Uusi välilehti ‐sivun muokkaaminen Chromessa

Oletushakukoneestasi riippuen voit ehkä hallita, mitä Uusi välilehti -sivulla hakukentän alapuolella näkyy.

Voit muokata seuraavia tietokoneella:

• Teema sekä kuva ja väri
  • Näkyviin tuleva sisältö

Sinun on oltava kirjautuneena Google-tilillesi ja käytettävä Googlea oletushakukoneena, jotta voit muokata Uusi välilehti ‑sivua.

Uusi välilehti ‑sivun muokkaaminen

Kun avaat uuden välilehden, hakukentän alla näytetään usein avaamiasi sivustoja tai pikakuvakkeita valitsemillesi sivustoille.

Näin voit vaihtaa pikakuvakkeiden ja useimmin käyttämiesi verkkosivustojen välillä:
  1. Avaa Chrome.
  2. Valitse Uusi välilehti ‐sivun oikeasta alareunasta Muokkaa Chromea .
  3. Valitse Pikakuvakkeet-kohdasta Omat pikakuvakkeet tai Useimmin vieraillut sivustot.
  4. Piilota pikakuvakkeet laittamalla Näytä pikakuvakkeet pois päältä.
Sivuston poistaminen tai muokkaaminen:
  1. Kohdista sivuston kuvakkeeseen.
  2. Valitse kuvakkeen oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Muokkaa pikakuvaketta tai Poista.

Vinkki: Ehdotetut artikkelit eivät näy etusivullasi tietokoneella.

Selaimen teeman vaihtaminen

Oman taustakuvan lisääminen

Voit valita teemakategorioista ja erikoiskokoelmista tai ladata kuvan, jota haluat käyttää Chromen taustakuvana.

1. Valitse Uusi välilehti ‐sivun oikeasta alareunasta Muokkaa Chromea .
    • Voit myös valita oikeasta yläreunasta Sivupaneeli ja sitten Muokkaa Chromea.
  2. Valitse Ulkoasu-kohdasta Vaihda teema.
  3. Voit tehdä näin:
    • Valitse teema galleriasta.
    • Valitse Lataa kuva.

Chrome ehdottaa automaattisesti selaimen väriä lataamasi kuvan tai valitsemasi teeman perusteella. Jos et pidä ehdotetusta väristä, valitse toinen väri Ulkoasu-kohdasta.

Voit palauttaa teeman valitsemalla paneelin alareunasta Palauta klassinen Chrome.

Vinkki: Jos haluat vaihtaa taustan päivittäin, klikkaa kokoelmaa ja laita Päivitä päivittäin päälle.

Selaimen värin vaihtaminen

1. Valitse Uusi välilehti ‐sivun oikeasta alareunasta Muokkaa Chromea .
    • Voit myös valita oikeasta yläreunasta Sivupaneeli ja sitten Muokkaa Chromea
  2. Valitse Ulkoasu-kohdasta jokin vaihtoehto.
    • Kun valitset teeman, Chrome ehdottaa yhteensopivia värejä.

Tumman tilan hallinta Chromessa

1. Valitse Uusi välilehti ‐sivun oikeasta alareunasta Muokkaa Chromea .
    • Voit myös valita oikeasta yläreunasta Sivupaneeli ja sitten Muokkaa Chromea
  2. Valitse Ulkoasu-kohdasta jompikumpi seuraavista:
    • Vaalea : Chromessa käytetään vaaleaa teemaa.
    • Tumma : Chromen teema on tumma.
    • Laite : Chrome käyttää laitteen teemaa.

Lue lisää tummasta tilasta tai tummasta teemasta

Chrome-korttien käyttäminen Uusi välilehti ‐sivulla

Chrome valikoi sisältöä, joka saattaa kiinnostaa sinua toimintasi perusteella. Sinun on oltava kirjautuneena Google-tilillesi, jotta kortit näkyvät Uusi välilehti -sivulla. Kun klikkaat kortin kohdetta, sen sisältö avautuu samalla välilehdellä.

Chrome-korttien avulla voit

• katsoa korttejasi
  • ohittaa kortin sisällön tai laittaa kortin päälle tai pois päältä
  • hakea personoituja sivustoja ja sisältöä klikkaamalla kortteja.

Korttien ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Valitse Uusi välilehti ‐sivun alareunasta Muokkaa .
  2. Klikkaa Kortit ja sitten Muokkaa kortteja.
  3. Valitse, mitä kortteja haluat näyttää tai piilottaa.
Selaamisen jatkaminen Uusi välilehti ‐sivulla

Chrome-selaushistoria ja haut voidaan järjestää esimerkiksi ryhmittäin.

