
  • Käyttämäsi tilityyppi määrittää, mihin kokouksiin voit liittyä ja ketkä voivat liittyä sinun kokouksiisi. Lue lisää.

Esteettömyyteen liittyviä ja teknisiä vinkkejä

• Voit auttaa kuuroja tai huonokuuloisia oppilaita laittamalla livetekstitykset päälle Meetissä. Lue lisää.
  • Jos verkkoyhteys on hidas, kameran sammuttaminen saattaa parantaa videokokouksen laatua. Jos äänenlaatu on heikko, voit käyttää puhelinta audiolähteenä. Lue lisää.
  • Jos käytät mobiililaitetta, asenna Google Meet ‑sovellus. Lue lisää.
  • Lataa laite ennen kokousta. Lataaminen kokouksen aikana saattaa heikentää videon laatua joillakin laitteilla, joissa ei ole tuuletinta, kuten tableteilla ja kannettavilla.

Videokokousten luominen Classroomissa

Voit määrittää ja aloittaa ryhmän videokokouksia Classroomissa. Jotta voit käyttää Meet-ominaisuuksia Classroomissa, Workspace-järjestelmänvalvojan on otettava Meet käyttöön oppilaitoksessasi.

Videokokouksen määrittäminen Classroomissa
Luo yksilöllinen kokouslinkki, jonka kautta oppilaat voivat liittyä ryhmän videokokouksiin. Sinä ja oppilaasi voitte käyttää samaa linkkiä kaikissa ryhmän kokouksissa.
Vain sinä ja ryhmän muut opettajat voitte luoda, näyttää, piilottaa tai nollata kokouslinkin tai aloittaa ryhmän videokokouksen Classroomissa. Käyttöoikeudet vaihtelevat sen mukaan, miten järjestelmänvalvoja on määrittänyt Meetin oppilaitoksellesi.

Meet-linkin luominen ryhmässä

1. Kirjaudu sisään osoitteessa classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Meet-kohdasta Luo linkki.
    • Voit myös valita Asetukset . Valitse sitten Yleiset-kohdasta Luo Meet-linkki.
  4. Ryhmälle luodaan Meet-linkki.
  5. Klikkaa Tallenna.
Jos jaat linkin oppilaille, se näkyy ryhmän striimissä.

Meet-kortin hylkääminen striimistä

Jos ryhmällä ei ole aktiivista Meet-linkkiä, voit hylätä Meet-kortin striimistäsi. Jos et käytä Meetiä Classroomissa, striimisi on tällöin selkeämpi.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa classroom.google.com.
  2. Valitse Meet-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Hylkää.
  3. Valitse Hylkää striimistä.

Vaikka hylkäisit Meet-kortin, voit silti luoda Meet-linkin asetuksista .

Meet-linkin näyttäminen oppilaille tai piilottaminen heiltä

Oppilaat, jotka kuuluvat samaan organisaatioon kuin ensisijainen opettaja, voivat nähdä ryhmän Meet-linkin Striimi- ja Tehtävät-sivuilla. Voit piilottaa linkin oppilailta, kunnes olet valmis jakamaan sen.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Meet-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi.
    • Voit myös valita Asetukset .
  4. Valitse vaihtoehto Näkyy oppilaille ‑kohdasta:
    • Jos haluat piilottaa Meet-linkin oppilailta, klikkaa valitsin Pois käytöstä ‑asentoon  .
    • Jos haluat, että Meet-linkki näkyy oppilaille, klikkaa valitsin Käytössä-asentoon .
  5. Valitse Valmis tai Tallenna.

Meet-linkin kopioiminen

Voit kopioida Meet-linkin ja liittää sen kotitehtävään, kysymykseen tai viestiin.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Meet-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi.
    • Voit myös valita Asetukset .
  4. Valitse Meet-linkin vierestä alanuoli ja sitten Kopioi.

Meet-linkin nollaaminen

Jos linkki ei toimi, voit vaihtaa sen uuteen. Vanhaa linkkiä ei yhdistetä ryhmään, mutta se on itsenäinen kokoustila.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Meet-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi.
    • Voit myös valita Asetukset .
  4. Valitse Meet-linkin vierestä alanuoli ja sitten Nollaa.

