[GA4] Legg til et Google Analytics 4-område (på et nettsted der Analytics allerede er konfigurert)

Konfigurer et Google Analytics 4-område (GA4) som skal brukes sammen med det eksisterende Universal Analytics-området ditt

Denne artikkelen er for nettstedseiere som bruker Universal Analytics, og som vil opprette et GA4-område. Finn ut mer om GA4-områder og den neste generasjonen av Analytics

Med konfigureringsassistenten for Google Analytics 4-områder kan du opprette et nytt GA4-område som samler inn data, akkurat som UA-området ditt gjør. UA-området ditt forblir uendret. Du kan åpne begge områdene via områdevelgeren eller administratorsiden.

I denne artikkelen:

Slik fungerer konfigureringsassistenten

Med konfigureringsassistenten for Google Analytics 4-områder kan du

• opprette et nytt GA4-område
  • kopiere områdenavnet, nettadressen, tidssonen, valutaen og andre innstillinger fra UA-området ditt
  • aktivere forbedret måling i GA4-området
  • etablere en tilknytning mellom UA- og GA4-områdene. Takket være denne tilknytningen kan du bruke konfigureringsassistenten i Google Analytics 4-området til å overføre konfigurasjoner fra Universal Analytics-området til GA4-området.
  • angi at GA4-området skal motta data fra den eksisterende Google-taggen, hvis du velger å gjenbruke en eksisterende nettstedstag

Veiviseren for konfigureringsassistenten for GA4 overfører ikke historiske data til det nye GA4-området. GA4-området samler bare inn data fra det aktuelle tidspunktet og fremover. I rapportene i UA-området kan du se de historiske dataene.

Opprett GA4-områder

For å bruke konfigureringsassistenten for GA4 må du ha rollen redigerer eller administrator i kontoen. Du kan bruke verktøyet uavhengig av om sidene på nettstedet ditt har en Google Analytics-tag (gtag.js eller analytics.js), en Google Ads-tag (gtag.js) eller en Google Tag Manager-beholder.

1. Klikk på Administrator Innstillinger nede til venstre i Google Analytics.
  2. Se at du har valgt ønsket konto, i Konto-kolonnen. (Hvis du bare har én Google Analytics-konto, er den allerede valgt.)
  3. Velg UA-området som per nå samler inn data fra nettstedet ditt, i Område-kolonnen.
  4. Klikk på Konfigureringsassistenten for GA4 i Område-kolonnen. Det er det første alternativet i Område-kolonnen.
    Ser du ikke konfigureringsassistenten for GA4? Hvis områdeinnstillingene er nedtonet i Område-kolonnen, har du bare tillatelser i rapporteringsvisningen, men ikke i området eller kontoen. Du må ha rollen redigerer eller administrator i kontoen for å bruke verktøyet.
  5. Velg hvordan du vil overføre Universal Analytics-området ditt. Merk deg at de tilgjengelige alternativene kan variere:
    • Jeg ønsker å opprette et nytt Google Analytics 4-område:
      Overfør de grunnleggende innstillingene, noe som betyr at du blant annet må overføre innstillingene for remarketing og taggene du bruker, samt aktivere Google-signaler. Med dette alternativet blir ikke mål, målgrupper, tilknytninger eller budgivning i Google Ads overført.

For å bruke dette alternativet må du klikke på Kom i gang. (Hopp til trinn 6.)

• Jeg ønsker at det konfigureres et nytt Google Analytics 4-område for meg, og at det i størst mulig grad skal være i samsvar med innstillingene i dette området:
      Overfør de grunnleggende innstillingene samt tilleggskonfigurasjoner, som inkluderer mål, målgrupper, tilknytninger og budgivning i Google Ads. (Dette alternativet har den samme prosessen som automatisk opprettede GA4-områder. Finn ut hvordan det fungerer.)

For å bruke dette alternativet må du klikke på Opprett og konfigurer et nytt område. På Opprett et nytt Google Analytics 4-område-siden kan du velge å slå på datainnsamling via eksisterende tagger for å ta med de eksisterende taggene i overføringen. Klikk deretter på Opprett et område.
      Merk: Overføringen tar opptil 5 virkedager. Vi sender ut e-postvarsler for å informere brukere om at et nytt GA4-område er opprettet.
  6. (Hvis du valgte Jeg ønsker å opprette et nytt Google Analytics 4-område i trinn 5): Du kan velge mellom et av disse alternativene på Opprett et nytt Google Analytics 4-område-siden, avhengig av hvordan nettstedet er merket:
  7. Hvis du valgte Opprett og fortsett i trinn 6: På Konfigurer en Google-tag-siden velger du å installere Google-taggen manuelt (det første alternativet nedenfor) eller det alternativet som beskriver situasjonen best mulig. Deretter følger du veiledningen for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Du får se noen av alternativene nedenfor, avhengig av hvordan nettstedet er konfigurert.

