Mainonta ja attribuutio

[GA4] Mainonta-kohdan käytön aloittaminen

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden Mainonta-kohdasta saat tarkempaa tietoa tärkeimmistä käyttäjäpoluista. Siellä olevien raporttien avulla voit saada paremman käsityksen mediakulujesi tuottoprosentista (ROI) kaikissa kanavissa, tehdä perusteltuja päätöksiä budjetin jakamisesta ja arvioida attribuutiomalleja.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

Jos haluat nähdä Mainonta-kohdan raportteja, sinun on linkitettävä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi Googlen mainontatuotteeseen.

Jos haluat katsoa mainostajan raportteja, linkitä mittauskokonaisuutesi johonkin seuraavista:

Jos haluat nähdä Julkaisijan mainokset ‐raportin, linkitä mittauskokonaisuutesi johonkin seuraavista:

Attribuutio ja attribuutiomallit

Attribution is the act of assigning credit for important user actions to different ads, clicks, and factors along the user's path to completing the action.

An attribution model can be a rule, a set of rules, or a data-driven algorithm that determines how credit is assigned to touchpoints along a user's path to completing important actions.

Mainonta-kohdassa olevien attribuutioraporttien avulla saat paremman käsityksen siitä, miten mainonnan eri osa-alueet ovat vaikuttaneet tärkeiden tapahtumien toteutumiseen. Näiden raporttien avulla voit tutustua erilaisiin sääntöpohjaisiin attribuutiomalleihin ja päättää, mikä niistä sopii parhaiten yrityksellesi. Lue lisää attribuution käytön aloittamisesta.

Raportit

Kun olet linkittänyt Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi Googlen mainontatuotteeseen, kaikki mittauskokonaisuuden käyttäjät voivat päästä Mainonta-kohtaan. Siellä olevat raportit näyttävät hieman erilaisilta ja toimivat hieman eri tavoin kuin muut Google Analytics 4 ‑raportit. Mainonta-kohta sisältää seuraavat raportit:

Raporteista löydät vastaukset esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

• Millainen vaikutus viittauksilla, hauilla ja mainoksilla oli tärkeisiin tapahtumiin?
  • Kuinka kauan asiakkaan kiinnostuksen heräämisestä meni ostoksen tekemiseen?
  • Mitkä ovat yleisimmät tärkeisiin tapahtumiin johtaneet reitit?

Attribuutioasetusten valitseminen

The Attribution settings page lets you choose how Google Analytics assigns credit to different ads, clicks, and other factors before users trigger key events and Google Ads web conversions.

To select attribution settings:

1. Sign in to Google Analytics.
  2. In Admin, under Data display, click Attribution settings.
  3. Select these attribution settings:
  4. Click Save.