Meet-linkin poistaminen

Kun poistat Meet-linkin, oppilaat eivät enää voi käyttää sitä kyseisessä ryhmässä. Vanhaa linkkiä ei yhdistetä ryhmään, mutta se on itsenäinen kokoustila.

1.  Kirjaudu sisään osoitteessa classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Meet-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi.
    • Voit myös valita Asetukset .
  4. Valitse Meet-linkin vierestä alanuoli ja sitten Poista.

Vanhentuneen Meet-linkin päivittäminen

Jos Meet-linkkisi on vanhentunut, saatat saada viestin sen päivittämisestä. Voit päivittää kaikki vanhentuneet linkit tai yhden linkin kerrallaan. Vanhentuneet linkit eivät toimi halutulla tavalla ja saattavat tehdä oppilaista kokouksen järjestäjiä.

Jos haluat uuden Meet-linkin vanhentuneen tilalle, päivitä linkkisi.

1.  Kirjaudu sisään osoitteessa classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Meet-kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi.
    • Voit myös valita Asetukset .
  4. Valitse Meet-linkin vierestä alanuoli ja sitten  Päivitä.

Meet-linkin lisääminen ilmoitukseen

1. Kopioi Meet-linkki (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle.
  3. Lisää ilmoituksesi ja klikkaa alareunasta Lisää ja sitten Linkki .
  4. Liitä Meet-linkki ja sitten klikkaa Lisää linkki.
  5. Klikkaa Julkaise.

Huom. Voit myös ajoittaa julkaisun myöhemmäksi tai tallentaa luonnoksen. Katso tarkemmat tiedot kohdasta Ilmoituksen julkaiseminen, ajoittaminen tai luonnoksena tallentaminen.

Meet-linkin lisääminen kotitehtävään tai kysymykseen

1. Kopioi Meet-linkki (ohjeet yllä).
  2. Valitse Tehtävät-sivulta Luo ja sitten Tehtävä tai Kysymys.
  3. Klikkaa tehtävän tai kysymyksen tiedoista Lisää ja sitten Linkki .
  4. Liitä Meet-linkki ja sitten klikkaa Lisää linkki.
  5. Valitse Määritä tai Kysy.

Huom. Voit myös ajoittaa julkaisun myöhemmäksi tai tallentaa luonnoksen. Katso tarkemmat tiedot kohdasta Kotitehtävän julkaiseminen ja ajoittaminen sekä luonnoksen tallentaminen.

Videokokouksen aloittaminen Classroomissa
  1. Kirjaudu sisään osoitteessa classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Valitse Striimi-sivulta Meet-kohdasta Liity.
    • Valitse Tehtävät-sivun yläreunasta Meet.

Jos Meet-vaihtoehtoa ei näy, varmista, että linkki näkyy oppilaille (ohjeet edellä).

• Klikkaa ryhmän videokokouksen linkkiä kysymyksestä tai kotitehtävästä.
  4. Varmista ennen kokoukseen liittymistä Meetin yläreunasta, että olet kirjautunut sisään Classroom-tililläsi. Jos näin ei ole, valitse Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tilisi tai kirjaudu sille.
  5. Valitse Liity nyt.
  6. Jos olet ensimmäinen kokoukseen liittyvä henkilö, näet ikkunan, josta voit kutsua muita osallistujia. Jos sinun ei tarvitse kutsua ketään tai jakaa kokouksen linkkiä, voit sulkea ikkunan.

Videokokousten aloittaminen muissa sovelluksissa

Voit luoda ja aloittaa ryhmän videokokouksen ja liittyä siihen Google Meetissä, Google Kalenterissa ja Gmailissa.

Videokokouksen aloittaminen Meetissä

Voit aloittaa Meetissä spontaanin tai aiemmin määrittämäsi kokouksen. Kun olet aloittanut kokouksen, voit jakaa liittymistiedot oppilaille Classroom-postauksella tai viestillä.

Vinkki: Videokokoukset, joille on luotu lyhytnimi, ovat paremmin opettajan hallinnassa. Jos poistut viimeisenä kokouksesta, jolla on lyhytnimi, oppilaat eivät voi liittyä siihen uudelleen.

