[GA4] Mainonta-työtilan käytön aloittaminen

Näin voit hyödyntää Mainonta-työtilaa mahdollisimman tehokkaasti.

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden Mainonta-työtilan avulla voit tutustua tarkemmin tärkeimpiin käyttäjäpolkuihin. Osion raportit auttavat saamaan paremman käsityksen mediakulujesi tuottoprosentista (ROI) kaikissa kanavissa, tekemään tietoon perustuvia päätöksiä budjetin jakamisesta ja arvioimaan attribuutiomalleja.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

Jotta voit hyödyntää Mainonta-työtilaa parhaalla mahdollisella tavalla, muista linkittää Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi Google Ads ‑tiliisi. Kun linkität Google Adsin, Mainonta-työtilan raporteissa alkaa näkyä yksityiskohtaista Google Ads ‑kampanjadataa. Lue lisää

Attribuutio ja attribuutiomallit

Attribuutio tarkoittaa konversiokrediitin kirjaamista eri mainoksille, klikkauksille ja muille konvertoitumista edeltäneille tekijöille. Attribuutiomalli voi olla sääntö, sääntöjoukko tai dataan perustuva algoritmi, joka määrittää, miten konversiot kirjataan konversioreittien kontaktipisteille.

Mainonta-työtilan attribuutioraportit auttavat sinua ymmärtämään, miten mainonnan eri osa-alueet vaikuttavat yhdessä konversioiden toteutumiseen. Näiden raporttien avulla voit tutustua erilaisiin sääntöpohjaisiin attribuutiomalleihin ja päättää, mikä niistä sopii parhaiten yrityksellesi. Lue lisää

Raportit

Kaikilla Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi käyttäjillä on pääsy Mainonta-työtilaan. Työtilan raportit näyttävät hieman erilaisilta ja toimivat hieman eri tavoin kuin muut Google Analytics 4 ‑raportit. Mainonta-työtilassa on tällä hetkellä kolme raporttia:

• Mainonnan yhteenveto ‑raportista näet nopeasti yhteenvedon yrityksesi mittareista, ja sen kautta voit myös tutustua tarkemmin haluamiisi alueisiin. Lue lisää
  • Mallien vertailu ‑raportin avulla voit selvittää, miten eri attribuutiomallit vaikuttavat markkinointikanaviesi arviointiin. Lue lisää
  • Konversioreitit-raportista näet asiakkaiden konversioreitit sekä sen, miten eri attribuutiomallit jakavat konversiokrediitin reitin varrella. Lue lisää

Raporteista löydät vastaukset esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

• Millainen vaikutus viittauksilla, hauilla ja mainoksilla on ollut konversioihin?
  • Kuinka kauan aikaa on kulunut asiakkaan kiinnostuksen heräämisestä ostoksen tekemiseen?
  • Mitkä ovat yleisimmät konvertoitumiseen johtaneet reitit?

Attribuutiomallin valitseminen

Kaikki käyttäjät voivat valita attribuutiomalleja omaan käyttöönsä Mainonta-työtilan raporteissa. Kun valitset työtilassa attribuutiomallin, se ei vaikuta muiden käyttäjien näkemään dataan eikä siihen, miten data lasketaan Mainonta-työtilan ulkopuolisissa raporteissa.

Muissa konversio- ja tulodataa sisältävissä Google Analytics 4 ‑raporteissa käytetään mittauskokonaisuustasolla valittua raportoinnin attribuutiomallia. Vain käyttäjät, joilla on mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli, voivat muuttaa raportoinnin attribuutiomallia Järjestelmänvalvoja > Attribuutioasetukset ‑kohdasta. Järjestelmänvalvojat voivat valita attribuutioasetuksista myös analyysi-ikkunat. Lue lisää