Välilehtien hallinnointi Chromessa

Voit avata Chromessa useita välilehtiä. Voit myös tarkistaa kaikki välilehdet ja siirtyä niiden välillä. Kun avaat uuden välilehden, Chrome avaa personoidun Uusi välilehti ‑sivun.

Voit personoida Uusi välilehti ‐sivun sisältöä esimerkiksi

• eri teemoilla
  • omalla ostoskorilla
  • omilla pikakuvakkeilla.
Lue lisää Uusi välilehti ‐sivun personoinnista.

Katso, miten voit ylläpitää ehdotettuja artikkeleita.

Uuden ikkunan tai välilehden avaaminen

Uuden välilehden avaaminen
Klikkaa Google Chrome ‑ikkunan yläreunasta, viimeisen välilehden vierestä Uusi välilehti ‑kuvaketta Uusi välilehti. Voit myös käyttää pikanäppäintä:
  • Windows ja Linux: Ctrl + t
  • Mac: + t
Välilehden avaaminen uudessa ikkunassa

Siirrä välilehti Google Chrome ‑ikkunan ulkopuolelle klikkaamalla ja vetämällä.

Avaa uusi välilehti pikanäppäimellä:

• Windows ja Linux: Ctrl + n
  • Mac: + n
Tiedoston avaaminen välilehdellä
Vedä tiedosto tietokoneen työpöydältä tai kansiosta Google Chrome ‑välilehdelle. Jos tämä onnistui, kohdistimen kohdalla näkyy Lisää Lisää.

Valitse tiedosto tietokoneelta. Avaa uusi välilehti ja käytä sitten pikanäppäintä:

• Windows ja Linux: Ctrl + o
  • Mac: + o
Linkin avaaminen uudella välilehdellä
  • Windows ja Linux: Ctrl + klikkaa linkkiä
  • Mac: + klikkaa linkkiä

Välilehtien ja ikkunoiden järjestäminen

Välilehtien järjestyksen muuttaminen
Vaihda välilehtien järjestystä vetämällä välilehteä selainikkunan yläreunassa.

Välilehden kiinnittäminen: Klikkaa välilehteä kakkospainikkeella ja valitse Kiinnitä. Kiinnitetyt välilehdet ovat pienempiä, ja niissä näkyy vain sivuston kuvake.

Välilehden irrottaminen: Klikkaa välilehteä kakkospainikkeella ja valitse Irrota.

Välilehden siirtäminen toiseen ikkunaan:

1. Varmista, että molemmat ikkunat ovat kirjautuneena samaan profiiliin.
  2. Klikkaa siirrettävää välilehteä hiiren kakkospainikkeella.
  3. Vieritä Siirrä välilehti toiseen ikkunaan ‐kohtaan.
  4. Valitse ikkuna, johon haluat siirtää välilehden.
Välilehtien ryhmitteleminen
Voit järjestellä välilehtiä ryhmien avulla.

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Valitse Uusi välilehti Uusi välilehti.
  3. Klikkaa välilehteä kakkospainikkeella ja valitse Lisää uuteen ryhmään.
    • Välilehtiryhmän muokkaaminen: Klikkaa vasemmalla olevaa värillistä ympyrää tai nimeä kakkospainikkeella. Voit tehdä seuraavia asioita:
      • Nimetä ryhmän.
      • Lisätä ryhmään välilehtiä.
      • Poistaa ryhmän.
    • Välilehden lisääminen olemassa olevaan ryhmään: Vedä välilehti haluamaasi ryhmään.
    • Välilehden poistaminen ryhmästä: Klikkaa välilehteä kakkospainikkeella ja valitse Poista ryhmästä.
Välilehtiryhmien tiivistäminen ja laajentaminen

Voit tiivistää välilehtiryhmät, jolloin välilehtirivillä näkyy vain ryhmän nimi tai värillinen ympyrä.