Kokouksen aloittaminen heti

1. Siirry osoitteeseen meet.google.com ja kirjaudu sisään Classroom-tililläsi.
    Jos olet jo kirjautunut sisään toisella tilillä, valitse yläreunasta profiilisi ja sitten Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tilisi tai kirjaudu sille.
  2. Valitse Liity kokoukseen tai aloita oma ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat luoda kokouksen, jolla on lyhytnimi, lisää lyhytnimi ja sitten valitse Jatka.
    • Jos haluat luoda kokouksen, jolla ei ole lyhytnimeä, klikkaa Jatka.
  3. Valitse Liity nyt.
  4. (Valinnainen) Voit jakaa kokouksen lyhytnimen julkaisemalla sen viestissä tai Classroomin ilmoituksessa, tehtävässä tai kysymyksessä.
  5. (Valinnainen) Jos haluat jakaa muita liittymistietoja, valitse sopiva vaihtoehto:
    • Valitse Kopioi liittymistiedot ja sitten liitä tiedot viestiin tai Classroomin julkaisuun.
      Jos et näe Kopioi liittymistiedot ‑kohtaa, klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa ylänuolta .
    • Klikkaa Lisää ihmisiä  ja sitten lisää nimet tai sähköpostiosoitteet ja sitten klikkaa Lähetä sähköpostia.
      Jos Lisää ihmisiä  ‑kohtaa ei näy, klikkaa yläreunasta Ihmiset  ja sitten Lisää ihmisiä .

Aiemmin määritetyn kokouksen aloittaminen

1. Siirry osoitteeseen meet.google.com.
  2. Kirjaudu sisään Classroom-tililläsi.
  3. Valitse seuraavista:
    • Jos kokouksella on lyhytnimi, valitse Liity kokoukseen tai aloita oma ja sitten lisää lyhytnimi.
    • Klikkaa haluamaasi kokousta luettelosta.
  4. Valitse Liity nyt.

Huom. Jos olet lähettänyt osallistujille viestin, jossa on kokouksen linkki, he voivat liittyä videokokoukseen klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä.

Kokouksesta poistuminen

• Klikkaa kokousikkunaa ja sitten Poistu puhelusta .
Videokokouksen aloittaminen Kalenterissa

Voit luoda ryhmän videokokouksen Kalenterissa ja kutsua oppilaat liittymään siihen. Voit myös lisätä tapahtumaan vain katseltavissa olevan livestriimin enintään 100 000 osallistujalle.

Huom. Jos luot tai siirrät tapahtuman käyttäjän kalenteriin, varmista, että ymmärrät videokonferenssien käytännöt.

Muuta aiheeseen liittyvää

Videokokouksen aloittaminen Gmailissa

Voit aloittaa videokokouksia tai liittyä niihin Gmailissa tietokoneella tai mobiililaitteella. Kun olet kokouksessa, voit kutsua muita liittymään seuraasi.

Vinkki: Jos olet Google Workspace for Education ‑käyttäjä ja haluat käyttää Meetiä Gmailissa, Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on sallittava videokokousten luominen ja niihin liittyminen.

Muuta aiheeseen liittyvää

Videokokouksen osallistujien hallinnoiminen

Kokouksen järjestäjänä voit valita, miten ihmiset voivat osallistua videokokoukseen.

Videokokoukseen liittymisen hallinnointi

Opettajana päätät, kuka pääsee ryhmän videokokouksiin.

Kun luot Meet-linkin ryhmällesi, sinusta tulee kokouksen järjestäjä ja ryhmän nykyisistä apuopettajista tulee apujärjestäjiä.

Vinkki: Jos lisäät tai poistat apuopettajia ryhmästä, heidän järjestäjätilansa päivittyy automaattisesti.

Näin oppilaat pääsevät videokokoukseen

Videokokouksesi alkaa, kun liityt siihen itse tai joku apuopettaja liittyy siihen. Kun oppilas yrittää liittyä, hän siirtyy odotushuoneeseen, kunnes opettaja liittyy kokoukseen.

Kun kokous on alkanut, ryhmän oppilaiden ei tarvitse pyytää lupaa liittyä kokoukseen.

Näin voit rajoittaa luvatonta osallistumista kokouksiin:

• Kaikkien ryhmään kuulumattomien on ensin pyydettävä pääsyä.
  • Saat ilmoituksen, kun joku haluaa liittyä kokoukseen.
  • Voit päättää, kuka saa liittyä kokoukseen.

