[GA4] Føj en Google Analytics 4-ejendom til et website, der allerede bruger Analytics

Konfigurer en Google Analytics 4 (GA4)-ejendom sammen med din eksisterende Universal Analytics-ejendom

Denne artikel henvender sig til websiteejere, som bruger Universal Analytics og vil oprette en GA4-ejendom. Få flere oplysninger om GA4-ejendomme og den næste generation af Analytics

Værktøjet Konfigurationsassistent i Google Analytics 4-ejendommen opretter en ny GA4-ejendom, som indsamler data sammen med din eksisterende UA-ejendom. Din UA-ejendom ændres ikke. Du kan få adgang til begge ejendomme via ejendomsvælgeren eller administratorsiden.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Sådan fungerer det

Værktøjet Konfigurationsassistent i Google Analytics 4-ejendommen:

• Opretter en ny GA4-ejendom.
  • Kopierer ejendomsnavnet, websiteadressen, tidszonen, valutaen og andre indstillinger fra din UA-ejendom.
  • Aktiverer forbedret måling i din GA4-ejendom.
  • Opretter en tilknytning mellem dine UA- og GA4-ejendomme. Denne tilknytning gør det muligt at bruge Konfigurationsassistent i din Google Analytics 4-ejendom til at migrere konfigurationer fra din UA-ejendom til din GA4-ejendom.
  • Indstiller GA4-ejendommen til at modtage data fra dit eksisterende Google-tag, hvis du vælger at genbruge et eksisterende websitetag.

Guiden GA4 Konfigurationsassistent udfylder ikke din nye GA4-ejendom med historiske data. Din GA4-ejendom indsamler kun data fremadrettet. Hvis du vil se historiske data, kan du bruge rapporterne i din UA-ejendom.

Opret en GA4-ejendom

Du skal have rollen Redaktør eller Administrator for kontoen for at kunne bruge GA4 Konfigurationsassistent. Du kan bruge værktøjet, uanset om dine websitesider har et Google Analytics-tag (gtag.js eller analytics.js), et Google Ads-tag (gtag.js) eller en Google Tag Manager-container.

1. Klik på Indstillinger Administrator (nederst til venstre) i Google Analytics.
  2. Sørg for, at den ønskede konto er valgt i kolonnen Konto. Hvis du kun har én Google Analytics-konto, er den allerede valgt.
  3. I kolonnen Ejendom skal du vælge den UA-ejendom, der i øjeblikket indsamler data for dit website.
  4. Klik på GA4 Konfigurationsassistent i kolonnen Ejendom. Det er den første valgmulighed i kolonnen Ejendom.
    Kan du ikke se GA4-konfigurationsassistent? Hvis Ejendomsindstillinger vises nedtonet i kolonnen Ejendom, gælder dine tilladelser for visningen, men ikke for ejendommen eller kontoen. Du skal have rollen redaktør eller administrator på kontoen for at kunne bruge værktøjet.
  5. Vælg, hvordan du vil migrere din Universal Analytics-ejendom. Bemærk! De tilgængelige muligheder kan variere:
    • Jeg vil gerne oprette en ny Google Analytics 4-ejendom:
      Migrer dine grundlæggende indstillinger, hvilket omfatter migrering af dine tags, aktivering af Google-signaler og remarketingindstillinger. Denne indstilling migrerer ikke mål, målgrupper, links og budgivning i Google Ads.

Klik på Kom godt i gang for at bruge denne mulighed. Gå til trin 6.

• Jeg vil gerne have oprettet og konfigureret en ny Google Analytics 4-ejendom på mine vegne ved brug af indstillingerne for denne ejendom i videst muligt omfang:
      Migrer dine grundlæggende indstillinger samt yderligere konfigurationer, heriblandt mål og målgrupper, links og budgivning i Google Ads. Denne mulighed følger den samme proces som automatisk oprettede GA4-ejendomme. Se, hvordan det fungerer)

Hvis du vil bruge denne mulighed, skal du klikke på Opret og konfigurer en ny ejendom. På siden Opret en ny Google Analytics 4-ejendom har du mulighed for at markere Aktivér dataindsamling ved hjælp af eksisterende tags for at inkludere dine eksisterende tags i migreringen. Klik derefter på Opret ejendom.
      Bemærk! Den fulde migrering tager op til fem hverdage at gennemføre. Vi sender mailnotifikationer for at informere brugere om ny GA4-ejendom.
  6. Hvis du valgte Jeg vil gerne oprette en ny Google Analytics 4-ejendom i trin 5, skal du have en af følgende muligheder på siden Opret en ny Google Analytics 4-ejendom, afhængigt af hvordan dit website i øjeblikket er tagget:
  7. Hvis du valgte Opret og fortsæt i trin 6: Installer Google-tagget manuelt (den første valgmulighed nedenfor) på siden Konfigurer et Google-tag, eller vælg den valgmulighed, der passer bedst til din aktuelle situation, og følg vejledningen for at fuldføre oprettelsen af dine nye GA4-ejendom.

