[UA] Konfigurer Analytics for nettsteder (Universal Analytics)

Universal Analytics er erstattet av Google Analytics 4. Med mindre du har en Google Analytics 360-konto som er knyttet sammen med en Google Marketing Platform-organisasjon med en aktiv 360-bestilling, blir det ikke behandlet data for eventuelle Universal Analytics-områder du oppretter i tiden fremover.

Du kan bruke Google Analytics 4, den nåværende versjonen av Analytics, ved å gå til [GA4] Konfigurer Analytics for apper og/eller nettsteder.

Opprett en Analytics-konto

Det første du må gjøre, er å opprette en Analytics-konto – med mindre du allerede har en. Gå direkte til Opprett et område med mindre du vil opprette en separat konto for dette nettstedet. Du kan for eksempel opprette en ny konto hvis dette nettstedet tilhører en annen bedrift.

1. Klikk på Opprett konto i Konto-kolonnen under Administrator.
  2. Gi kontoen et navn. Konfigurer innstillingene for datadeling for å styre hvilke data du vil dele med Google.
  3. Klikk på Neste for å legge til det første området i kontoen.

Opprett et område

1. Fortsetter du fra «Opprett en Analytics-konto» ovenfor? Hvis ja går du til trinn 2. Hvis nei gjør du dette:
    • Sjekk at du har valgt riktig konto, i Konto-kolonnen under Administrator. Klikk så på Opprett et område i Område-kolonnen.
  2. Gi området et navn (f.eks. «Nettstedet til Bennys burgerbar»), og velg valutaen og tidssonen som skal brukes i rapporteringen. Hvis en besøkende er innom nettstedet ditt på en tirsdag i sin lokale tidssone, men det er mandag i tidssonen din, blir besøket registrert for mandagen.
    • Hvis du velger en tidssone med sommertid, justerer Analytics automatisk i henhold til dette. Bruk Greenwich Mean Time (GMT) hvis du ikke vil justere for sommertid.
    • Hvis du endrer tidssonen, påvirkes bare fremtidige data. Hvis du endrer tidssonen for et eksisterende område, ser du kanskje et flatt område eller en topp i dataene. Dette kommer av tidsforskyvningen henholdsvis fremover eller bakover. Rapportdataene kan fortsatt inneholde den gamle tidssonen i en kort periode etter at du har oppdatert innstillingene, inntil endringen er behandlet av Analytics-tjenerne.
  3. Klikk på Vis avanserte alternativer (under feltene for områdekonfigurering).
  4. Slå på bryteren for Opprett et Universal Analytics-område .
  5. Skriv inn nettadressen. Velg protokollen (http eller https).
    De fleste domeneverter støtter bare UTF-8-tegn i nettadresser. Bruk enten UTF-8-tegn eller punycode for tegn og symboler som ikke er UTF-8-tegn (innbefattet kyrilliske tegn), i domenenavnet. Prøv et punycode-konverteringsprogram hvis du trenger hjelp med dette.
  6. Nå kan du velge å opprette følgende:
    • Både et Google Analytics 4-område og et Universal Analytics-område. Med dette alternativet skjer følgende:
      • Det blir konfigurert et parallelt Google Analytics 4-område som – akkurat som Universal Analytics-området ditt – samler inn data. Når du legger til taggen for Google Analytics 4-området på nettstedet ditt, blir det sendt data til begge områdene. Du kan bytte frem og tilbake mellom områder via områdevelgeren eller på administratorskjermen.
      • Det blir etablert en tilknytning mellom to områder, så du kan overføre konfigurasjonsinnstillinger fra Universal Analytics-området til Google Analytics 4-området på et senere tidspunkt.
        Sånn kan du identifisere de enkelte områdene: Hvis du i det andre trinnet ga området navnet «Eksempelområde», blir «Eksempelområde (UA-1234567)» navnet som tilordnes Universal Analytics-området, mens navnet på Google Analytics 4-området blir «Eksempelområde – GA4 (98765432)».
    • Bare et Universal Analytics-område. Velg dette alternativet hvis du bare vil ha et Universal Analytics-område.
      Velg dette alternativet hvis du har behov for en sporings-ID for «UA-».
  7. Klikk på Neste, og oppgi informasjon om bedriften din.
  8. Klikk på Opprett.

Godta vilkårene for bruk av Analytics og tillegget om databehandling hvis du blir bedt om det, og klikk så på Fullfør.

Konfigurer datainnsamling (legg til Google-taggen på nettstedet ditt)

Legg til Google-taggen i en nettstedsbygger eller på et nettsted et CMS-system er vert for (f.eks. Shopify eller WordPress)

Hvis du bare konfigurerte et Universal Analytics-område (du valgte m.a.o. ikke å konfigurere både et GA4- og et Universal Analytics-område), kan du lime inn sporings-ID-en for «UA-» i feltet for sporings-ID-er i Google Analytics som vises i nettstedsbyggeren.

ELLER

Hvis du valgte å konfigurere både et Google Analytics 4-område (GA4) og et Universal Analytics-område, bør du imidlertid følge veiledningen nedenfor og lime inn hele Google-taggen i det egendefinerte HTML-feltet i nettstedsbyggeren. Dermed kan du se data i både Google Analytics 4- og Universal Analytics-områder. Hvis du derimot bare oppgir «UA-»-ID-en i nettstedsbyggeren, får du bare se data i Universal Analytics-området.

1. Klikk på Datastrømmer > Nett i Område-kolonnen.
  2. Klikk på datastrømmen for nettstedet ditt.
  3. Klikk på Se tagveiledningen under Google-tag.
  4. Installasjonsveiledning-siden velger du Manuell installering:
    • Nå vises JavaScript-kodebiten for Google-taggen i kontoen din. Google-taggen består av hele kodedelen du kan se, som begynner med

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>

Kopier Google-taggen, og lim den inn på nettstedet via den tilpassede HTML-funksjonen i CMS-systemet.

I sanntidsrapporten kan du så få bekreftet at du faktisk mottar data.

CMS/nettstedsbygger Alternativer for å legge til egendefinert HTML
Blogger Veiledning
Cart.com Kontakt brukerstøtten for Cart.com for å få en veiledning
Salesforce (Demandware) Kontakt brukerstøtten for Salesforce for å få en veiledning
VTEX Kontakt brukerstøtten for VTEX for å få en veiledning
Weebly Veiledning

Det kan ta opptil 30 minutter før datainnsamlingen begynner. I sanntidsrapporten kan du se om du mottar data.

Legg til Google-taggen direkte på nettsidene

Du må ha tilgang til HTML-innholdet på nettsidene dine. Be nettutvikleren din om å utføre disse trinnene hvis du ikke kan gjøre det selv.

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg en konto fra menyen i KONTO-kolonnen.
  4. Velg et område fra menyen i OMRÅDE-kolonnen.
  5. Klikk på Sporingsinformasjon > Sporingskode under OMRÅDE.

Sporings-ID-en din vises øverst på siden.

Google-taggen vises lenger ned på siden i et tekstfelt under Nettstedssporing > Google-tag (gtag.js).

Google-taggen

Google-taggen består av flere linjer med kode du må lime inn på hver enkelt nettside du vil måle:

<!-- Google tag (gtag.js) -->

... (mange linjer med kode) ...

</script>

Slik kan du legge til Google-taggen på nettsidene dine:

1. Kopiér alt innholdet i tekstfeltet.
  2. Lim det inn rett etter den innledende <head>-taggen på alle sidene du vil måle.

Det kan ta opptil 30 minutter før datainnsamlingen begynner. I sanntidsrapporten kan du se om du mottar data.