Vinkki: Jos haluat antaa oppilaiden ja muiden kokouksen osallistujien liittyä kokoukseen ilman opettajaa, voit muuttaa kokouksen pääsyoikeuksia järjestäjän asetuksista.

Apujärjestäjien hallinnointi

Kun Järjestäjän tehtävät ‑asetus on käytössä, kokouksen pääjärjestäjä voi lisätä ja poistaa apujärjestäjiä. Lue lisää.

Vinkkejä:

• Jos Järjestäjän tehtävät ‑asetus poistetaan käytöstä ja otetaan uudelleen käyttöön, aiemmin määritetyt apujärjestäjät säilyvät.
  • Et voi nimetä apuopettajia apujärjestäjiksi, jos
    • et käytä Classroomia Google Workspace for Education ‑tilillä
    • käytät henkilökohtaista Google-tiliä.
Osallistujan mykistäminen

Jos ääni alkaa kiertää tai kuulet taustahälyä, voit mykistää muut.

Videopuhelun lähde:

• Henkilökohtaiset tilit: Vain moderaattori voi mykistää muita.
  • Google Workspace ‐tilit: Kuka tahansa kokouksen järjestäjän verkkotunnukseen kuuluva käyttäjä voi mykistää muita.
  • Education-tilit: Vain kokouksen järjestäjät, kalenteritapahtuman omistajat tai ne, jotka aloittavat kokouksen huoneessa olevan kokouslaitteen kautta, voivat mykistää muita.

Jos olet kokouksen järjestäjä tai omistat kalenterin, jonka kautta kokous on järjestetty, voit mykistää kaikki osallistujat.

Vieraat voivat poistaa oman mykistyksensä.

1. Klikkaa kokousnäytön yläreunasta Ihmiset .
  2. Klikkaa henkilön nimen vierestä Mykistä kaikki .

Vinkki: Tietosuojasyistä et voi poistaa kenenkään mykistystä. Voit pyytää osallistujia poistamaan itse oman mykistyksensä. Voit mykistää itsesi tai poistaa mykistyksesi napauttamalla Mykistä

Kaikkien osallistujien mykistäminen

Tärkeää: Kaikkien osallistujien mykistäminen on saatavilla vain niille kokouksen järjestäjille ja kalenterien omistajille, joilla on Education-tili.

Vieraat voivat poistaa oman mykistyksensä.

1. Klikkaa kokousnäytön yläreunasta Ihmiset .
  2. Valitse Mykistä kaikki .
Äänen lukitseminen kokouksen aikana
Tärkeää: Jos haluat käyttää audiolukitusta, sinun on ensin laitettava Järjestäjän tehtävät päälle.

Osallistujien audion lukitseminen

1. Klikkaa kokouksen aikana oikeasta alakulmasta Järjestäjän asetukset .
  2. Valitse Laita mikrofoni päälle tai laita se pois päältä avautuvasta sivupaneelista.

Vinkki: Kun audiolukitus on laitettu pois päältä, osallistujien on laitettava mikrofonit päälle manuaalisesti.

Lue lisää äänen lukitsemisesta.

Videon lukitseminen kokouksen aikana

Tärkeää: Jos haluat käyttää audiolukitusta, sinun on ensin laitettava Järjestäjän tehtävät päälle.

Osallistujien videon lukitseminen

1. Klikkaa kokouksen aikana oikeasta alakulmasta Järjestäjän asetukset .
  2. Valitse Laita video päälle tai laita se pois päältä avautuvasta sivupaneelista.

Lue lisää videon lukitsemisesta.

Osallistujan poistaminen
Voit poistaa oppilaan kokouksen aikana.
  1. Valitse yläreunasta Ihmiset .
  2. Klikkaa oppilaan nimen vieressä olevaa alanuolta  ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    • Voit poistaa oppilaan klikkaamalla Poista
Poistetun osallistujan kutsuminen uudelleen
Jos poistit osallistujan videokokouksesta, voit kutsua hänet uudelleen.
Tee näin Meetissä videokokouksen aikana:
  1. Valitse yläreunasta Ihmiset .
  2. Valitse Lisää ihmisiä  ja sitten lisää osallistujan sähköpostiosoite.
  3. Valitse Lähetä sähköpostia.

Kun olet lähettänyt sähköpostin, osallistuja voi liittyä kokoukseen kutsun tai alkuperäisen linkin kautta.

