Beëindigd Chrome-beleid

Laatst geüpdatet voor Chrome 70.

Geldt voor beheerde Chrome-browsers en apparaten met Chrome OS.

Deze pagina is bedoeld voor IT-beheerders die Chrome-browsers of Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Met Chrome-beleid kun je bepalen hoe je gebruikers de Chrome-browser en apparaten met Chrome OS gebruiken. In nieuwe versies van Chrome worden nieuwe beleidsregels geïntroduceerd en worden oude beleidsregels soms beëindigd. Beëindigde beleidsregels blijven werken in de huidige versie, maar worden verwijderd uit toekomstige versies van Chrome.

Je kunt beëindigde beleidsregels uitschakelen met dezelfde beleidsbeheertools als waarmee je ze hebt ingesteld. We raden je aan beëindigde beleidsregels te vervangen door alternatieve beleidsregels (zie hieronder). Schakel de ongebruikte beleidsregels uit.

Bekijk de Beleidslijst voor volledige beschrijvingen van Chrome-beleidsregels, inclusief de beëindigde regels.

Onlangs beëindigde beleidsregels

Beleidsregels Alternatief
AutoFillEnabled AutofillAddressEnabled en AutofillCreditCardEnabled
DeveloperToolsDisabled DeveloperToolsAvailability
IncognitoEnabled IncognitoModeAvailability
JavascriptEnabled DefaultJavaScriptSetting
SafeBrowsingExtendedReportingOptInAllowed SafeBrowsingExtendedReportingEnabled
UnsafelyTreatInsecureOriginAsSecure OverrideSecurityRestrictionsOnInsecureOrigin

Andere beëindigde en verwijderde beleidsregels

Beëindigd vóór Chrome 60

De volgende beleidsregels zijn beëindigd vóór Chrome-versie 60. Gebruik waar beschikbaar alternatieve beleidsregels.

Beëindigde beleidsregels voor plug-ins

Beleidsregels Flash-alternatief PDF viewer-alternatief
DisabledPlugins DefaultPluginsSetting AlwaysOpenPdfExternally
DisabledPluginsExceptions DefaultPluginsSetting AlwaysOpenPdfExternally
EnabledPlugins DefaultPluginsSetting AlwaysOpenPdfExternally

Beëindigde beleidsregels voor toegang op afstand

Beleidsregels Alternatief
RemoteAccessHostClientDomain RemoteAccessHostClientDomainList
RemoteAccessHostDomain RemoteAccessHostDomainList

Andere beëindigde beleidsregels

Beleidsregels Alternatief
DefaultMediaStreamSetting Geen alternatief beschikbaar.
DisabledSchemes URLBlacklist
ForceSafeSearch ForceGoogleSafeSearch of ForceYouTubeRestrict
ForceYouTubeSafetyMode ForceYouTubeRestrict
ProxyServerMode ProxyMode
SigninAllowed SyncDisabled
Permanent verwijderd van de lijst met beleidsregels

De volgende beleidsregels zijn niet meer beschikbaar in Chrome. Gebruik ze niet.

• AlwaysAuthorizePlugins
  • AutoCleanUpStrategy
  • ClearSiteDataOnExit
  • DHEEnabled
  • DisablePluginFinder
  • DisableSpdy
  • DnsPrefetchingEnabled
  • EnableCommonNameFallbackForLocalAnchors
  • EnableDeprecatedWebBasedSignin
  • EnterpriseWebStoreName
  • EnterpriseWebStoreURL
  • PasswordManagerAllowShowPasswords
  • PresentationIdleDelayScale
  • RemoteAccessClientFirewallTraversal
  • RemoteAccessHostRequireTwoFactor