Upgraden naar een Google Analytics 4-property

Stel naast uw bestaande Universal Analytics-property een Google Analytics 4-property in (voorheen bekend als een app & webproperty).
Wat is een Google Analytics-property?Meer informatie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Google Analytics 4-property kunt instellen die gegevens verzamelt van dezelfde pagina's als een bestaande Universal Analytics-property. Er zijn 2 stappen:

1. Een Google Analytics 4-property maken of hiermee verbinding maken, en uw configuratie-instellingen voor Universal Analytics overzetten.
  2. Gegevensverzameling inschakelen
    Als uw bestaande Universal Analytics-site volledig is getagd met gtag.js, kunt u gegevensverzameling met bestaande tags inschakelen als onderdeel van stap 1. Als uw site niet is getagd met gtag.js, kan de wizard 'Aan de slag' uw bestaande tags niet gebruiken en moet u uw site handmatig taggen.

Voordat u begint

In dit artikel wordt aangenomen dat u een bestaande Universal Analytics-property heeft. Na de upgrade:

• Heeft u een nieuwe, goed functionerende Google Analytics 4-property,
  • blijft uw bestaande Universal Analytics-property ongewijzigd en blijft deze gegevens verzamelen.

Upgradestappen

Upgraden:

Een Google Analytics 4-property maken of hiermee verbinding maken

Zoek 'Upgraden naar GA4':

1. Log in bij Analytics.
  2. Klik op Beheer.
  3. Selecteer in de kolom Account het account waarin u de property wilt maken. (Als u slechts één Google Analytics-account heeft, is dat al geselecteerd. Als u meer dan 1 Google Analytics-account heeft, moet u ervoor zorgen dat het gewenste account is geselecteerd.)
  4. Selecteer in de kolom Property de gewenste Universal Analytics-property.
  5. Klik op Upgraden naar GA4.

U heeft nu de volgende opties:

• U kunt een nieuwe Google Analytics 4-property maken of
  • verbinding maken met een bestaande.

Een nieuwe property maken

1. Klik onder 'Ik moet een nieuwe Google Analytics 4-property maken' op Aan de slag.
  2. Als uw site de gtag.js-tag gebruikt, kunt u gegevensverzameling inschakelen met uw bestaande tags.Opmerking:Als u aangepaste tags voor uw Universal Analytics-property heeft geïmplementeerd, kan deze optie de functionaliteit niet overzetten naar uw Google Analytics 4-property. LeesOverwegingen als u gekoppelde sitetags gebruikt.
  3. Klik op Property maken.

Analytics maakt nu uw nieuwe Google Analytics 4-property, waarbij basisgegevens, zoals de propertynaam, URL, tijdzone en valuta, worden gekopieerd uit uw Universal Analytics-account. Analytics schakelt ook Verbeterde metingen in voor uw Google Analytics 4-property. Vervolgens gaat u naar de Installatieassistent in uw nieuwe Google Analytics 4-property. Hier ziet u de beschikbare opties om uw configuratie-instellingen over te zetten of helemaal opnieuw in te stellen.

Koppelen aan een bestaande property

U bent zelf verantwoordelijk voor de tags op uw site. Door verbinding te maken, kunt u gebruikmaken van toekomstige upgradetools en andere configuraties gebruiken.

1. Selecteer bij 'Ik wil een koppeling maken met een bestaande Google Analytics 4-property' de Google Analytics-property waaraan u wilt koppelen.
  2. Klik op Property's koppelen. Analytics brengt de koppeling tot stand tussen uw Universal Analytics- en GA4-property's.

Klik op Uw GA4-property bekijken. U wordt doorgestuurd naar de Installatieassistent in uw nieuwe Google Analytics 4-property. Hier ziet u de beschikbare opties waarmee u de instellingen voor taggen en overzetten kunt implementeren.

Gegevensverzameling inschakelen

U hoeft dit gedeelte alleen te lezen als u

• gegevensverzameling niet kunt inschakelen via de Installatieassistent of als onderdeel van het maakproces van uw Google Analytics 4-property, of
  • behoefte heeft aan geavanceerde instrumentatie, bijvoorbeeld om aangepaste gebeurtenissen of e-commerce te implementeren.

Nu u uw Google Analytics 4-property heeft ingesteld, moet u uw site taggen met de algemene sitetag gtag.js. U vervangt taggen dat al plaatsvindt voor uw Universal Analytics-property niet, maar voegt daar iets aan toe. Gegevens worden dus doorgestuurd naar de Universal Analytics-property en uw Google Analytics 4-property.

De instructies verschillen, afhankelijk van hoe taggen is geïmplementeerd voor uw Universal Analytics-property.