1. Luo välilehtiryhmä.
  2. Laajenna tai tiivistä ryhmä valitsemalla sen nimi tai värillinen ympyrä.
Avoimilta välilehdiltä hakeminen välilehtihaulla

Kun Chromessa on avoinna useita välilehtiä, voit etsiä juuri haluamasi välilehden.

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Välilehtihaku Alanuoli.
    • Jos Chrome on auki Macilla, valitse oikeasta yläreunasta Välilehtihaku Alanuoli.
  3. Lisää etsimääsi sivustoon liittyvät avainsanat.
  4. Avointen välilehtien listalla:
    • Avaa haluamasi välilehti klikkaamalla sitä.
    • Sulje haluamasi välilehti klikkaamalla sen oikealta puolelta Sulje .
Avointen välilehtien hakeminen osoitepalkista
  1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin @tabs.
  3. Paina sarkainta tai välilyöntiä. Voit myös valita ehdotuksista Hae välilehtiä Haku.
  4. Lisää etsimääsi välilehteen liittyvät avainsanat.
  5. Valitse välilehti listasta.
Ikkunoiden järjestäminen
Voit nimetä avoimet ikkunasi, jos haluat pitää ne järjestyksessä. Nimi näkyy tietokoneella, kun
  • osoitat pienennettyä ikkunaa kohdistimella
  • painat Alt + Sarkain siirtyäksesi ikkunasta toiseen
  • klikkaat välilehteä hiiren kakkospainikkella ja valitset Siirrä välilehti toiseen ikkunaan.

Voit nimetä ikkunan näin:

1. Siirry nimettävään ikkunaan tai avaa uusi ikkuna.
  2. Klikkaa oikeassa yläreunassa tyhjää paikkaa Uusi välilehti Uusi välilehti ‑kohdan vierestä ja valitse Nimeä ikkuna.
    • Voit myös valita oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Nimeä ikkuna.
  3. Lisää ikkunalle nimi.

Välilehden tai ikkunan sulkeminen

Välilehden sulkeminen

Valitse välilehden oikeasta yläreunasta Sulje Sulje. Voit myös käyttää pikanäppäintä:

• Windows ja Linux: Ctrl + w
  • Mac: ⌘ + w
Ikkunan sulkeminen
  • Sulje kaikki ikkunan välilehdet.
  • Valitse ikkunan yläkulmasta Sulje Sulje.
    • Windows ja Linux: oikea yläkulma
    • Mac: vasen yläkulma

Voit sulkea ikkunan myös käyttämällä pikanäppäimiä:

• Windows ja Linux: Alt + F4
    • Mac: + vaihto + w
Google Chromen sulkeminen

Voit sulkea Google Chromen kokonaan.

1. Avaa Chrome-valikko.
    • Windows ja Linux: Valitse näytön yläosan valikkopalkista Lisää Järjestä.
    • Mac: Valitse näytön yläosan valikkopalkista Chrome.
  1. Sulje Google Chrome.
  • Windows ja Linux: Valitse Poistu.
  • Mac: Valitse Sulje Google Chrome.

Voit sulkea Google Chromen myös seuraavilla pikanäppäimillä:

• Windows ja Linux: Alt + f ja sitten x
  • Mac: + q
Välilehden tai ikkunan palauttaminen

Jos suljet välilehden tai ikkunan vahingossa, voit avata sen uudelleen pikanäppäimellä:

• Windows ja Linux: Ctrl + vaihto + t
  • Mac: + vaihto + t
Sivun tai sovelluksen sulkemisen pakottaminen

Jos välilehti, ikkuna tai laajennus ei toimi, voit pakottaa sen sulkeutumaan Chromen tehtävänhallinnan kautta.

1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  2. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Tehtävänhallinta.
  3. Valitse sivu, laajennus tai sovellus, jonka haluat sulkea.
  4. Valitse Lopeta prosessi.

Muita lähteitä