Översikt över masshantering av platser

Känt problem: Det går inte att uppdatera hotellattribut genom att ladda upp ett kalkylark. Uppdatera hotellattribut med hjälp av API:et och översikten. Läs mer om API för Företagsprofil.

Om ditt företag har fler än tio platser kan du lägga till, verifiera och hantera flera på samma gång. Ditt företag måste följa kvalitetsriktlinjerna för Google My Business innan det kan visas i Maps, Sök och i Googles andra tjänster.

Gör så här om du vill börja masshantera uppgifter i Google My Business:

1. Skapa ett Google-konto för ditt företag med hjälp av en e-postadress med din företagsdomän. Om webbplatsen till ditt företag exempelvis är www.example.com är en e-postadress med din företagsdomän t.ex. hej@example.com. Det tar längre tid att verifiera en e-postadress som inte använder din företagsdomän vilket kan göra att det tar längre tid innan dina företagsuppgifter visas på Google. Supporten kommer att behöva kontakta dig, så använd en fungerade e-postadress.
  2. Skapa ett företagskonto som du använder för att hantera dina platser. Med ett företagskonto kan du dela upp hanteringen av platserna på flera användare och köra platsbaserade annonskampanjer. Läs mer om företagskonton
  3. Skapa ett kalkylark med alla dina platser. Ange företagsuppgifter för alla dina platser på ett ställe så att du kan verifiera alla samtidigt.
  4. Överför kalkylarket till Google My Business. Lägg till alla platser som du hanterar innan du överför kalkylarket. Titta på listan med vanliga problem som kan försena massverifieringsprocessen och se till att dina platser kan verifieras så snabbt som möjligt.
  5. Granska dina platser och åtgärda fel. När kalkylarksfilen har överförts visas dina platser i översikten i Google My Business. Du blir ombedd att åtgärda eventuella fel innan platserna publiceras. Läs mer om hur du åtgärdar fel
  6. Begär massverifiering. När du har verifierat dina platser blir det lättare att se till att företagsuppgifterna är korrekta. Då kan bara du, företagsägaren eller en auktoriserad representant ändra och hantera dem. Begär verifiering genom att skicka in ett formulär med lite information om dig och ditt företag. Platserna kan inte visas i Sök, Maps eller i Googles andra tjänster förrän de har verifierats.
  7. Se till att företagsuppgifterna är aktuella. Du kan lägga till, ta bort och redigera platser i översikten i Google My Business eller genom att överföra ett redigerat kalkylark. Läs mer om hur du redigerar företagsuppgifter