Gegevens verzamelen voordat u contact opneemt met support

Voordat u contact opneemt met Google voor hulp met uw Chrome-apparaat of -software, moet u de gegevens hieronder verzamelen. Zo kunnen we uw probleem sneller oplossen.

Neem contact op met ondersteuning nadat u deze gegevens heeft verzameld.

Heeft u een helpdesk in het bedrijf? Geef deze informatie aan de helpdeskmedewerkers, zodat zij de benodigde gegevens kunnen vragen aan gebruikers.

Google Chrome-browser

Controleer voordat u begint of u de nieuwste versie van de Chrome-browser gebruikt. Als u niet de nieuwste versie van de Chrome-browser gebruikt, vragen we u waarschijnlijk om te upgraden voordat we verder gaan met ons onderzoek.

We hebben de volgende gegevens nodig om problemen met de Chrome-browser op te lossen:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • De stappen die tot nu toe zijn genomen om het probleem op te lossen.
  • Is het probleem constant of doet het zich af en toe voor?
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • Het besturingssysteem en de versie daarvan (bijvoorbeeld Microsoft® Windows 10/ Mac® OS X/ Linux®).
  • Een pdf (Opslaan als pdf) van de gegevens die worden weergegeven wanneer u chrome://version invoert. Hierin is meer te zien dan alleen de versie. Of een pdf van de gegevens die worden weergegeven wanneer u about://chrome invoert.
  • Een screenshot van de gegevens die worden weergegeven wanneer u chrome://extensions invoert.

Verzamel bovenstaande gegevens. Klik op de link hieronder voor uw primaire probleem en verzamel ook de daar gevraagde gegevens.

Chrome-synchronisatie

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook een pdf (Opslaan als pdf) van het tabblad 'Over' wanneer u chrome://sync invoert.

Verzend de feedback direct nadat u het probleem heeft gereproduceerd. Meer informatie over feedback over Chrome verzenden.

Cloudprinter

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• De gegevens van de netwerkconfiguratie.
  • Een lijst met printermodellen.

Verzend de feedback direct nadat u het probleem heeft gereproduceerd. Meer informatie over feedback over Chrome verzenden.

Browsen en gebruikersinterface

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Als het probleem zorgt dat Chrome crasht, moet u crashrapporten inschakelen en ons de crash-ID van de browser doorgeven. Deze vindt u via chrome://crashes.
  • Noteer eventuele foutmeldingen die worden weergegeven. Bijvoorbeeld de fout 'Helaas' of een prompt om de pagina te beëindigen/te wachten op pagina's die niet reageren.
  • Loopt de hele computer vast? Screenshots of screencasts (video's) kunnen ook helpen bij ons onderzoek.
  • Een HAR-bestand dat is gemaakt tijdens het reproduceren van het probleem.
  • Als u Microsoft Windows gebruikt, verzamelt u de gebeurtenislogboeken na een crash. Lees Event viewer-- What is going on in your computer (Gebeurtenisviewer, wat gebeurt er op uw computer) voor meer informatie.
Beheerbeleid

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Het beleid, opgeslagen als pdf, van chrome://policy.
  • Het beleid, geëxporteerd als JSON-bestand, van chrome://policy.

Verzend de feedback direct nadat u het probleem heeft gereproduceerd. Meer informatie over feedback over Chrome verzenden.

Installatie

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• De Chrome-versie.
  • De OS-platform en -versie.
  • Het Chrome_installer.log in C:\Windows\Temp (alleen Microsoft Windows).
  • Het uitgebreide msi-logboek: msiexec /i googlechromestandaloneenterprise64.msi /l*vx msi.log (alleen voor installaties van de Enterprise-versie).
  • Screenshots van eventuele foutmeldingen.
Ondersteuning voor oudere browsers

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Doet het probleem zich voor bij alle gebruikers en apparaten?
  • De versie van de Chrome-extensie 'Ondersteuning voor oudere browsers' (Legacy Browser Support, LBS) via chrome://extensions.
  • De versie van de add-on voor de systeemeigen host van LBS.
  • De IE-versie.
  • De URL('s) waarop het probleem zich voordoet.
  • Het beleid, opgeslagen als pdf, van chrome://policy.
  • Het beleid, geëxporteerd als JSON-bestand, van chrome://policy.
  • Logboeken van de volgende locaties:

Windows XP: C:\Documents and Settings\[gebruikersnaam]\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\BrowserSwitcher.

