[GA4] Kom i gang med Annonsering-arbeidsområdet

Finn ut hvordan du får mest mulig ut av Annonsering-arbeidsområdet.

Bruk Annonsering-arbeidsområdet i Google Analytics 4-området ditt for å få mer statistikk om de viktigste brukeropplevelsene. Med rapportene i denne delen kan du danne deg et tydeligere bilde av avkastningen du oppnår med medieinvesteringene dine i de enkelte kanalene, treffe enda mer veloverveide beslutninger om fordelingen av budsjettmidler og evaluere de ulike attribusjonsmodellene.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Før du begynner

For at du skal få mest mulig ut av Annonsering-arbeidsområdet, må du knytte Google Analytics 4-området ditt sammen med Google Ads-kontoene dine. Når du knytter Annonsering-arbeidsområdet sammen med Google Ads, omfatter rapportene om dette arbeidsområdet detaljerte Google Ads-kampanjedata. Finn ut mer

Om attribusjon og attribusjonsmodeller

Attribusjon er prosessen med å tilskrive konverteringer til forskjellige annonser, klikk og faktorer langs brukerens bane på veien mot en konvertering. En attribusjonsmodell kan være en regel, et regelsett eller en databasert algoritme som avgjør hvordan konverteringer blir tilskrevet kontaktpunkter i konverteringstrakter.

I attribusjonsrapportene du finner i Annonsering-arbeidsområdet ditt, kan du danne deg et tydeligere bilde av hvordan de ulike annonseringstiltakene dine sammen er med på å generere konverteringer. Med disse rapportene kan du utforske ulike regelbaserte attribusjonsmodeller og finne ut hvilken av dem som blir mest lønnsom for bedriften din. Finn ut mer

Om rapportene

Alle brukere av Google Analytics 4-området ditt har tilgang til Annonsering-arbeidsområdet. Rapportene i dette arbeidsområdet har litt annerledes utseende og funksjon enn Google Analytics 4-rapportene. Per nå finnes det fire rapporter i Annonsering-arbeidsområdet:

• Annonseringsoversikt: Få en rask oversikt over tallene for bedriften din, og se mer detaljert informasjon om områdene du vil utforske videre. Finn ut mer
  • Ytelse: Finn ut hvilke kanaler og kampanjer som gis konverteringskreditt. Finn ut mer
  • Sammenligning av modeller: Her kan du se hvordan ulike attribusjonsmodeller påvirker verdiene som tilskrives markedsføringskanalene dine. Finn ut mer
  • Konverteringstrakter: Se kundenes bane frem til konvertering, og finn ut hvordan forskjellige attribusjonsmodeller fordeler tilskrivingen av konverteringer mellom de aktuelle banene. Finn ut mer

Bruk rapportene til å få svar på spørsmål som disse:

• Hvilken rolle spilte søk, annonser og henvisninger på veien frem mot konverteringer?
  • Hvor lang tid gikk det fra kunden først viste interesse, og frem til hen gjennomførte kjøpet?
  • Hva er de vanligste banene kundene tar frem til konverteringer?

Valg av attribusjonsmodell

Alle brukere kan selv velge hvilke attribusjonsmodeller de vil bruke i rapportene i Annonsering-arbeidsområdet. Når du velger en attribusjonsmodell i dette arbeidsområdet, har det ingen innvirkning på hvordan data presenteres til andre brukere, eller hvordan data beregnes i rapporter utenfor Annonsering-arbeidsområdet.

I andre Google Analytics 4-rapporter med konverterings- og inntektsdata brukes attribusjonsmodellen for rapportering på områdenivå. Bare brukere med redigeringstilgang til området kan endre attribusjonsmodellen som brukes til rapportering. De kan gjøre dette ved å følge menybanen Administrator > Attribusjonsinnstillinger. Administratorer kan også velge tilbakeblikksvinduer via attribusjonsinnstillingene. Finn ut mer