Ondersteuning

Deze pagina is bedoeld voor IT-beheerders die Chrome-browsers of Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als u hulp nodig heeft met de Chrome-browser of Chrome-apparaten, vragen we u de artikelen in het Helpcentrum van Chrome Enterprise te bekijken voordat u contact opneemt met ondersteuning. Welk type ondersteuning u kunt krijgen, hangt af van uw Chrome-serviceabonnement of G Suite-versie.

Contact opnemen met Chrome Enterprise-ondersteuning

Google biedt ondersteuning voor de nieuwste stabiele, bèta- en Dev-versies van de Chrome-browser en Chrome OS.

Bekijk de typen ondersteuning hieronder voordat u contact opneemt met ondersteuning. Zorg dat uw ondersteuningsaanvraag voldoet aan de richtlijnen.

Ga als volgt te werk om contact op te nemen met ondersteuning:

1. Log met uw Chrome- of G Suite-beheerdersaccount in bij uw Google-account.
  2. Open het Helpcentrum van Chrome Enterprise.
  3. Klik op een pagina in het Helpcentrum in de bovenhoek op Contact opnemen.

Ondersteuningsopties voor Chrome Enterprise

Ondersteuning voor Chrome-apparaten

Als uw organisatie een abonnement heeft op een Chrome-service, zoals Chrome Enterprise of Chrome-kiosk, biedt Google gratis ondersteuning voor alle softwareproblemen die vallen onder de richtlijnen voor technische ondersteuningsservices, zoals de volgende:

• Beleid in de Google-beheerdersconsole
  • Chrome-apparaatbeheer
  • Problemen met Chrome OS
  • Browseproblemen die niet worden veroorzaakt door software of websites van derden
  • Problemen met apps en extensies die niet worden veroorzaakt door software van derden

Ondersteuning voor de Chrome-browser

Als uw organisatie een abonnement heeft op een Chrome-service, zoals Chrome Enterprise of Chrome-kiosk, biedt Google gratis ondersteuning voor alle beheerproblemen met de Chrome-browser.

Als u klant bent van G Suite of G Suite for Education, biedt Google gratis ondersteuning voor problemen die vallen onder de richtlijnen voor technische ondersteuningsservices van G Suite.

Dit zijn enkele situaties waarin u ondersteuning kunt krijgen voor beheerproblemen met de Chrome-browser:

• De Chrome-browser op apparaten configureren, implementeren of installeren
  • Templates voor de Groepsbeleidsbeheer-editor van Microsoft® Windows®
  • MSI-installatieprogramma voor de Chrome-browser
  • Chrome-extensie voor ondersteuning van oudere browsers
  • Beleid in de Google-beheerdersconsole
  • Browserproblemen die niet worden veroorzaakt door software of websites van derden

Enterprise Support voor de Chrome-browser

In de volgende situaties kunt u Enterprise Support voor de Chrome-browser aanschaffen voor uw organisatie:

• U gebruikt de Chrome-browser.
  • U heeft geen G Suite-abonnement.
  • U heeft een G Suite- of G Suite for Education-abonnement, maar u heeft meer gebruikers van de Chrome-browser dan u G Suite-licenties heeft.
  • U heeft meer dan duizend gebruikers.

Met Enterprise Support voor de Chrome-browser krijgt u ondersteuning voor de nieuwste stabiele, bèta- en Dev-versies van de Chrome-browser op computers met Windows, Apple® Mac® of Linux®. U krijgt ondersteuning met het volgende:

• Templates voor de Editor voor groepsbeleidsbeheer
  • MSI-installatieprogramma voor de Chrome-browser
  • De extensie 'Ondersteuning voor oudere browsers' voor de Chrome-browser
  • Browserproblemen die niet worden veroorzaakt door software of websites van derden
  • Praktische tips om de Chrome-browser te implementeren, beheren en updaten

Aanmelden voor Enterprise Support voor de Chrome-browser

1. Ga naar het aanmeldformulier.
  2. Voer onder Contact opnemen de gegevens van uw organisatie in.
    Opmerking: Nadat u Enterprise Support voor de Chrome-browser heeft aangeschaft, ontvangt het contact op het aanmeldingsformulier een welkomstmail met een tijdelijke gebruikersnaam en wachtwoord. Als het contact de e-mail niet heeft ontvangen, vult u het ondersteuningsformulier voor de Google-beheerdersconsole in voor hulp.
  3. Als u uw eigen domein gebruikt, moet u uw domein verifiëren bij Google. Zie Uw domein verifiëren voor G Suite voor meer informatie.
    Zie Ik kan me niet aanmelden voor een Google-service met mijn domein als u problemen ondervindt bij de verificatie van uw domein.
  4. Als u andere Google-services gebruikt, logt u in bij de Google-beheerdersconsole met uw normale gebruikersnaam en wachtwoord.
  5. Als dit uw eerste Google Cloud-product is, logt u in bij de Google-beheerdersconsole met de tijdelijke gebruikersnaam en wachtwoord uit de welkomstmail die u heeft ontvangen.
  6. Maak een back-upbeheerdersaccount.
    1. Maak in de Google-beheerdersconsole een gebruikersaccount voor de back-upbeheerder. Zie Gebruikers individueel toevoegen voor meer informatie.
    2. Wijs de rol Hoofdgebruiker toe aan de nieuwe gebruiker. Zie Vooraf ingestelde beheerdersrollen voor meer informatie.
  7. Voeg gebruikers toe aan het Google Cloud-ondersteuningscentrum. Zie Webapplicatiegebruikers registreren en beheren voor meer informatie.

Andere ondersteuningsopties

Hardware-ondersteuning

Voordat u contact opneemt met ondersteuning, vragen we u stappen voor probleemoplossing uit te voeren. Zie Problemen oplossen met Chrome-apparaten. Neem bij hardwareproblemen contact op met het reparatiecentrum van de fabrikant.

Fabrikant Regio Telefonische ondersteuning Ondersteuningspagina
Acer VS, Canada   Meer informatie
Japan   Meer informatie
Wereldwijd Meer informatie Meer informatie
ASUS VS, Canada 1-888-606-ASUS (606-2787) Meer informatie
Japan   Meer informatie
Dell Wereldwijd Meer informatie Meer informatie
Google Wereldwijd   Meer informatie
HiSense VS 1-888-935-8880 Meer informatie
HP VS, Canada 1-800-334-5144 Meer informatie
Japan   Meer informatie
Lenovo VS 1-800-426-7378 Meer informatie
Wereldwijd Meer informatie Meer informatie
Samsung VS 1-866-SAM-4-BIZ (726-4249) Meer informatie
Canada 1-800-749-0205 Meer informatie

Neverware CloudReady

• Ik kan het probleem reproduceren op een Chromebook: Apparaten met de nieuwste stabiele versie van Neverware® CloudReady® werken met standaard beheerfuncties, zoals inschrijven, beheerbeleid en licentiebeheer. Als u problemen ondervindt met deze functies en deze kunt reproduceren op een Chromebook, neemt u contact op met Chrome Enterprise-ondersteuning. (Zorg dat u een Chromebook bij de hand heeft voor probleemoplossing.)
  • Ik kan het probleem niet reproduceren op een Chromebook: Neem voor hulp met problemen die specifiek zijn voor CloudReady en die niet kunnen worden gereproduceerd op een Chromebook, zoals systeemupdates of hardwareproblemen, contact op met Neverware-ondersteuning