[GA4] Kom godt i gang med Annoncering

Se, hvordan du får mest muligt ud af arbejdsområdet Annoncering.

Brug arbejdsområdet Annoncering i din Google Analytics 4-ejendom til at få større indsigt i dine vigtigste brugerrejser. Rapporterne i denne sektion giver dig mulighed for at få en bedre forståelse af investeringsafkastet af dine medieudgifter i alle kanaler, træffe velfunderede beslutninger vedrørende budgetallokering og evaluere tilskrivningsmodeller.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Før du begynder

For at få mest muligt ud af arbejdsområdet Annoncering skal du sørge for at linke din Google Analytics 4-ejendom til dine Google Ads-konti. Når du linker til Google Ads, indeholder dine rapporter i arbejdsområdet Annoncering udførlige Google Ads-kampagnedata. Få flere oplysninger

Om tilskrivning og tilskrivningsmodeller

Tilskrivning betyder, at der tilskrives kredit for konverteringer til forskellige annoncer, klik og faktorer på en brugers rejse hen mod en konvertering. En tilskrivningsmodel kan være en regel, et sæt regler eller en databaseret algoritme, der bruges til at afgøre, hvordan kreditten for konverteringer tilskrives berøringspunkter på konverteringsstier.

Tilskrivningsrapporterne i arbejdsområdet Annoncering giver dig en bedre forståelse af, hvordan dine annonceringsaktiviteter samarbejder om at generere konverteringer. Disse rapporter giver dig mulighed for at afprøve forskellige regelbaserede tilskrivningsmodeller for at finde ud af, hvilken model der er optimal for lige netop din virksomhed. Få flere oplysninger

Om rapporterne

Alle brugere af din Google Analytics 4-ejendom kan få adgang til arbejdsområdet Annoncering. Rapporter i arbejdsområdet ser lidt anderledes ud og fungerer anderledes end andre Google Analytics 4-rapporter. Der er i øjeblikket 4 rapporter i arbejdsområdet Annoncering:

• Annonceringsøjebliksbillede: Få et hurtigt overblik over virksomhedsmetrics, og dyk derefter dybere ned i områder, du vil udforske. Få flere oplysninger
  • Effektivitet: Få en forståelse af, hvilke kanaler og kampagner der har modtaget konverteringskredit. Få flere oplysninger
  • Sammenligning af modeller : Sammenlign, hvordan forskellige tilskrivningsmodeller påvirker vurderingen af dine marketingkanaler. Få flere oplysninger
  • Konverteringsstier: Se dine kunder konverteringsstier, og få flere oplysninger om, hvordan forskellige tilskrivningsmodeller distribuerer kredit på disse stier. Få flere oplysninger

Brug disse rapporter til at få svar på spørgsmål som f.eks.:

• Hvilke roller spillede henvisninger, søgninger og annoncer for konverteringerne?
  • Hvor lang tid gik der fra det tidspunkt, hvor kunden først udviste interesse, og til vedkommende foretog sit køb?
  • Hvilken sti følger en kunde typisk frem mod en konvertering?

Valg af en tilskrivningsmodel

Alle brugere kan vælge tilskrivningsmodeller til personlig brug i rapporterne i arbejdsområdet Annoncering. Når du vælger en tilskrivningsmodel i dette arbejdsområde, har det ingen betydning for, hvordan andre brugere får vist data, eller hvordan data beregnes i rapporter uden for arbejdsområdet Annoncering.

Andre Google Analytics 4-rapporter med konverterings- og omsætningsdata bruger tilskrivningsmodellen for rapportering på ejendomsniveau. Det er kun brugere med rollen Redaktør på ejendommen, der kan ændre tilskrivningsmodellen for rapportering i Administrator > Indstillinger for tilskrivning. Administratorer kan også vælge tilbagebliksperioder under Tilskrivningsindstillinger. Få flere oplysninger