Du får vist nogle af nedenstående valgmuligheder, alt efter hvordan websitet er konfigureret.

Foretag manuel installation

Vælg denne mulighed, hvis én af følgende betingelser er opfyldt:

• Dit websiteværktøj/din CMS-platform understøtter endnu ikke Google-tagget (gtag.js)
    • Du eller din webudvikler tagger dit website manuelt
    • Dit website er tagget med analytics.js
    • Du bruger Google Tag Manager

Sådan installerer du Google-tagget manuelt

Når du vælger "Installer manuelt", får du vist JavaScript-kodestykket for Google-tagget.

For at oprette en forbindelse mellem dit website og Google Analytics skal du kopiere og indsætte hele Google-tagget i koden på alle sider på dit website direkte efter <head>-elementet. Du må maksimalt tilføje ét Google-tag på hver side.

Dit Google-tag er hele den sektion med kode, der vises, og som starter med:

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>

Hvis du bruger et websiteværktøj eller et indholdsstyringssystem (CMS, Content Management System), der endnu ikke understøtter Google-tagget, skal du kopiere hele Google-tagget og indsætte det i feltet til tilpasset HTML-kode på platformen.

Klik derefter på Udført for at afslutte oprettelsen af din nye GA4-ejendom.

Når du har konfigureret dit tag, skal du konfigurere dine Google-tagindstillinger

Hvis dit website er tagget med analytics.js, enten manuelt eller med en CMS-platform

Hvis dit website er tagget manuelt med analytics.js, skal du ikke fjerne det gamle analytics.js-tag, når du tilføjer Google-tagget (ovenfor). analytics.js-tagget vil fortsætte med at indsamle data for din UA-ejendom. Det Google-tag (gtag.js), som du tilføjer, indsamler data for din nye GA4-ejendom.

Hvis du bruger et websiteværktøj/CMS-system, der tagger dine sider med analytics.js, kan du bruge den tilpassede HTML-funktion til at føje Google-tagget til dine sider. Behold analytics.js-tagget, så Analytics stadig sender data til din UA-ejendom.

Følgende tabel viser websiteværktøjer og CMS-systemer, der bruger analytics.js, og kræver, at du tilføjer dit Google-tag på siden som tilpasset HTML for at få begge tags på dit website.

Kopiér dit Google-tag, og indsæt det på dit website ved hjælp af den tilpassede HTML-funktion i dit CMS-system.

Brug rapporten Realtid til at verificere, at du modtager data.

Websiteværktøj/CMS-system Valgmuligheder for tilføjelse af tilpasset HTML
    Blogger Vejledning
    Cart.com Kontakt support til Cart.com for at få vejledning
    Salesforce (Demandware) Kontakt Salesforce-support for at få vejledning
    VTEX Kontakt VTEX-support for at få vejledning
    Weebly Vejledning
    Hvis du tilføjer dit tag ved hjælp af Google Tag Manager

I forbindelse med indsamling af grundlæggende data skal du følge vejledningen i Hjælp til Google Tag Manager for at tilføje Google Analytics: GA4-konfigurationstagget via din Google Tag Manager-konto.

Når du er færdig, skal du klikke på Udfør i Konfigurationsassistenten i GA4 for at afslutte oprettelsen af din tilknyttede GA4-ejendom.

Foretag installation vha. et CMS eller et websiteværktøj

Hvis du administrerer dit website ved hjælp af bestemte websiteværktøjer eller CMS-platforme, f.eks. Wix eller Duda, kan du fuldføre konfigurationen af dit Google-tag, uden at du behøver at ændre din kode.

Hvis du administrerer dit website ved hjælp af en af de platforme, der er angivet på siden Installationsvejledning, skal du vælge din platform og følge vejledningen for at afslutte konfigurationen af dit Google-tag uden at foretage ændringer i din kode.

Klik derefter på Udført for at afslutte oprettelsen af din nye GA4-ejendom.

Hvis din platform endnu ikke understøtter Google-tagget, kan du bruge den tidligere mulighed "Installer manuelt".

Vi opdaterer CMS-vejledningen for at gøre det så nemt som muligt at konfigurere dit Google-tag. Hvis du ikke kan se din platform på siden Installationsvejledning, kan du muligvis stadig indsætte dit Google-tag-id i dit websiteværktøj eller din CMS-platform. Før du installerer manuelt, skal du tjekke, om din platform er på denne liste.

Få flere oplysninger om, hvordan du installerer dit Google-tag med et websiteværktøj.

Installer med {CMS}

Du får vist denne mulighed, fordi Google har identificeret en integration mellem dit website og et bestemt indholdsstyringssystem (CMS, Content Management System). Med denne valgmulighed kan du fuldføre konfigurationen af dit Google-tag uden at ændre din kode ved hjælp af den eksisterende CMS-integration.