Kokouksen liittymispyynnön hyväksyminen tai hylkääminen

Kokouksen järjestäjät voivat hyväksyä ryhmän ulkopuolelta tulevia liittymispyyntöjä. Kukaan ei voi pyytää liittymistä videokokoukseen, jos hänen pyyntönsä on jo hylätty kahdesti.

Tee näin Meetissä videokokouksen aikana:

• Kun näet kokousikkunassa liittymispyynnön, valitse Hyväksy tai Estä pääsy.
Oppilaiden estäminen liittymästä kokoukseen uudelleen

Järjestäjä voi päättää kokouksen kaikilta Google Meet ‑kokouksen osallistujilta. Päätä kokous kaikilta ‐toiminto päättää kokouksen ja poistaa kaikki osallistujat automaattisesti, joten järjestäjien ei tarvitse poistaa heitä manuaalisesti.

Lue lisää kokouksen päättämisestä kaikilta.

Oppilaiden estäminen jakamasta näyttöä
Voit muuttaa tätä asetusta vain tietokoneella.
Kokouksen järjestäjä voi estää osallistujia jakamasta näyttöjään. Jos otat esitykset pois päältä toistuvista kokouksista tai samaa kokouskoodia käyttävistä kokouksista, asetus tallennetaan ja sitä käytetään seuraavassa ajoitetussa kokouksessa. Jos laitat esitykset pois päältä kertaluontoisesta kokouksesta, pikakokouksesta tai kokouksesta, jolla on lyhytnimi, esitykset palaavat käyttöön kyseisen kokouksen päätyttyä.

Näytön jakamisen vaihtaminen päälle tai pois:

1. Liity Meet-videopuheluun.
  2. Klikkaa alareunasta Järjestäjän asetukset .
  3. Vaihda Näytön jakaminen päälle tai pois.

Vinkki: Jos et pysty muuttamaan asetusta, sinun on ehkä poistettava Meetin Chrome-laajennus käytöstä. Lue lisää laajennusten asentamisesta ja hallinnoinnista.

Oppilaiden estäminen lähettämästä chat-viestejä kokouksessa
Voit muuttaa tätä asetusta vain tietokoneella.

Kokouksen järjestäjä voi estää chat-viestien lähettämisen. Osallistujat voivat kuitenkin edelleen lukea viestejä.

Jos otat chat-viestit pois päältä toistuvista kokouksista tai samaa kokouskoodia käyttävistä kokouksista, asetus tallennetaan ja sitä käytetään seuraavassa ajoitetussa kokouksessa. Jos otat chat-viestit pois päältä kertaluontoisesta kokouksesta, pikakokouksesta tai kokouksesta, jolla on lyhytnimi, chat-viestit palaavat käyttöön kyseisen kokouksen päätyttyä.

Chat-viestien vaihtaminen päälle tai pois:

1. Liity Meet-videopuheluun.
  2. Klikkaa alareunasta Järjestäjän asetukset .
  3. Laita Chat-viestien lähettäminen päälle tai pois.

Vinkki: Jos et pysty muuttamaan asetusta, sinun on ehkä poistettava Meetin Chrome-laajennus käytöstä. Lue lisää laajennusten asentamisesta ja hallinnoinnista.

Muut Meetin ominaisuudet

Kokouksen läsnäoloraportin katsominen
Jos kokouksessa on ollut vähintään 5 osallistujaa, läsnäoloraportti lähetetään kokouksen valvojalle sähköpostin liitteenä.
Tärkeää: Tällä hetkellä Google Meetin läsnäoloraportteja lähetetään moderaattoreille vain Google Workspace for Education Plus -versiossa. Moderaattori on kokouksen ajoittanut tai aloittanut henkilö. Kokouksella voi olla vain yksi valvoja. Jos siirrät kokouksen toisen henkilön kalenteriin tai ajoitat sen toisen henkilön kalenterissa, kyseisestä henkilöstä tulee valvoja.

Läsnäoloraportin katsominen

1. Avaa Classroomissa käyttämäsi sähköpostitili.
  2. Klikkaa liitettä läsnäoloraportin sähköpostiviestistä.

Mitä tietoja raportti sisältää?

