Om Classroom

Har du redan ett Classroom-konto? Logga in.

Classroom är en gratis webbtjänst för skolor, ideella organisationer och alla som har ett personligt Google-konto. Classroom förenklar kontakterna mellan elever och lärare – både i och utanför skolan.

Titta på den här videon om Classroom:

Fördelar

Enkelt att installera – Det är enkelt för lärare att konfigurera klasser och bjuda in elever och andra lärare. Sedan delar de information via klassens flöde – hemuppgifter, meddelanden och frågor.

Sparar tid och papper – Lärarna kan skapa klasser, dela ut hemuppgifter, kommunicera och hålla ordning, allt på ett ställe.

Bättre ordning – Eleverna ser sina hemuppgifter på sidan Att göra, i klassens flöde eller i klasskalendern. Allt lektionsmaterial arkiveras automatiskt i mappar på Google Drive.

Bättre kommunikation och återkoppling – Lärarna kan skapa hemuppgifter, skicka meddelanden och starta diskussioner i klassen direkt. Eleverna kan dela resurser med varandra och arbeta tillsammans i klassens flöde eller via e-post. Dessutom kan lärarna snabbt se vilka som har lämnat in hemuppgiften och inte och ge feedback och meddela resultat direkt i realtid.

Fungerar med appar som du använder – Classroom fungerar med Google Dokument, Kalender, Gmail, Drive och Formulär.

Prisvärt och säkert – Classroom är gratis. Det finns inga annonser i Classroom och ditt kursmaterial och elevernas uppgifter används aldrig för annonsering.

Läs mer om Classrooms funktioner och fördelar.

Webbläsare och enheter som stöds

Du kan använda Classroom på webben med en webbläsare på datorn, till exempel Chrome, Firefox®, Internet Explorer® eller Safari®. Generellt sett har Classroom stöd för webbläsarnas senaste huvudversioner på rullande basis.

Dessutom finns Classroom för mobila enheter med Android eller iOS®. Mer information finns i Hämta Classroom-appen.

Vad går att göra med Classroom?

Användare Det här kan du göra med Classroom
Lärare
  • Skapa och hantera klasser, hemuppgifter och betyg.

• Ge feedback och betyg direkt i realtid.

Elever
  • Hålla reda på klassrumsarbete och kursmaterial.

• Dela resurser och interagera med varandra i klassens flöde eller via e-post.

• Skicka in hemuppgifter.

• Få feedback och betyg.

Målsmän

Få en sammanfattning av elevens arbete via e-post. Sammanfattningen innehåller information om saknade och kommande hemuppgifter samt kursaktiviteter.

Obs! Målsmän kan inte logga in på Classroom direkt. De måste få sina e-postsammanfattningar via ett annat konto.
Administratörer
  • Skapa, visa eller radera klasser i sin domän.

• Lägga till eller ta bort elever och lärare från klasser.

• Visa arbeten i alla klasser inom domänen.