Manuell installering

Velg dette alternativet hvis ett eller flere av disse utsagnene stemmer:

• CMS-et eller nettstedsbyggeren støtter foreløpig ikke Google-taggen (gtag.js).
    • Du eller nettutvikleren din tagger nettstedet manuelt.
    • Nettstedet er tagget med analytics.js.
    • Du bruker Google Tag Manager.

Slik installerer du Google-taggen manuelt

Når du velger «Manuell installering», ser du JavaScript-kodebiten som hører til Google-taggen.

For å etablere en tilknytning mellom nettstedet og Google Analytics må du kopiere hele Google-taggen og lime den inn i koden på alle sidene på nettstedet, rett etter <head>-elementet. Ikke legg til Google-taggen flere ganger på den samme siden.

Google-taggen består av hele kodedelen du kan se, som begynner med

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>

Hvis du bruker en nettstedsbygger eller et innholdsstyringssystem (CMS) som foreløpig ikke støtter Google-taggen, kan du kopiere hele Google-taggen og lime den inn i feltet for tilpasset HTML på plattformen.

Klikk deretter på Ferdig for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Når du har konfigurert Google-taggen, kan du konfigurere innstillingene for taggen.

Hvis nettstedet er tagget med analytics.js, enten manuelt eller via et CMS

Hvis nettstedet er manuelt tagget med analytics.js, trenger du ikke å fjerne den gamle analytics.js-taggen når du legger til Google-taggen (ovenfor). analytics.js-taggen kommer fortsatt til å samle inn data om UA-området ditt. Google-taggen (gtag.js) du legger til, samler inn data om det nye GA4-området.

Hvis du bruker et CMS eller en nettstedsbygger som tagger sidene med analytics.js, kan du bruke funksjonen for tilpasset HTML til å legge til Google-taggen på sidene. La analytics.js-taggen forbli på siden, slik at Analytics fortsatt kan sende data til UA-området.

Tabellen nedenfor viser CMS-ene og nettstedsbyggerne som bruker analytics.js, og som krever at du legger til Google-taggen som tilpasset HTML hvis du skal bruke begge taggene på nettstedet.

Kopier Google-taggen, og lim den inn på nettstedet via den tilpassede HTML-funksjonen i CMS-systemet.

I sanntidsrapporten kan du så få bekreftet at du faktisk mottar data.

CMS/nettstedsbygger Alternativer for å legge til egendefinert HTML
    Blogger Veiledning
    Cart.com Kontakt brukerstøtten for Cart.com for å få en veiledning
    Salesforce (Demandware) Kontakt brukerstøtten for Salesforce for å få en veiledning
    VTEX Kontakt brukerstøtten for VTEX for å få en veiledning
    Weebly Veiledning
    Hvis du legger til taggen med Google Tag Manager

For grunnleggende datainnsamling kan du følge veiledningen i brukerstøtten for Google Tag Manager for å legge til Google Analytics: GA4-konfigurasjon-taggen via Google Tag Manager-kontoen.

Når du er ferdig, må du klikke på Ferdig i GA4-konfigureringsassistenten for å fullføre opprettelsen av det tilknyttede GA4-området.

Installer via et CMS eller en nettstedsbygger

Hvis du administrerer nettstedet via visse nettstedsbyggere eller innholdsstyringssystemer (CMS), for eksempel Wix eller Duda, kan du fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å redigere koden.

Hvis du administrerer nettstedet via en av plattformene oppført på Installasjonsveiledning-siden, kan du velge den aktuelle plattformen og følge veiledningen for å fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å redigere koden.

Klikk deretter på Ferdig for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Hvis den aktuelle plattformen ikke støtter Google-taggen ennå, kan du bruke «Manuell installering»-alternativet i stedet.

Vi oppdaterer kontinuerlig CMS-veiledningen for å gjøre det så enkelt som mulig for alle å konfigurere Google-taggen. Hvis du ikke ser plattformen på Installasjonsveiledning-siden, kan du kanskje lime inn ID-en for Google-taggen i CMS-et eller nettstedsbyggeren.Før du installerer manuelt, bør du se etter plattformen din i denne listen.

Finn ut hvordan du kan installere Google-taggen via nettstedsbyggere.

Installer via et {CMS}

Du ser dette alternativet fordi Google har identifisert en integrering mellom nettstedet ditt og et bestemt CMS (innholdsstyringssystem). Med dette alternativet kan du fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å endre koden din ved hjelp av den eksisterende CMS-integreringen.