Raportti on CSV-tiedosto ja sisältää seuraavat tiedot:

1. Osallistujan nimi
    • Jos henkilö osallistuu soittamalla, kyseisen henkilön nimen tilalla näkyy osa hänen puhelinnumerostaan.
  2. Osallistujan sähköpostiosoite
  3. Aika, jonka osallistuja oli puhelussa, ja aikaleimat, jolloin osallistuja liittyi puheluun ensimmäisen kerran ja poistui siitä.
    • Jos henkilö poistetaan puhelusta, kyseinen hetki merkitään puhelusta poistumisen aikaleimaksi.
    • Jos henkilö liittyy puheluun ja poistuu siitä useita kertoja, eri kerroista ei merkitä omia aikaleimoja, vaan raportissa näkyy hänen osallistumisensa kokonaiskesto.

Huom. Kokousten valvojat saavat läsnäoloraportit kaikista kokouksista, myös Classroomissa tai osoitteessa meet.google.com aloitetuista.

K & V ‑tuokion järjestäminen Meetissä

Tämä ominaisuus on niiden opettajien ja oppilaiden käytettävissä, joilla on Google Workspace for Education Plus ‑lisenssi ja jotka käyttävät Meetin verkkoversiota.

Kuka tahansa kokouksen osallistuja voi esittää kysymyksiä. Kysymykset näytetään siihen asti, kunnes ne poistetaan tai piilotetaan. Moderaattori saa kokouksen jälkeen yksityiskohtaisen raportin kaikista kysymyksistä.

Lue lisää K & V ‑tuokion järjestämisestä Meetissä.

Kyselyn järjestäminen Meetissä
Huom. Tämä ominaisuus on saatavilla opettajille ja oppilaille, joilla on Google Workspace for Education Plus ‑lisenssi. Jos haluat aloittaa kyselyjä tai vastata niihin, käytä Meetin verkkoversiota.
Kokouksen moderaattori voi luoda kyselyjä, joissa osallistujat voivat äänestää.
Moderaattori on kokouksen ajoittanut tai aloittanut henkilö. Kokouksella voi olla vain yksi valvoja. Jos siirrät kokouksen toisen henkilön kalenteriin tai ajoitat sen toisen henkilön kalenterissa, kyseisestä henkilöstä saattaa tulla moderaattori.
Raportti kyselyn tuloksista lähetetään automaattisesti moderaattorin sähköpostiin kokouksen jälkeen. Raportti sisältää osallistujien nimet ja vastaukset.

Kyselyn luominen

1. Valitse kokousnäytön oikeasta yläkulmasta Toiminta ja sitten Kyselyt ja sitten Aloita äänestys.
  2. Lisää kysymys ja vastausvaihtoehdot.
  3. Valitse seuraavista:
    • Julkaise kysely klikkaamalla Julkaise.
    • Tallenna kysely myöhemmin julkaistavaksi klikkaamalla Tallenna.
      Vinkki: Tallentamasi kyselyt näkyvät Kyselyt-luettelossa.

Kyselyn moderoiminen

1. Klikkaa kokousnäytön oikeasta yläkulmasta Toiminta ja sitten Kyselyt.
  2. (Valinnainen) Voit sallia osallistujien nähdä kyselyn tulokset klikkaamalla Näytä tulokset kaikille ‑kohdan vieressä olevan valitsimen Käytössä-asentoon .
  3. (Valinnainen) Voit sulkea kyselyn ja estää vastausten lisäämisen klikkaamalla Lopeta kysely.
    Huom. Osallistujat voivat edelleen nähdä kyselyn.
  4. Voit poistaa kyselyn kyselyluettelosta pysyvästi klikkaamalla Poista .
    Huom. Kukaan ei pysty katsomaan poistettuja kyselyjä.

Kyselyraportin katsominen

Raportti kaikista kokouksessa järjestetyistä kyselyistä lähetetään moderaattorille sähköpostitse kokouksen jälkeen. Raportti sisältää kokouksen osallistujien nimet ja vastaukset.

1. Avaa sähköposti, joka sisältää kyselyraportin.
  2. Klikkaa liitteenä olevaa raporttia.

Muuta aiheeseen liittyvää

Käden nostaminen Google Meetissä

Nostamalla kätesi Google Meetissä voit ilmoittaa moderaattorille, että haluat puheenvuoron.

Liittyvät aiheet