Vill du testa Google Classroom? Registrera dig här!

Om Classroom

Classroom är tillgängligt för alla som har G Suite for Education, en kostnadsfri svit av produktivitetsverktyg som omfattar Gmail, Dokument och Drive.

Classroom är utformat för att hjälpa lärare att skapa och samla in uppgifter papperslöst och omfattar tidsbesparande funktioner som möjligheten att automatiskt göra en kopia av ett Google-dokument för varje elev. I Classroom skapas även mappar på Drive för varje uppgift och för varje elev så att organisationen underlättas.

Eleverna kan hålla reda på vad som ska lämnas in på sidan Uppgifter och börja jobba med uppgifterna med ett enda klick. Lärarna kan snabbt se vilka som har eller inte har lämnat in en uppgift och ge feedback direkt i realtid samt sätta betyg i Classroom.

Titta på ett videoklipp om Classroom:

Så här fungerar det

Enkel konfiguration

Lärarna kan lägga till elever direkt eller dela en kod med sin klass för att gå med. Det tar bara några minuter att göra inställningarna.

Sparar tid

Ett enkelt, papperslöst arbetsflöde för uppgifter gör att lärarna kan skapa, granska och betygsätta uppgifter på ett ställe.

Förbättrad organisering

Eleverna kan se alla sina uppgifter på en uppgiftssida och allt lektionsmaterial arkiveras automatiskt i mappar på Google Drive.

Förbättrad kommunikation

Med Classroom kan lärarna skicka meddelanden och starta klassdiskussioner direkt. Eleverna kan dela resurser med varandra eller svara på frågor i flödet.

Prisvärt och säkert

Precis som i de övriga tjänsterna i G Suite for Education innehåller Classroom inga annonser, ditt innehåll och elevdata används aldrig i marknadsföringssyften och det är gratis för skolor.

Kom igång med Classroom

Classroom är tillgängligt för alla som har ett G Suite for Education-konto. Besök classroom.google.com och logga in. Välj om du är lärare eller elev och skapa eller gå med i en klass.

Om du är G Suite-administratör hittar du mer information om aktivering och inaktivering av tjänsten i Åtkomst till Classroom.

Om din skola inte använder G Suite for Education kan administratören registrera sig här.

Få hjälp

Besök hjälpforumet för Google for Education om du har frågor om Google Classroom.

Webbläsare som stöds

Du får tillgång till Classroom med hjälp av internet på en dator eller mobil med alla moderna webbläsare som Chrome, Firefox, Internet Explorer och Safari®.

Generellt stödjer Classroom nuvarande och tidigare huvudversioner av Chrome, Firefox, Internet Explorer och Safari på en rullande basis.

Mobilappar

Du kan även använda Classroom-appen på din Android- eller iOS-enhet. Mer information finns i Hämta Classroom-appen.

Obs! Det finns i nuläget begränsningar för flera domäner. I nuläget behöver lärare och elever konton på samma domän för att använda Classroom.