Om Classroom

Har du redan ett Classroom-konto? Logga in.

Med Google Classroom blir undervisningen mer betydelsefull och produktiv tack vare effektivare hemuppgifter, ökat samarbete och främjad kommunikation. Lärare kan skapa klasser, distribuera hemuppgifter, skicka feedback och se allt på ett ställe. Classroom har även sömlös integrering med andra verktyg från Google, till exempel Dokument och Drive.

Skolor och ideella organisationer får Classroom utan kostnad som en del av G Suite for Education och G Suite for Nonprofits. Individer med ett personligt Google-konto kan också använda Classroom utan kostnad. För organisationer är Classroom en tilläggstjänst i G Suite-produkter som G Suite Enterprise och G Suite Business.

Fördelar

Enkelt att installera – Det är enkelt för lärare att konfigurera klasser och bjuda in elever och andra lärare. På sidan Klassuppgifter kan lärare dela information som hemuppgifter, frågor och material.

Sparar tid och papper – Lärarna kan skapa klasser, dela ut hemuppgifter, kommunicera och hålla ordning, allt på ett ställe.

Bättre ordning – Eleverna ser sina hemuppgifter på sidan Att göra, i klassens flöde eller i klasskalendern. Allt lektionsmaterial arkiveras automatiskt i mappar på Google Drive.

Bättre kommunikation och återkoppling – Lärarna kan skapa hemuppgifter, skicka meddelanden och starta diskussioner i klassen direkt. Eleverna kan dela resurser med varandra och arbeta tillsammans i klassens flöde eller via e-post. Dessutom kan lärarna snabbt se vilka som har lämnat in hemuppgiften och inte och ge feedback och meddela resultat direkt i realtid.

Fungerar med appar som du använder – Classroom fungerar med Google Dokument, Kalender, Gmail, Drive och Formulär.

Prisvärt och säkert – Classroom är gratis för skolor, ideella organisationer och privatpersoner. Det visas inga annonser i Classroom och ditt material och elevernas uppgifter används aldrig för annonsering.

Läs mer om Classrooms funktioner och fördelar.

Webbläsare och enheter som stöds

Du kan använda Classroom på webben med en webbläsare på datorn, till exempel Chrome, Firefox®, Internet Explorer® eller Safari®. Generellt sett har Classroom stöd för webbläsarnas senaste huvudversioner på rullande basis.

Dessutom finns Classroom för mobila enheter med Android eller Apple® iOS®. Mer information finns i Skaffa Classroom-appen.

Vad går att göra med Classroom?

Användare Det här kan du göra med Classroom
Lärare
  • Skapa och hantera klasser, hemuppgifter och betyg.

• Ge feedback och betyg direkt i realtid.

Elever
  • Spåra klassuppgifter och material.

• Dela resurser och interagera med varandra i klassens flöde eller via e-post.

• Skicka in hemuppgifter.

• Få feedback och betyg.

Målsmän

Få en sammanfattning av elevens arbete via e-post. Sammanfattningen innehåller information om saknade och kommande hemuppgifter samt kursaktiviteter.

Obs! Målsmän kan inte logga in på Classroom direkt. De måste få sina e-postsammanfattningar via ett annat konto.
Administratörer
  • Skapa, visa eller radera klasser i sin domän.

• Lägga till eller ta bort elever och lärare från klasser.

• Visa arbeten i alla klasser inom domänen.