Følg veiledningen for å fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å endre koden. Klikk deretter på Bekreft for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Hvis den aktuelle plattformen ikke har støtte for Google-taggen ennå, kan du bruke «Manuell installering»-alternativet i stedet.

Vi oppdaterer kontinuerlig CMS-veiledningen for å gjøre det så enkelt som mulig for alle å konfigurere Google-taggen. Hvis du ikke ser plattformen på Installasjonsveiledning-siden, kan du kanskje lime inn ID-en for Google-taggen i CMS-et eller nettstedsbyggeren.Før du installerer manuelt, bør du se etter plattformen din i denne listen.

Finn ut hvordan du installerer Google-taggen via nettstedsbyggere.

Bruk en Google-tag du allerede har

Velg dette alternativet for å gjenbruke en eksisterende Google-tag du har administratortilgang til.

Klikk på Velg en tag, så får du se følgende:

• En liste over tagger du har administratortilgang til: Hvis du ikke finner den aktuelle taggen, har du kanskje ikke brukertillatelsene som kreves for å redigere den.
    • Tag-ID-er:
    • Hvorvidt taggen ble funnet på nettstedet. Velg en tag merket «På nettstedet» for å fullføre konfigureringen uten å endre koden på nettstedet. Hvis du velger en tag merket «Ikke funnet», må du kanskje installere den. Merk deg at hvis nettstedet har lavt trafikkvolum, kan det hende at taggen vises som «Ikke funnet».
    • Destinasjonene som er tilknyttet taggen.

Velg Google-taggen du vil bruke, og klikk på Bekreft for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Brukere av området blir lagt til som brukere av taggen. Finn ut mer om hvordan du administrerer Google-taggen.

Bruk Google-taggen som ble funnet på nettstedet ditt

Bruk taggen som ble funnet på nettstedet ditt, for å fullføre konfigureringen uten å måtte redigere koden på nettstedet. Google legger til Google Analytics-området i taggen som ble funnet på nettstedet ditt.

Bruk en annen Google-tag

Velg dette alternativet hvis Google har funnet en tag på nettstedet ditt, men du ønsker å bruke en annen tag enn den Google fant.

Opprett en ny Google-tag

Velg dette alternativet hvis Google har funnet en tag på nettstedet ditt, men du i stedet vil installere en ny Google-tag på nettstedet manuelt.

Slik installerer du Google-taggen manuelt

Når du velger dette alternativet, ser du JavaScript-kodebiten som hører til Google-taggen.

For å etablere en tilknytning mellom nettstedet og Google Analytics må du kopiere hele Google-taggen og lime den inn i koden på alle sidene på nettstedet, rett etter <head>-elementet. Ikke legg til Google-taggen flere ganger på den samme siden.

Google-taggen består av hele kodedelen du kan se, som begynner med

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>

Hvis du bruker en nettstedsbygger eller et innholdsstyringssystem (CMS) som foreløpig ikke støtter Google-taggen, kan du kopiere hele Google-taggen og lime den inn i feltet for tilpasset HTML på plattformen.

Klikk deretter på Ferdig for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Når du har konfigurert Google-taggen, kan du konfigurere innstillingene for taggen.

Fullfør konfigureringen av det nye GA4-området

Når du er ferdig, ser du «Du har nå knyttet områdene dine sammen» øverst på siden Konfigureringsassistenten for Google Analytics 4-områder.

Skriv ned navnet på GA4-området, slik at du kan finne det igjen senere. Hvis navnet på Universal Analytics-området er «Eksempelområde», blir navnet på GA4-området «Eksempelområde – GA4».

Klikk på Se GA4-området ditt for å gå til konfigureringsassistenten i det nye GA4-området. I konfigureringsassistenten for Google Analytics 4-områder får du se anbefalte fremgangsmåter og innstillinger for å fullføre oppsettet av GA4-området.

Det kan ta opptil 30 minutter før data vises i det nye GA4-området.

Velg Sanntid i rapportnavigasjonen på nettstedet for å sjekke at det samles inn data. Du skal se aktivitet i sanntidsrapporten. Du kan også gå til [UA→GA4] Sammenlign rapporter mellom Google Analytics 4 og Universal Analytics for å sammenligne rapportene du kjenner fra Universal Analytics, og de tilsvarende rapportene i det nye Google Analytics 4-området.

Hvis du har et eksisterende Firebase-prosjekt, kan du knytte det sammen med dette GA4-området. Du må imidlertid gjøre dette fra Firebase. Finn ut hvordan du gjør det.