Voit helposti jatkaa selaamista klikkaamalla korttia:

• Klikkaa Uusi välilehti ‐sivulta Historia-kohdassa olevia sivustoja.
  • Klikkaa Uusi välilehti ‐sivulta aiheeseen liittyviä hakuja.

Kaikkien tulosten avaaminen

Avaa uusi välilehtiryhmä, joka sisältää alkuperäisen haun ja aiheeseen liittyviä verkkosivuja.

1. Avaa uusi välilehti tai ikkuna Chromessa.
  2. Etsi näytön keskeltä Jatka selaamista ‐kortti.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Avaa kaikki uudessa välilehtiryhmässä.

Tietyn kortin piilottaminen

Poista tietty haku Uusi välilehti ‐sivulta, kunnes teet saman haun uudelleen.

1. Avaa uusi välilehti tai ikkuna Chromessa.
  2. Etsi näytön keskeltä Jatka selaamista ‐kortti.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Piilota [haku].

Lue lisää selaamisen jatkamisesta.

Ostoskorisi-toiminnon käytön aloitus Chromessa
Kun lisäät tuotteita jälleenmyyjän ostoskoriin, mutta et suorita maksua loppuun, voit saada linkin ostoskoriin Uusi välilehti ‑sivulla.

Tärkeää: Ostoskorit näkyvät Chromessa 14 päivän ajan tai kunnes maksat.

Alennukset ostoskorissa oleville tuotteille

Jälleenmyyjät tarjoavat toisinaan alennuksia ostoskorisi sisällölle. Voit sallia nämä alennukset näin:

1. Kun Google kysyy sinulta lupaa, valitse Hyödynnä alennukset.
  2. Tarkista, näetkö ostoskorin yläosassa alennusmerkin.
  3. Voit siirtyä jälleenmyyjän sivustolle klikkaamalla merkkiä.
  4. Alennus hyödynnetään ostoksessasi automaattisesti.
    • Jos alennusta ei hyödynnetä automaattisesti, kopioi ja liitä alennuskoodi manuaalisesti.

Tiettyjen jälleenmyyjien piilottaminen

1. Avaa uusi välilehti tai ikkuna Chromessa.
  2. Etsi näyttösi keskiosasta pikakuvakkeiden alta jälleenmyyjä, jonka haluat piilottaa.
  3. Klikkaa piilotettavan ostoskorin oikeasta yläkulmasta Lisää .
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Voit piilottaa kaupan siihen asti, kunnes sen sisältö muuttuu valitsemalla Piilota [Kaupan nimi].
    • Voit piilottaa kaupan pysyvästi valitsemalla Älä näytä koskaan [Kaupan nimi].

Ostoskorien piilottaminen

1. Avaa uusi välilehti tai ikkuna Chromessa.
  2. Valitse näytön keskellä olevan Ostoskorisi-kohdan oikeasta yläkulmasta Lisää .
  3. Valitse vaihtoehto:
    • Jos haluat ohittaa ostoskorisi siksi aikaa, kunnes olet tehnyt muutoksen, valitse Piilota nämä ostoskorit.
    • Jos haluat poistaa ostoskorit käytöstä, valitse Älä näytä ostoskoreja.
Driven Tärkeimmät-kortin käyttäminen Chromessa

Joillain hallinnoiduilla laitteilla Chrome luo pikakuvakkeita mahdollisesti tarvitsemillesi Drive-tiedostoille ja lisää ne Uusi välilehti ‐sivulle automaattisesti. Driven Tärkeimmät-kortti näkyy Uusi välilehti ‐sivulla useasta syystä. Tiedostoja voidaan priorisoida ja ne voivat näkyä seuraavissa tapauksissa:

• Joku lisää uuden kommentin tiedostoon.
  • Tiedosto on liitetty seuraavaan kokoukseen.

Driven Tärkeimmät-kortti näkyy pikakuvakkeiden alla, ja kortissa näkyy kolme tiedostoa kerrallaan.

Tietokoneen Driven Tärkeimmät-kortti ei tule näkyviin.

Driven Tärkeimmät-kortin piilottaminen Uusi välilehti -sivulla

1. Avaa Chrome.
  2. Avaa uusi välilehti, jos sellaista ei näy automaattisesti.
  3. Valitse Driven Tärkeimmät-kortin oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  4. Valitse vaihtoehto:
    • Jos haluat ohittaa Drive-kortin sisällön, valitse Piilota toistaiseksi.
    • Jos haluat poistaa Drive-kortin käytöstä, valitse Älä näytä Google Drive ‐tiedostoja.

Muita lähteitä