Over Classroom

Heb je al een Classroom-account? Log in.

Google Classroom maakt lesgeven productiever en zinvoller door opdrachten te stroomlijnen, samenwerking aan te moedigen en communicatie te bevorderen. Docenten kunnen lesgroepen maken, opdrachten opgeven, feedback geven en alles handig op één plaats bekijken. Classroom integreert ook naadloos met andere Google-tools, zoals Google Documenten en Drive.

Scholen en non-profitorganisaties krijgen Classroom als kernservice van G Suite for Education en G Suite for Nonprofits. Dit zijn kosteloze versies van G Suite. Individuele gebruikers met een persoonlijk Google-account kunnen Classroom ook kosteloos gebruiken. Voor organisaties is Classroom te gebruiken als aanvullende service in G Suite-producten als G Suite Enterprise of G Suite Business.

Voordelen

Eenvoudige installatie: Docenten kunnen een lesgroep instellen en leerlingen en mededocenten uitnodigen. Op de pagina Schoolwerk kunnen ze informatie delen (opdrachten, vragen en materiaal).

Bespaart tijd en papier: Docenten kunnen lesgroepen maken, opdrachten opgeven, communiceren met leerlingen en geordend blijven, allemaal op één plek.

Geordend: Leerlingen zien opdrachten op de pagina Taken, in de lesgroepupdates en in de lesgroepagenda. Al het lesmateriaal wordt automatisch opgeslagen in Google Drive-mappen.

Betere communicatie en feedback: Docenten kunnen opdrachten maken, mededelingen verzenden en klassendiscussies starten. Leerlingen kunnen bronnen delen en met elkaar communiceren in de lesgroepupdates of via e-mail. Docenten kunnen snel zien wie zijn werk al heeft ingeleverd en rechtstreeks, in realtime, feedback en cijfers geven.

Werkt met apps die je al gebruikt: Classroom werkt met Google Documenten, Agenda, Gmail, Drive en Formulieren.

Betaalbaar en veilig: Classroom is kosteloos voor scholen, non-profitorganisaties en individuele gebruikers. Classroom bevat geen advertenties en gebruikt je content en de gegevens van leerlingen nooit voor advertentiedoeleinden.

Meer informatie over de functies en voordelen van Classroom

Ondersteunde browsers en apparaten

Je kunt Classroom openen via internet op een computer met elke browser, zoals Chrome, Firefox®, Internet Explorer® of Safari®. Over het algemeen ondersteunt Classroom steeds de nieuwste versies van de meestgebruikte browsers.

Classroom is ook beschikbaar voor mobiele apparaten met Android en Apple® iOS®. Zie De Classroom-app downloaden voor meer informatie.

Wat zijn de mogelijkheden van Classroom?

Gebruiker Wat je kunt doen met Classroom
Docenten
  • Lesgroepen, opdrachten en cijfers maken en beheren.

• Rechtstreeks, in realtime, feedback en cijfers geven.

Leerlingen
  • Schoolwerk en materiaal bekijken.

• Bronnen delen en communiceren in de lesgroepupdates of via e-mail.

• Opdrachten inleveren.

• Feedback en cijfers krijgen.

Ouders/verzorgers

Een e-mailoverzicht ontvangen van het werk van hun kind. In dit overzicht staat informatie over ontbrekend werk, toekomstig werk en lesgroepactiviteiten.

Opmerking: Ouders/verzorgers kunnen niet rechtstreeks inloggen bij Classroom. Ze ontvangen e-mailoverzichten op een ander account.
Beheerders
  • Lesgroepen in hun domein maken, bekijken en verwijderen.

• Leerlingen en lesgroepen toevoegen aan en verwijderen uit lesgroepen.

• Werk bekijken in alle lesgroepen in het domein.

Hulp nodig?

Als je vragen hebt over Classroom, ga je naar het Helpcentrum van Classroom of de Help-community van Google Classroom.