Windows Vista/7/8: C:\Users\{gebruikersnaam}\AppData\Local\Google\Chrome\BrowserSwitcher\plugin_log.log.

Trage interface of browserupdates

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook een screenshot van de gegevens die worden weergegeven wanneer u http://browserinformation.appspot.com invoert.

Verzend de feedback direct nadat u het probleem heeft gereproduceerd. Meer informatie over feedback over Chrome verzenden.

Chromebooks

We hebben de volgende gegevens nodig om problemen met Chromebooks op te lossen:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat (inclusief tijdstempel) nadat het probleem is gereproduceerd. Meer informatie over foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga naar chrome://extensies).

Verzamel bovenstaande gegevens. Klik op de link hieronder voor uw primaire probleem en verzamel ook de daar gevraagde gegevens.

Android en Google Play voor Chromebooks

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
Apps en extensies

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
  • De app- of extensie-ID.
  • Een screenshot van de pagina met extensiesgegevens.
Browser en gebruikersinterface

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
  • Als het probleem te maken heeft met interfacefouten of traagheid, stuurt u ook een HAR-bestand mee.
Chrome-synchronisatie

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
  • Als het probleem te maken heeft met Chrome-synchronisatie, verzendt u ook een pdf (Opslaan als pdf) van het tabblad 'Over' wanneer u chrome://sync invoert.
Cloudprinter

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
  • De netwerkconfiguratiegegevens, printermodellen en printertypen (klassieke printer/cloudprinter).
Connectiviteit

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
  • De netwerkconfiguratiegegevens.
  • Doet het probleem zich ook voor op andere netwerken of is het netwerkspecifiek?
  • Het model van het toegangspunt dat wordt gebruikt.
  • Het type netwerk waarmee verbinding wordt gemaakt (WPA, MSCHAP, Radius).
  • Doet het probleem zich voor op alle apparaten?

OPTIONEEL: Wifi-foutopsporingslogboeken van de controllerzijde.

1. Ga naar chrome://net-internals.
  2. Selecteer 'ChromeOS' in het dropdownmenu.
  3. Klik op de knop 'Wifi' om logboekregistratie voor wifi-foutopsporing in te schakelen. Het apparaat wordt dan zo ingesteld dat al het netwerkverkeer wordt opgeslagen totdat het apparaat wordt uitgeschakeld.
  4. Reproduceer het probleem zonder het apparaat uit te schakelen. Noteer het tijdstip waarop u de test heeft uitgevoerd, zodat we eenvoudiger de relevante informatie kunnen vinden in de logboeken.
  5. Ga terug naar chrome://net-internals. Selecteer nogmaals 'ChromeOS' en klik op 'Store debug logs' (Foutopsporingslogboeken opslaan). Er wordt een gecomprimeerd archief met de logboeken in de map 'Downloads' geplaatst.
  6. Verzend deze logboeken en de exacte datum/tijd van het probleem naar support.
Apparaatbeheerconsole

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
Inschrijven

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
  • Lees de instructies voor het inschrijven van Chrome-apparaten voor informatie over het inschrijven van een Chromebook.
  • Heeft het probleem alleen betrekking op automatische inschrijving of op inschrijving in het algemeen?
  • De gegevens waarmee wordt ingelogd/ingeschreven.
  • Het domein dat is geregistreerd voor Chrome-apparaatbeheer.
OS-updates

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
  • De algemene netwerkinstellingen.
  • De gebruikte SSL-inspectie.
  • De proxy die wordt gebruikt in het netwerk met de problemen.
Cloud-beleid

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
Registratie

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Beschrijving van het probleem.
  • Gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).
Retouren en reparaties

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

Opmerking: Support behandelt alleen de verzending van Jamboards en Pixelbooks.

• De verzendgegevens (adres, e-mailadres, telefoonnummer etc.).
Installatie en implementatie

Verzend naast de algemene probleemoplossingsgegevens ook de volgende gegevens:

• Een beschrijving van het probleem.
  • De gebruikersnamen, als het probleem specifiek is voor bepaalde gebruikers.
  • De stappen om het probleem te reproduceren.
  • Het model en serienummer van het betreffende apparaat.
  • De hardware-ID.
  • Algemene foutopsporingslogboeken van het apparaat nadat het probleem is gereproduceerd, samen met de tijdstempel van de reproductie. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten voor meer informatie over hoe u deze logboeken ophaalt.
  • De Chrome- en platformversie van het betreffende apparaat (ga hiervoor naar chrome://version).