Følg vejledningen for at fuldføre konfigurationen af dit Google-tag uden at foretage ændring af koden. Klik derefter på Bekræft for at afslutte oprettelsen af din nye GA4-ejendom.

Hvis din platform endnu ikke understøtter Google-tagget, kan du bruge den tidligere mulighed "Installer manuelt".

Vi opdaterer CMS-vejledningen for at gøre det så nemt som muligt at konfigurere dit Google-tag. Hvis du ikke kan se din platform på siden Installationsvejledning, kan du muligvis stadig indsætte dit Google-tag-id i dit websiteværktøj eller din CMS-platform. Før du installerer manuelt, skal du tjekke, om din platform er på denne liste.

Få flere oplysninger om, hvordan du installerer dit Google-tag med et websiteværktøj.

Brug et Google-tag, du allerede har

Vælg denne mulighed for at genbruge et eksisterende Google-tag, som du har administratoradgang til.

Klik på Vælg et tag. Du vil få vist:

• En liste over tags, som du har administratoradgang til Hvis du ikke kan se det relevante Google-tag, har du muligvis ikke de påkrævede brugertilladelser til at foretage ændringer af det pågældende tag.
    • Tag-id'er
    • Hvorvidt tagget er blevet registreret på dit website. Vælg et tag med etiketten "På website" for at fuldføre konfigurationen uden at foretage ændringer i dit websites kode. Hvis du vælger et tag med etiketten "Ikke registreret", er du muligvis nødt til at installere det. Bemærk! Hvis der er begrænset trafik til dit website, har tagget muligvis etiketten "Ikke registreret".
    • De destinationer, der er knyttet til tagget

Vælg det Google-tag, du vil bruge, og klik derefter på Bekræft for at afslutte oprettelsen af din nye GA4-ejendom.

Brugere af din ejendom tilføjes som brugere af tagget. Få flere oplysninger om administration af dit Google-tag

Brug det Google-tag, der findes på dit website

Brug det tag, der er registreret på dit website, til at fuldføre konfigurationen uden at foretage yderligere ændringer af koden på websitet. Google føjer Google Analytics-ejendommen til det tag, der findes på dit website.

Brug et andet Google-tag

Vælg denne mulighed, hvis Google har registreret et tag på dit website, men du vil bruge et andet tag end det, Google har registreret.

Opret et nyt Google-tag

Vælg denne mulighed, hvis Google har registreret et tag på dit website, men du i stedet vil installere et nyt Google-tag på dit website.

Sådan installerer du Google-tagget manuelt

Når du vælger denne mulighed, får du vist JavaScript-kodestykket for Google-tagget.

For at oprette en forbindelse mellem dit website og Google Analytics skal du kopiere og indsætte hele Google-tagget i koden på alle sider på dit website direkte efter <head>-elementet. Du må maksimalt tilføje ét Google-tag på hver side.

Dit Google-tag er hele den kodedel, der starter med

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>.

Hvis du bruger et websiteværktøj eller et indholdsstyringssystem (CMS, Content Management System), der endnu ikke understøtter Google-tagget, skal du kopiere hele Google-tagget og indsætte det i feltet til tilpasset HTML-kode på platformen.

Klik derefter på Udført for at afslutte oprettelsen af din nye GA4-ejendom.

Når du har konfigureret dit tag, skal du konfigurere dine Google-tagindstillinger

Fuldfør konfigurationen af din nye GA4-ejendom

Når du er færdig, får du vist meddelelsen "Dine ejendomme er blevet tilknyttet" øverst på siden Konfigurationsassistent i din Google Analytics 4-ejendom.

Notér navnet på din GA4-ejendom, så du kan finde den senere. Hvis navnet på din Universal Analytics-ejendom er "Eksempelejendom", er navnet på din GA4-ejendom "Eksempelejendom - GA4".

Klik på Se din GA4-ejendom for at åbne Konfigurationsassistent i din nye GA4-ejendom. Konfigurationsassistent i Google Analytics 4-ejendomme viser dig anbefalede funktioner og indstillinger, der kan hjælpe dig med at konfigurere din GA4-ejendom.

Der kan gå op til 30 minutter, før der vises data i din nye GA4-ejendom.

Du kan verificere, at der indsamles data, ved at gennemse dit website og derefter vælge Realtid i rapportnavigationen. Du bør kunne se aktivitet i realtidsrapporten. Du kan også gå til [UA→GA4] Sammenlign rapporter fra henholdsvis Google Analytics 4 og Universal Analytics for at sammenligne de rapporter, du kender fra Universal Analytics, med de tilsvarende rapporter på din nye Google Analytics 4-ejendom.

Hvis du har et eksisterende Firebase-projekt, kan du knytte denne GA4-ejendom til det. Du skal dog gøre dette fra Firebase. Se, hvordan du gør.